Ultiem sjiek: Jaguar XJ Ultimate [updated]

Auteur: , 43 Reacties

Wat Land Rover met de RR Autobiography Ultimate Edition kan, heeft Jaguar nu met haar vlaggenschip geflikt.

Het zal niemand verbazen dat Jaguar dit toppunt van luxe morgen op de Autoshow van Beijing laat debuteren. Het gaat om een XJ waarbij naar hartenlust is gestrooid met leder, iPads (één in elke rugsteun), TV-schermen (één in elke hoofdsteun) en een uitklapbaar tafeltje achterin om de obligate champagneglazen te parkeren en te vullen met bubbels uit de champoepelkoeler. Jep, dit is bazenmateriaal dat waarschijnlijk gretig aftrek zal vinden in China.

Naar verluidt (officiële info komt morgen pas) kan de Jaguar XJ met alle motorvarianten besteld worden. Dus zowel de 5.0 V8 (385 of 510 pk) als de 3.0 diesel (275 pk) komen op de optiellijst te staan.

UPDATE – Een video van de Ultimate staat op autojunk.43 reacties

Echt prachtig
@citroenfanboy: 1 !
Dit is eerder pimpen dan sjiek met die velgen en lcd meuk.
Erg netjes dit! Velgen zouden niet mijn keus zijn.

‘Het gaat om een XJ waarbij naar HERTENLUST is gestrooid met leder, iPads (één in elke rugsteun), TV-schermen (één in elke hoofdsteun) en een uitklapbaar tafeltje achterin om de obligate champagneglazen te parkeren en te vullen met bubbels uit de champoepelkoeler.’

Wat is hertenlust?
@kp92: Hartenlust met een ‘e’. ;)
@kickass: Dacht ik al ja.
@kp92: Hertenlust is zin hebben om te jagen :P

OT: is dit ook de verlengde versie? ik vind het er goed uitzien, het is jammer dat je ze niet zoveel ziet. Ik vind de xj mooier dan een 7 serie of A8
Mooi hoor!
Mooi mooi! Wat een bak!
Zeker sjiek!
iPadje, schermpjes in de hoofdsteunen!

lekker hoor!
Deze velgen zou ik er niet bestellen, de rest is top! :) Ik heb laatst nog in de XJ-L gezeten. Maar daar zaten meer knopjes op het stuurwiel dan op een Xbox controler.
@Sportspotter13: Op een xbox controller zitten er ook maar 14.
@kp92: Er gaat niets boven een vertrouwde en lekker in de hand liggende PlayStation controller :P
@agera: Hmm, ik heb alleen nog maar xbox’en gehad, en die controllers zijn zeker wel fijn, 1 keer gegamed bij een kameraad met playstation, naar 1 partijtje Fifa kreeg ik kramp in me hand door die controller!
@kp92: Ligt er ook aan wat voor games je wilt gaan spelen, bijvoorveeld PES 2012 vind ik heerlijk spelen op de PS3 lekker klein en fijn in de hand. Wel moet ik zeggen dat een XBox controller steviger is gebouwd tov PS3 controller.
@agera: Ik heb sowieso een hekel aan PES!
@kp92: Ik speel ze allebei :P, heb alleen een vookeur voor PES omdat ik het lekkerder vind spelen. Ik geef toe PES 9 t/m 10 waren bagger en 11 viel enigzins mee. Maar met 2012 is PES weer helemaal terug. Fifa heeft goed kunnen profiteren van de slechte jaren van PES.
@agera: PS controller is veel te klein joh, krijg je na tijdje kramp van idd, Xbox is gewoon DE maat voor controller..

@kp92: zitten 19 knopjes op.. :lol:
@dennisr: Heb je beer klauwen dan :P, vind een PS controller gewoon perfect, ik speel vooral voetbal games dan is zo’n PS uitermate geschikt en beter dan een Xbox controller.
Zowieso liever een product van Sony dan Microsoft.
@agera: oh het merk zegt me sowieso weinig, ik heb 4 jaar probleemloos spelletjes gespeeld op de allereerste Xbox, ding ging bij iedereen stuk maar in mijn gouden handjes niks aan de hand natuurlijk.. :lol: goed hij heeft het nu begeven.. mag ook wel een keer, nu weer een 360 gekocht en gebruik hem zo weinig dat ik liever had getankt voor die 230 euro maar goed.. alhoewel, stapel spelletjes achter de hand voor tijden van verveling is niet verkeerd natuurlijk..

en ik heb (voor een man) trouwens redelijk kleine handjes.. wel schattig.. :lol: en handig..
@dennisr: 19? o…dan kan ik niet tellen xd
Echt netjes gedaan, het dashboard dat is afgeleid van een boot ziet er schiiterend uit. Laat het interieurontwerpen en het vormgeven maar over aan de Engelsen en Italianen. Alleen vraag ik mij af of het comfortabel zal zitten voor iemand met een behoorlijke lengte vanwege die mooie schuinaflopende daklijn.
Voor een vergelijkbare prijs is de dikste 7-serie luxer uitgevoerd en zal denk ik ook beter afgwerkt zijn.

Heb je de centen en je wil je je echt onderscheiden kun je beter gaan voor een RR Ghost of een Bentley Continental Flying Spur.
Nee,deze auto laat ik liever staan, als ik een stel computer/ipad en TV schermen wil zien ga ik wel naar de Media Markt.
Samen met de Quattroporte de mooiste in z’n klasse wat mij betreft!
Die mogen ze zo wel bij mij op de oprit zetten
Lijken wel Fiat Bravo velgen! Werkelijk schitterend!
Prachtig!!!! Behalve de achterlichten dan
De nieuwe maybach alleen dan van jaguar.
james125 via iPad app
Eindelijk weer een Jaaaaaaaaag die vooral geschikt is voor vervoer met chauffeur!
Achterin lijkt me comfortabeler dan zelf sturen.

Toch fijn dat het meest edele merk weer het rechte pad lijkt te hebben gevonden!
Lekker hoor! Doet u maar
Een beetje afgekeken bij Land Rover, mr ja zijn toch ‘familie’ van elkaar, ofja zelfde concern. Wel mooi.
Echt wel een pracht van een wagen!
Ziet er gewoon fantastisch uit… Mooi exterieur en interieur…
Als ik mocht gaan shoppen in deze klasse, dan zou ik deze nemen.
Moi ding hoor ,jammer dat er geen plaats voor de assistente voor mondelinge examens achterin…
Geslaagde uitvoering alleen zijn de belgen beetje druk. Verder vind ik het fantastisch, dit of de S-klasse? Hmm dilemma…
Hier zou ik wel achterin willen zitten voor een lange reis.
ah hij is echt nice hoor deze auto.mooi bakkie
zal ook wel veel kosten, maar heel mooi gedaan!
ja lekker met glaasje champagne en ipad voor wat zakelijke dingen te regelen.
iPad-steuntjes zijn hetzelfde als in de RR Ultimate edition :)
@Scorso: Zelfde concern?
Ik zou het een heel mooi interieur (wat bij deze wagen toch wel het enige is wat telt) vinden moest Jag zich niet hebben laten meeslepen door de andere fabrikanten door alles zwart te maken. In een Jag hoort een witte, crème-achtig interieur en als je echt saai bent beige leder.
En die leuke excentrieke Ipads krijg je er gratis bij met internet verbinding of wordt die door de auto tot stand gebracht. Hoe werkt zo’n verbinding trouwens als hij die al heeft.
Echt een prachtige wagen een van de mooiste 4-deur., Echter mocht ik het geld hebben zou ik niet weten of ik deze zou kopen, ben erg benieuwd hoe het zit met de betrouwbaarheid en kosten.
De XJ is een pure Jag eigenlijk hoe een Jag hoort te zijn een uitgesproken design en onderscheidend en dat kan ik absoluut waarderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).