Unieke Rolls-Royce Hyperion staat te koop in Abu Dhabi

Auteur: , 35 Reacties

Is Roland Hall uitgekeken op zijn miljoenen kostende one-off Rolls-Royce Hyperion by Pininfarina? Het lijkt er in elk geval wel op, want deze zéér bijzondere Rolls-Royce is opgedoken bij een handelaar in Abu Dhabi.

In 2008 werd op Pebble Beach de speciaal voor Roland Hall door Pininfarina ontworpen Rolls-Royce Hyperion onthuld. Als basis diende een Phantom Drophead Coupé, die werd grondig verbouwd, met als resultaat een cabrio die een stuk sierlijker is dan het origineel. Tevens bood de auto sindsdien slechts plaats aan twee inzittenden. Het ontwerp is afkomstig van Jason Castriota, die recent nog voor Saab werkte.

De afgelopen jaren dook deze bijzondere auto met grote regelmaat op als “occasion”, maar toen bleek elke keer dat het om valse advertenties ging. In 2010 was eigenaar Roland Hall het zelfs zo zat dat er elke keer ‘leugens’ werden verspreid dat hij contact opnam met PistonHeads.

Hij vertelde toen dat hij alle rechten en mallen (en de auto) in bezit had en dat er slechts 1 exemplaar van de Hyperion bestond. Alle advertenties die op internet verschenen waren dus dikke onzin. Prijzen die destijds genoemd waren liepen uiteen van 4,5 miljoen tot 7 miljoen euro.

“It’s not important to me that I have the only example in the world, and I suppose it’s not inconceivable that another car could be built if somebody wanted to talk to me about it. But that’s certainly not the case at the moment and the figure mentioned was ridiculous,” he says.
Roland also confirms that the production tooling for the Hyperion remains at Pininfarina, and rather disappointingly it isn’t tucked away in his garden shed.

Roland liet in 2010 dus wel de mogelijkheid open dat hij ooit toestemming zou geven voor het produceren van een tweede exemplaar. Het zou dus kunnen dat de auto die nu in Abu Dhabi staat een tweede exemplaar is, maar aangezien de kleuren exact gelijk zijn is het logischer dat dit de ‘oorspronkelijke’ Hyperion is.

De vraag blijft natuurlijk nog wel bestaan of de auto ook daadwerkelijk te koop staat. Als we naar de foto’s kijken dan zien we wel duidelijk dat de Hyperion fysiek aanwezig is in Abu Dhabi. Ook staat er een advertentie op de website van Prestige Cars.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de auto slechts “te leen” is en de dealer graag wat extra aandacht wil hebben. Wellicht dat we de komende tijd wat meer te weten komen over deze bijzondere auto.35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Geef mij maar een originele Rolls, dat heeft meer klasse dan dit.
@bruinbeer: wat jij zegt
@bruinbeer: amen ! wát een gedrocht is dit…
Wat een gedrocht!!
Ik vind die voorkant anders hondslelijk.
Hier zitten een paar grote fouten in het ontwerp,maar nu ben ik geen designer…..
I’ve seen worse!
De teller stopt al bij 160, zelfs een Ford Ka kan harder.
@alcantara: dat klopt!
@alcantara: miles per hour…………….
@alcantara: Not sure if trolling or not…
Klopt niks van dat ontwerp . M GOD so ugly
Die hele toko staat vol met wansmaakoccasie
Eumh de tekst goed gelezen van PH Robbie?

Roland also confirms that the production tooling for the Hyperion remains at Pininfarina, and rather disappointingly it isn’t tucked away in his garden shed

Vrij vertaald en ingekort, de mallen staan bij Pinifarina en hij vind het jammer dat het niet weggestopt is zijn tuinschuurtje naast de Batavus :P

OT:
Ik zou hem best willen hebben, wel weer verkopen maar toch leuk om te hebben ;)

Grtz
@Alexw210: dus? Ik zeg toch niet dat het in zijn achtertuin staat? Ik zeg alleen maar dat hij het in bezit heeft!

Het is misschien nieuws voor je, maar als je iets bezit hoeft het niet perse in je achtertuin te staan. Het feit dat die mallen en dat gereedschap bij Pininfarina staan opgeslagen doet niks af aan het feit dat hij er eigenaar van is.

Je moet dus zelf beter lezen en niet ik.
@Alexw210: nog een quote van PistonHeads:he owns all the rights and relevant production tooling.
Jij zit er dus naast. Ook vind hij het niet jammer dat die mallen bij Pininfarina staan. Dat is iets wat de schrijver van het stukje op PH “jammer” vind.
james125 via iPad app
@robbie: kan zo zijn, maar om zo je lezers, je klanten, af te kraken vind ik te ver gaan.
@james125: als je dit al afkraken noemt…
@james125: Robbie is een beetje de actuaris onder de pensioendeskundigen; hij weet alles, maar kan het niet verkopen…
Is niet mooi, maar heeft wel wat
Lijkt op een auto uit een stripverhaal, kan er even niet opkomen welke..
@fit4fun: Thunderbirds?
Uniek en bijzonder. Deze wagen zou ik heel graag willen bezitten. Gewoon om naar te kijken.
Die kofferdeksel + achterlampen doen me sterk aan een Jaguar denken.
@barryb:
Precies, ik dacht eerst aan het plaatje te zien dat Jaguar met een XJ Cabrio kwam…. Maarja het is nog vroeg. ;)
@barryb
Ik vind jaguar xj lichten op die van de lancia thesis lijken, dat was ook waar ik aan dacht toen ik deze rolls zag.
Lelijk ding zeg, niet rolls waardig
Moet die Roland Hall daar nu in rijden? Oei oei
Er is niet echt iets mis met deze wagen maar als ik in dit genre (echte cabrio’s om mee te cruizen) iets zou willen hebben. Zou ik toch liever een Ford Tunderbird of zo’n cadillac Ciel (als die er komt) die zijn dan misschien een stuk minder exclusief maar toch zeker zo stijlvol en minstens even karakter vol.
Dat ding staat al een half jaar te koop!
Zo lelijk
Laat em alsjeblieft uniek blijven!!
Ik weet het niet hoor, maar ik dacht dat research een belangrijk onderdeel van de journalistiek was. Als de dealer dit doet voor extra aandacht, dan geldt dat ook voor AutoBlog.
Hoe kun je een artikel nou met een vraag beeindigen? Er staan zelfs minimaal vijf contactpersonen op die site…
toch wel een bijzonder ding, niet mijn smaak maar toch apart
Uniek? Ja. Mooi? Nee!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).