Vanaf vandaag weer alcohol bij de pomp

Auteur: , 51 Reacties

Bijna de hele 21ste eeuw waren de tankstations van Nederland drooggelegd. Geen druppel drank werd er verkocht, tot groot genoegen van Nucky Thompson, en tot groot verdriet van de pomphouders, die hun marge zagen afnemen. Omdat ze hier tabak van hadden, hebben een vijftal pompen besloten weer alcohol te gaan verkopen. Vanaf vandaag voegen ze de daad bij het woord.

Het is dus niet zo dat je nu overal in Nederland weer drank kunt kopen bij tankstations, slechts 5 pompen verkopen weer bier en wijn, om een proefproces uit te lokken. Ze beroepen zich op de ongelijkheid, omdat je bij supermarkten, wegrestaurants en avondwinkels nog wel gewoon je biertjes kunt kopen. In het buitenland (Duitsland) kan je zelfs flesjes gedestilleerd kopen aan de pomp.

En ik vind zelf dat het ook wel moet kunnen. Je mag toch verwachten dat mensen een beetje eigen verantwoordelijkheid nemen en hun pasgekochte drank niet tijdens het rijden opdrinken. Bovendien is de pomp om de hoek voor veel mensen die even zonder bier zitten een handige uitwijkmogelijkheid.

Vanaf vandaag liggen er weer licht-alcoholische dranken in de schappen, het is aan de Voedsel en Warenautoriteit om hier iets aan te doen. Na het krijgen van een boete kunnen de pomphouders hiermee naar het Europees Hof. (via NRC)

UPDATEFokke en Sukke doen ook lekker mee:
Lalalala51 reacties

Hier in Zwitserland, waar ze nogal van de regels houden, kan je ook gewoon alles kopen. Vodka, Rum, Wiskey, Champagne en ranzige zoete alcohol meuk.
Gaat prima.
LOL @ Nucky Thompson ;)
you think they’ll get it? :)
@sir_smokalot: ja hoor! En dikke lol!
Zeer tactische beslissing met alle Oost-Europese truckers op de weg!
Die nemen wel eigen stook mee denk ik.
Die oost europese truckers kopen geen drank in NL… Veel te duur! daarnaast, zolang het tankstations zijn in de buurt van woonwijken…? Dan is het niets anders dan een avondwinkel!
@jpfeikens: En ook die zijn niet meer nodig. De AH hier is iedere werkdag open van 8 tot 22. Zaterdags van 8 tot 20 en zondags van 16 tot 20.
@Freewarefreak: niet in de provincie. We hebben hier ongeveer een dozijn aan supermarkten maar de CDA wil ze op zondag niet open hebben. Enkel het tankstation is open op zondag.
en jaren terug waren de pompstations nog aan het janken toen een grote supermarkt onderzocht of ze benzinepompen bij hun winkels konden plaatsen.
@Hubert: dacht net hetzelfde. Nu kunnen supermarkten gaan janken dat ze niet eerlijk kunnen concurreren omdat ze geen benzine aanbieden :D
Typische VVD gedachte dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid wel kunnen nemen. Onzin, blijkt ook er wordt door de cops nog steeds op alcohol gecontroleerd.

Vrijdagmiddag staan ze hier vaak bij Centraal Station Rotterdam (vrimibo-droppers) en op zaterdagavond vlakbij het Hofplein te controleren.
@betonstaal: Ehm, als er toch vaak gecontroleerd wordt op alcohol, dan zou het toch in principe niet zo’n groot probleem moeten zijn, dit idee? “Je mag toch verwachten dat mensen een beetje eigen verantwoordelijkheid nemen en hun pasgekochte drank niet tijdens het rijden opdrinken. Bovendien is de pomp om de hoek voor veel mensen die even zonder bier zitten een handige uitwijkmogelijkheid.”… Kon het zelf niet beter verwoorden. Alsof iemand uit impuls gaat lopen kachelen achter ’t stuur na het zien van een pilsje in de schappen.
@kaasboerin: en waarom wordt er op alcohol gecontroleerd?
@betonstaal: Dat staat los van het feit dat er alcohol wordt verkocht in bepaalde winkels? Er zijn nou eenmaal idioten die gaan drinken voor/tijdens het rijden.
In België kan je trouwens ook nog steeds alcohol kopen bij de pomp.
In Brazilië rijden de auto’s op alcohol.
@betonstaal: Moest ff lachen om de droogheid :D.

In brasil, alcohol drives you.
ze hebben in principe wel gelijk wat betreft dat ongelijkheid omdat wegrestaurants etc het wel mogen verkopen. maar ik vind dat de redenering de andere kant op moet; hoezo hebben zij dat recht wel, geen van allen zouden alcohol moeten verkopen vind ik. Het gebruik ervan tijdens/voor het rijden is toch niet toegestaan dus als je vergeet dat je geen pils oid meer in huis hebt, rij je maar langs de supermarkt.
@lambowambo: Wel ná het rijden, ik snap niet waarom zoiets verboden is.. Als iemand (zoals ik) vrijdag van werk komt rijden is het handig om even een kratje mee te nemen van de tankstation, bovendien, als de supermarkten al om 8 uur ’s avonds sluiten heb je altijd nog de tankstation als mogelijkheid. Er zullen er ongetwijfeld een paar, op 1 hand te tellen automobilisten die er dan misschien opeens wél een paar achter ’t stuur opdrinken, maar dat daarvoor iedereen direct de dupe van moet zijn.. Nah, doe dan meer alcohol-controles. (al vliegen die controles me al om de oren hedendaags)
@lambowambo: Bier bij de McDrive!
@betonstaal: In het buitenland (Spanje, misschien meer) kan je gewoon bier bestellen bij de Mac, echt briljant! :)
@kliko:

Er staat een Duitser bij de McDonalds in de rij in Nederland:

Duitser- “Ik wil graag een Bigmac menu en een beker bier”
McDonalds- “Maar meneer, wij verkopen hier helemaal geen bier”

De Duitser draait zich om en zegt:
“Waarom staan jullie nu eigenlijk in de rij”?
@jack_abarth: ghehe +1 :lol:
@lambowambo:
OK, en wat als ik benzine wil gaan verkopen bij wegrestaurants?
Makkelijk de auto vol laten tanken tijdens het lunchen?
@Hubert: eet jij zo snel?
@betonstaal:
Nee, maar heb een auto die zeer moeilijk is vol te krijgen.
Iets met schuimende diesel i.c.m. nauwe vulopening.
En als je hem tjokvol wilt hebben, ben je minstens 10 minuten bezig….
Maar als ze eerder klaar zijn met tanken, mogen ze hem ook meteen eventjes wassen (en eventueel uitzuigen).
Eventueel combineren met een kleine beurt of wintercheck?
Mooi, kunnen we een hoop alcohol gerelateerde ongelukken verwachten.
brandstof ..
alcohol ..
tabak ..
krasloten ..

een dependance van de belastingdienst ..
@lincoln: lincoln ..

een dependance van de zeikbrigade ..
Dat je lang niet alles kunt tegenhouden: mee eens.

Dat de meeesten genoeg verantwoordelijkheidbesef hebben dat het allemaal wel goed komt: niet mee eens.
Z butelk? whisky w r?ku jazdy wszystkich w dobry nastrój do nast?pnego pompy.
@faalhaas:

Lol, lang leve translate.google.com
Ik vind het prima dat het verboden is. Me lijkt heel duidelijk waarom… zat mensen die hier toch niet mee om kunnen gaan, een alcohol-impulsaankoop doen en zoiets hebben van “ach ja, waarom niet?” …

En het valt me tegen van jullie dat jullie het bier op laten raken. Ik heb altijd minimaal een halve krat voorraad thuis. Slecht argument dus!
@Sorcerer: Inderdaad, kijk maar naar DLD, massaal ongelukken door lamme takken achter ’t stuur.. Allemaal door die tankstations!!!11..
integralechubasco
volgens mij is 1 liter schultenbrau goedkoper dan 1 liter diesel tegenwoordig…
koop een w123 200D, dit beestje loopt op alles…
@integralechubasco: Yeah…ik denk niet dat je dieseltorretje op Schultenbrau draait :D

Kun je beter jezelf op laten draaien :)
@integralechubasco: Misschien euroshopper pils?
@integralechubasco:

Sowieso om schultenbrau te mogen vervoeren heb je je ADR nodig ;-)
Natuurlijk hebben de meeste mensen genoeg verantwoordelijkheidsbesef, maar een aantal niet. Voor deze mensen is alcohol bij de pomp een te grote verleiding. Door verkoop toe te staan breng je alle andere weggebruikers in gevaar. Dat is een prima reden voor een verbod.
Geen ongebruikelijke redenering ook, trouwens. De meeste mensen zouden zich niet als dwazen gaan gedragen als vuurwapens vrij te koop zouden zijn, maar een deel wel. Deze kunnen alle mensen in gevaar brengen. Enfin.
Zolang de bestuurder zelf geen alcohol nuttigt zie ik geen reden waarom er geen alcohol mag worden verkocht aan de pomp of elders.
@bempi: Daar zit meestal het probleem…
@moondustfocus:

Klopt. Daarom is er ook alcohol vrije drank wat ook verkocht kan worden.
@bempi: Wat is je punt?
@jelmer:

Pompstations moet niet zeuren over winstverliezen, terwijl er genoeg mogelijkheden zijn en de kopers moeten schikken. Het is geven en nemen. Innovatief zijn is schijnbaar een kunst tegenwoordig.
raar dat een hoop luitjes hier denken dat andere mensen graag beschonken achter het stuur willen kruipen ..

misschien komt dat omdat ik er zelf geen behoefte aan heb ..
Wat een kulargumenten allemaal… tankstations voelen zich benadeeld, even snel een kratje bier halen.

Een tankstation heeft een snelle winkel waar je je honger kunt stillen en eventueel een noodzakelijke boodschap kunt aanvullen.
Aardappels vind je er niet…. wat moet je daarmee onderweg?
Diepvriespizza’s wel…. wat moet je daarmee onderweg?

Wordt dus tijd dat die winkels uberhaupt eens tegen het licht worden gehouden.
Alcohol gewoon strikter verkopen in winkels en uit wegrestaurants verbannen. Alcohol en verkeer horen gewoon niet bij elkaar.
Dus niet… omdat anderen het mogen doen wij het ook maar, dan maar anderen ook gaan verbieden.
Ze zijn er al weer mee gestopt want 1 van de tankstations heeft de boete die ze wilde krijgen gekregen (á 900 euries!).

Het is al weer uit de schappen in afwachting van het proces.
@mylvan: Dat was de hele bedoeling, zodat ze via die boete door naar het Europees Hof kunnen gaan.
Dubbellol @ Nucky Thomson

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).