Na vanavond mag je 130 op de A2

Auteur: , 44 Reacties

Het is eindelijk zover: vanaf vannacht mag je eindelijk 130 rijden op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. U weet wel, op die vijf lege banen.

Het was een mega-ergernis bij vele gebruikers van één van de breedste en meest soepel doorlopende stukken asfalt van Nederland: over een flink traject was een topsnelheid van maximaal 100 kilometer per uur toegestaan, keihard gehandhaafd middels een trajectcontrolesysteem.

Mevrouw Schultz van Haegen had ons al beloofd de vijfbaans weg nog uit te breiden naar zeven banen maar nu heeft ze ook een andere belofte ingelost, van 19:00 ’s avonds tot 06:00 ’s morgens mag je er vanaf vanavond namelijk 130 kilometer per uur gaan rijden. En nu maar hopen dat ze ook zo slim zijn om de cashcow op tijd om te zetten. Leuk ook trouwens voor de mensen die daar geflitst zijn met snelheden boven de honderd in de nachtelijke uurtjes, de afgelopen maanden. Maar ja, regels zijn regels.44 reacties

Top beslissing
Hehe, dat werd tijd. Ik voel bijna iedere keer in slaap op deze snelheid snachts.
-edit: check-
ja top en nu overdag nog!! je kan daar ook overdag makkelijk 130.
Wat?! Alleen f*cking ’s nachts, wanneer iedereen ligt te pitten daar? En niet overdag als men naar het werk is (en ik eroverheen kom)?
@Emile_Benz: dan rij je via Breda als je ff 130 wil rijden. Zeikende Hollanders, het is ook nooit goed he
@mightymike: euh, bekijk jij de kaart nog maar even goed.
Goed nieuws. Ik kreeg 1.5 maand geleden daar rond 20:30hr in de avond een boete van 250eu omdat ik dacht dat je daar sowieso al 130 mocht. Mijn bezwaarschrift is in behandeling op dit moment. Hopen dat ze hier rekening meehouden
@prop: je zegt ze 6 weken terug. Wat toen geld, geld nu niet toch? Dat is het mooie van regeltjes….
@mightymike:

Geen idee. De langstudeerboete wordt nu ook teruggedraaid en betaald. Gaan het meemaken.
@prop: Het cruciale verschil daarin is dat daarbij de boete terug gedraaid is, terwijl hierbij de regel verandert vanaf heden.
@prop: Ik ben nieuwsgierig hoe dit afloopt. Alhoewel ik niet denk dat het je gaat lukken. Er zou een precedent worden geschapen waar iedereen ze geld terug kan krijgen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit…
@prop: Gelukkig staan er ook geen borden wat betreft de snelheid ofzo, en is er absoluut geen aandacht voor geweest in de media en er staat natuurlijk al helemaal niks over trajectcontrole langs de weg… Een kwestie van opletten tijdens het rijden meer niet!
@850t5r:

Nee, helaas niet. Ik hoor bij dat kleine percentage die de wirwar aan ruis vanuit de overheid misvat had en daadwerkelijk in de veronderstelling was.
@CasperH:
*kuch* De A27 *kuch* wordt 7 baans *kuch*
Ik zeg terug naar 80km/u op die weg. Voorheen stonden ze daar uren in de file, dus ze zijn altijd sneller :-)
Nou zet de bergingstruck maar vast klaar voor laagvliegers, het was vanochtend al gladjes op de weg. Ik had haast een beitel voor m’n voorruit nodig i.p.v. een ijskrabber.
Zou ik maar niet doen. Krijg je straks alsnog een prent en ben je in de val gelokt.
Want als Rutte kan liegen………….
Kan iemand mij uitleggen hoe nog zoveel mensen boetes krijgen bij trajectcontroles. Je komt dit enorme bord tegen wat voor mij 1 ding betekent: cruisecontrol (of voor de nederlanders onder u: snelheidsregelaar…


http://www.elfregadero.nl/2012/index/20120723_01.jpg
@BrutaalAapje: ik zie niks??
@BrutaalAapje: ja, want iedereen heeft een snelheidsregelaar…
@SimonMc: Dan weet je wat je moet vragen voor Sinterklaas. ;-)
@BrutaalAapje: Ik sprak niet voor mezelf ;)
beter gat dit ook in het weekend gelden.
als ik door deze trajectcontrole rijd is het zondag ochtend rond 8 uur. dus dan is het nog steeds 100.
ik neem aan dat richting amsterdam ook naar 130 gaat, dat is dan weer een voordeel want daar rijd ik dan zondagavond meestal na 19.00 terug.

maar dat kon altijd als met 130 km/u met flitsmeister aan
@arnocs: Omdat richting Amsterdam nog geen trajectcontrole was. ;) Alleen van Amsterdam richting Utrecht. ;)
@arnocs: ga eerder weg :))
Handig voor de drugsrunners!
Lol. Ik wist niet dat de overheid het wél kon, snelle beslissingen door voeren!
@ThomasBol: het is door schultz hoor, niet door voeren!
Ik weet niet of dit positief is: die twee ton die er nu per dag misgelopen gaat worden moet ook weer ergens vandaan komen…
de verwarring wordt alleen maar groeter door het woud aan borden, de wisselende snelheid op ook nog eens wisselende tijden. En die mensen die bij de TC een boete krijgen kunnen gewoon niet lezen of zijn met andere dingen dan verkeer bezig “leuvengevoarlijk” !!!
Het overheidstekort loopt alleen nog maar op… Nu harken ze bij lange na geen 200.000 euro meer naar binnen…
Dit snap ik dus echt niet. Eerst geven ze je een bekeuring als je 120 rijdt ipv 100. Ivm verkeersveiligheid enzo. En van het een op het andere moment is het niet meer gevaarlijk en mag je 130 gaan rijden. Vreemd, maar toch goed dat ze dit gedaan hebben!
Rechts blijven met je bluemotion dus.
Heerlijk! Ik rij er elke avond voor mijn werk, dit is geweldig :D
De kopt is niet goed. Het is dus niet vanaf vanavond, maar vanaf middernacht. Met dank aan autoblog kan er dus nog 5 uur flink geharkt worden!
Oke maar betekent dit dan dat de trajectcontrole tussen 19:00 – 06:00 UIT gaat? Of staat die wel aan en berekent die het op 130km/u ? Als die uit staat rijd je daar namelijk op die tijdstippen met gemak 170 zonder problemen..
@troublesome88: De overheid heeft waarschijnlijk een paar miljoen euro uitgegeven aan een duur ICT bedrijf wat zo lief is geweest om een extra functie in het systeem te bouwen zodat het snachts vanaf 130 de kassa pas laat rinkelen:)
Tja, dat zijn dus net de tijden dat bijna heel werkend nederland geen gebruik maakt van deze weg. Overdag mag het ook best wat opgeschoeft worden, het is mijn grootste ergenis op de weg!
Totdat de minister door de rechter terug gefloten wordt … wegens contractbreuk met de omliggende gemeenten. Niet te vroeg juichen.
EINDELUK! Was me nooit duidelijk al die snelheden door elkaar, geen wonder dat de kassa bleef rinkelen
eerst 100, dan 120, dan 130, dan weer 100, en dan weer 130…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).