Vencer: mysterieus nieuw Nederlands sportwagenmerk

Auteur: , 33 Reacties

In Nederland worden sportwagens gebouwd, zij het op kleine schaal. De grootste spelers zijn Donkervoort en Spyker, maar zij zijn niet de enigen. Onlangs kwam via deze autojunk-spot iets onbekends langs, waarop we onze onderzoeksafdeling aan het werk zetten. Het resultaat: we hebben een nieuw automerk gevonden.

Aan de voet van de Sallandse heuvelrug ligt Nijverdal, een kleine gemeente waar een autoweg dwars door het centrum loopt (nog wel). Maar genoeg van dat. In Nijverdal zit een bedrijf dat in betrekkelijke rust sinds eind 2010 aan het werken is aan een eigen sportwagen, Vencer. De Spaanse(?) vertaling zou duiden op “winnen” of “overwinnen.”

Enfin, het gebrek aan media-aandacht vonden ze wel best, want dat leidt niet zo af bij de ontwikkeling. Op een gegeven moment moet je echter wel wat testkilometers gaan maken met je prototype, en dan loop je natuurlijk het risico op de foto gezet te worden. Precies dat gebeurde er, en de rest is geschiedenis.

Helaas gaf Vencer in onze communicatie bij monde van CEO Robert Cobben niet heel veel prijs, dus zo ongeveer alles rond deze auto is onderhevig aan speculatie. Een korte zoektocht gaf aan dat ook Jules Cobben er werkzaam is, dus wellicht gaat het hier om een familiebedrijfje? Men liet weten ‘op korte termijn’ met officiële informatie naar buiten te komen, waarin een tip(je) van de sluier wordt opgelicht. Mocht je op de hoogte willen blijven van Vencer, dan kan dit via hun website, FeestBoek, en Twitters.

Mijn eerste gedachte toen ik de gecamoufleerde auto ‘en profil‘ zag, was: ‘Corvette’, en dan met name vanwege de achterkant. Jullie gedachten?

Naast Hansen (race), Isis, Savage en Saker is er binnenkort een New Kid on the Block, en nog wel uit het goede deel van het land ook! We zijn benieuwd waarmee ze op de proppen komen. Een tweetal tease-filmjpes vind je op autojunk: deel 1 en deel 2.33 reacties

ja ik zag ook meteen corvette en de voorkant pagani
@Flamingo: Dat vind ik wel erg ver gezocht. Volgens mij is dit een beetje een fris nieuw design, maar doet me eerder denken qua formaat aan een noble m400 ofzo..
@Flamingo: Ja dat vind ik ook
Ziet er goed uit, alleen vind ik hem en profil niet heel veel originaliteit uitstralen. Uiteraard moet ik het geheel nog zien.
Van de zijkant is het een Saleen.
jh via Android app
WTF ben zelf een Nijverdaller maar heb nog nooit van Vencer gehoord, wagen ziet er wel strak uit
@JH: ik weet niet eens waar Nijverdal ligt :s
masterstig via Android app
@kaeser: :) Had ik ook, snel even opgezocht, ligt in het oosten van het land.
@masterstig: mocht ik daar ooit uit een alcohol coma ontwaken, weet ik tenminste in welke hoek ik zit. Thx :)
Voorkant erg pagani, achterkant heeft inderdaad wel wat corvettigs… Hoop dat het wat moois word
masterstig via Android app
Ben benieuwd, hartstikke leuk om nieuws te horen van een NL automerk. Ik had van dit project nog nooit gehoord.
james125 via iPad app
ziet er heerlijk uit! hoop dat ie ook lekker klinkt!
Ziet er inderdaad heerlijk uit, voorkant en zijkant tenminste, achterkantje vind ik niet echt heel erg geslaagd. Vraag me zeker af wat voor een blok ze daarin gelegd hebben, verheug me erop deze in première te zien gaan.
Heel moedig om in deze tijden een eigen automerk uit de grond te stampen. Het probleem met die kleine sportmerken is echter dat ze nooit een uitgesproken uiterlijk hebben. Ook nu weer, de eerste reacties zijn meteen “lijkt wel een Corvette” of ” beslist een Pagani”.

Ze missen wat mij betreft stuk voor stuk een eigen identiteit. En dat is net één van de belangrijkste factoren om klanten over de streep te trekken om je wagen te kopen. Al is de techniek onderhuids nog zo briljant, zonder onderscheidende kenmerken is iedereen de merknaam binnen de kortste keren vergeten. Niemand zit te wachten op een flauw afkooksel van een ander sportwagenmerk. Men wil vandaag de dag iets unieks, kijk maar naar het succes van de vele personalisatieprogramma’s die zelfs bij de volumemerken ingeburgerd raken.

Geef ik ze dus veel overlevingskans? Niet echt.
Wens ik ze alle succes? Zeker!
Ziet er al stukken beter uit die savage( als ik de naam goed heb uit mn hoofd) want dat is echt helemaal niets, afwerking van 0 in het interieur ( heb hem in het echt gezien op CPZ)
Zo dat is een geslaagd model :) Hoop dat ze een v8tje er in hebben :)
edit: tips kunnen via de mail
@Sportspotter13: dat filmpje staat zelfs al op deze webstite :p
Kan Wouter niet eens met Sjoerd op stap om eens wat Nederlands Trots te rijden?
Gaaf! Nijverdal he, zeker getest op de Luttenbergring of op de plaatselijk outdoorkartbaan? :lol: alle succes!!
nieuwe super car merken zijn altijd welkom.
Leuk! Weer een nieuw Nederlands automerk!

Dit heeft even niet met dit onderwerp te maken, en misschien is het een hele domme vraag, maar weet iemand of er al een vandenbrink gto is gebouwd?
corvucatie spider
nog eens?
Elk autoliefhebber heeft wel eens gedroomd om een eigen auto te ontwikkelen geheel naar eigen smaak. Ik wens de heren achter het project veel succes ermee.
Ik heb alleen twijfels over het exterieur design. Zo extravagant als de Savage oogt, zo anoniem oogt dit apparaat. Er zit weinig convexiteit in de body, men heeft het iets te gemakkelijk voor zich gemaakt bij het plaatwerk. De transitie tussen de wielkast en plaatwerk is te klinisch. Er ligt een soort Noble M600 cheapheid over het exterieur design. Het is uiteindelijk af te lezen dat dit een gevalletje CAD-to-reality ontwerp is geweest. Men heeft niet een kleimodel gemaakt om de body hier en daar aan te passen zodat de klinische cheapheid ervan af was gegaan.
@AutomotiveDesigner: niet iedereen zit te wachten op het extravagante van Spyker…
Gaaf zeg, wéér een Nederlands SuperCar merk!
Ziet er hoopgevend uit! Strakke lijn heeft die wagen.
Voorkant lijk wel een beetje op pagani zonda?
Lijkt op een mix van een:
Corvette (achterkant)
McLaren F1 (midden-achter)
Spyker C8 La Violette (midden-voor)
Pagani Huara (voorkant)

BEST VET

En laat ik nou net ergens in Twente wonen, niet al ver van Nije Dal
Zou kan ik er noch niet veel van zien maar als hij net zo mooi als de saker word vind ik het allicht goed!
Nieuw merk; wel mooi een CEO! Nou lul je toch niet meer?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).