Verbod op waterstofbussen tijdens Olympische Spelen

Auteur: , 14 Reacties

Dat de veiligheidsmaatregelen op de Olympische Spelen in Londen tot in het extreme worden doorgevoerd is bekend. Met afweergeschut op daken, 17.000 militairen in de houding en vliegdekschip HMS Ocean in de Theems wordt er niets aan het toeval overgelaten. Maar ook bussen op waterstof zijn not done.

Gigantische opslagtanks voor waterstof in een auto wegwerken is problematisch. De opslag van het vluchtige goedje in een bus met ruimte genoeg gaat daarom een stuk makkelijker. Londen heeft sinds kort vijf van deze bussen op waterstof rijden, wat natuurlijk pr-technisch slim is als de ogen van de wereld op je zijn gericht tijdens de 27ste Olympische Spelen. Er zat zelfs een Nederlands tintje aan het waterstofverhaal – Air Products haalt waterstof uit De Botlek.

Maar nu, tijdens de Spelen, komen ze niet van hun plek. Schijnbaar zijn waterstofbolides opeens een groot veiligheidsrisico en mag het spul niet vervoerd worden in bepaalde regio’s. Ergo: de waterstofpomp bij Lea Interchange in Stratford is drooggelegd “in the interests of security,” aldus busandcoach.com. De veiligheidsbobo’s zullen ongetwijfeld bang zijn voor Hindenburg-taferelen, maar dit gaat best ver.14 reacties

En dan wil Nederland binnenkort ook de spelen organiseren? Volgens mij hebben we niet eens zoveel militairen… En een vliegdekschip in de Amsterdamse grachten dan?
@svenska_aeroplan_ab: hij is goed :-)
@svenska_aeroplan_ab: nederland heeft geen eens een vliegdekschip hahaha
En als ze die wel hadden zou die al wegbezuinigd zijn voor de OS konden beginnen! :p
@svenska_aeroplan_ab: we hebben gelukkig de tanks nog!!! (al hadden we die beter kunnen verkopen..)
@Svenska_Aeroplan_AB: Jij vindt 2028 binnenkort?
Ik zou me zowiezo niet op mijn gemak voelen met zo’n waterstofbom boven mijn hoofd.
Spaceshutle anyone?
@jrk68: Sinds wanneer is de spaceshuttle door waterstof ontploft?
@The360box:
Spaceshulte Challenger is op 28 jan. 1986 ontploft na dat een O ring van een booster het had begeven.
Als gevolg hiervan is na iets meer dan een minuut de tank ontploft.
Mocht je het niet weten die tank bestaat uit 2 tanks en bevat vloeibare zuurstof en vloeibare waterstof.
@jrk68: Je hoeft mij niet te vertellen hoe zo’n ding werkt. Alleen door onmacht ontploft het dan.
@jrk68: In een auto zit je dus met een benzine voor je. ;)
@kickass: Benzinebom natuurlijk…
Laat de spelen maar in andere landen. We moeten allemaal mee betalen voor stadions die erna amper gebruikt word. Ook volg ik de spelen totaal niet.
Ik wil helemaal geen spelen hier in Nederland, we kunnen al amper ons eigen aan. En het kost bakken met geld, wel bezuinigen op dingen die onverantwoord zijn, BTW, Eigen risico, pensioenen, maar wel de spelen (proberen)binnen te halen..
Waarschijnlijk weigerde er iemand een flink pak biljetten in de jaszak van een OS-bobo te laten verdwijnen en is dit de consequentie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).