Verbreding A27 bij Utrecht mag definitief doorgaan

Auteur: , 10 Reacties

Goed bezig, Raad van State. Na eerder deze maand al de bezwaren tegen de verbreding van tal van andere wegen van tafel te hebben geveegd, heeft het orgaan vandaag hetzelfde gedaan met de klachten van enkele klagende A27-omwoners. Gelukkig prevaleert het algemeen belang nog boven dat van een paar verstokte bezwaarmakers.

De voorgenomen verbreding mag dus gewoon doorgaan. De omwonenden probeerden het nog door aan te voeren dat het Rijk verkeerde rekenmodellen heeft gebruikt, maar daar trapte de RvS niet in. Lees hun vonnis HIERRR.

Nu wordt de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd trouwens wel gigabreed, maar net zoals je een paar kuub water niet door een rietje kunt persen, lukt dat rond Utrecht ook niet met betrekking tot het verkeer en vierbaanswegen.10 reacties

HIERRR impliceert dat er wat spannends achter de link zat, helaas toch maar een droog stukje tekst :P

En wat omwonenden betreft…ach. Heel af en toe heeft er ééntje een punt maar het gros van die mensen is zelf naast die snelweg komen wonen. En dan wil de overheid de weg breder maken (wie had dat nou ooooit kunnen voorstellen dat een overheid de infrastructuur wil uitbreiden? Madness, I tell you!) en dan staan ze op de barricades te piepen.


Krijg daar vaak facepalm neigingen van.
@bozewolf: Had je wat anders verwacht van een vonnis?
De omwonende zullen als het klaar is zelf ook van die weg gebruik gaan maken…
Ga je langs een snelweg wonen dan kan je verwachten dat je een stuk tuin moet afstaan voor een extra rijstrook. Straks rijden er alleen nog maar geruisloze electro auto’s op autobanen dus de milieu overlast is maar tijdelijk.
Waarom zou een breder stuk snelweg negatief bijdragen aan de luchtkwaliteit? Dat lijkt me alleen als er significant meer voertuigen over zullen gaan. Maar is dat ook zo? Lijkt me sterk. Hoogstens dat mensen nu niet helemaal door de stad gaan maar eerder de snelweg opgaan ofzo, maar dat is dan alleen verplaatsen van, niet meer.
@Joerek: Ik denk dat je hiermee wel een punt hebt. Het gaat vooral om de verbreding van het stuk bij de a12, a27 en a28. Dit staat altijd vast…
@flutterby: En files zijn het slechtste voor de luchtkwaliteit…
Ze zijn daar nu al druk asfalt aan het leggen. Wordt hij nog breder dan?
@beiersmeisje: het wordt 4 baans volgens mij.

Bij driebergen wordt het 2x zo breed. Ze bouwen er nog een viaduct naast bij de afrit.
En die rot flessenhalsbrug bij Gorinchem wordt zeker nog steeds niks aan gedaan!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).