“Verrassing” extra alcoholcontroles rond feestdagen

Auteur: , 33 Reacties

De feestdagen staan weer voor de deur en we weten allemaal wat dat inhoudt: vreten & zuipen als een dolle! Helaas is de Nederlandse politie er niet zo blij mee als je vervolgens dronken achter het stuur kruipt. En dus gaan ze, surprise, surprise, héééééél veel alcoholcontroles uitvoeren (naar eigen zeggen dan). Er zullen grootscheepse alcoholfuiken worden opgezet en honderden agenten worden ingezet. In elk geval veel meer dan de afgelopen 2 jaar.

Afgelopen week is er al meer gecontroleerd in verband met de vele kerstborrels en verder zullen er ook nog extra controles zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag en Oud en Nieuw.

Naast de verkeerspolitie die deze controles normaal uitvoert zullen er deze keer ook wijkagenten en surveillanten worden ingezet. Volgens woordvoerder Ron Looije van de Raad van Korpschefs zit daar de volgende gedachte achter:

“Voorheen was die extra inzet met name voor het bestrijden van geweld bedoeld. Op het moment dat het rustig voor deze collega’s is, gaan we hun aanwezigheid benutten om de controles uit te voeren.”

Waar en wanneer de extra controles precies plaatsvinden wil de politie dan weer niet verklappen. Dat is in Belgie overigens wel gebeurd. Daar is de complete lijst met controles uitgelekt. Lekker snugger weer van die Belgische politie. (via: ad.nl)

PS En hoe je als je dronken bent een lift regelt laat deze dronken Russische agent zien.33 reacties

Goed dat ze dit doen, je hoort gewoon niet beschonken achter het stuur te zitten.
@vwally: Met het helemaal met je eens, dit zouden ze nog veel en veel maken moeten doen. Helemaal nu ze dat nieuwe blaas apparaat hebben duurt het 5sec ofzo, dus mensen die niet gedronken hebben staan geen uren meer in de rij.
Allereerst, wat een koetfoto boven dit artikel! :lol:

Vind het ook goed dat ze dit doen.
Zeker als het rustig is en ze geen reet te doen hebben omdat alles vlekkeloos verloopt, mogen ze van mij best voor alcohol gaan controleren.
Ik heb al geregeld dat m’n meisje rijdt. Heuj! :D
@kliko: wat is er mis met Hazes dan?
@robbie: Z’n snor staat me niet aan. :lol:
Om maar niet te beginnen over zijn ‘muziek’.
Sorry voor de fans hier. :p
@kliko: +1
@kliko: Lol, haha. Hou je cursor is op dat plaatje.. Ik ga stuk hier!
@kaasboerin: Dat verklaard al meer… :lol:
Haha die Belgen krijgen het toch ook weer mooi voor elkaar he.. waarom hebben wij dat niet?
gedwongenleaser
@akrapovic: valt wel mee, wij kunnen denk ik ook aardig inschatten waar ze gaan staan. Los van het feit dat als je gewoon niet drinkt en rijdt het geen bal uitmaakt waar ze gaan staan.
@gedwongenleaser: Enige is dat het vervelend is als je door wil/moet rijden. Anders gewoon blazen en weer door.
..snap nog steeds niet waarom Maaskantjesgedrag in de film wèl mag worden getolereerd… :lol: Tijd voor een biosverbod lijkt me.

OT: gewoon belachelijk veel drinken….maar dan zonder alcohol als je moet rijden.
[sarcasme on] Drank is (nog) helemaal niet bij tankstations te koop, dus waar maken ze zich druk om? [sarcasme off]
@gedwongenleaser:

ja uiteraard kun je inschatten waar ze gaan staan, maar dat neemt niet weg dat je dan alsnog moet drinken. Paar glaasjes oke, doe ik ook wel eens. Maar het moet binnen de perken blijven
@akrapovic: +1, maar na max. 3 (pijpjes) moet je absoluut kappen, want men krijgt dan al gauw ’t gevoel van ‘oh kan er nog wel 1… Of 2..’…
@kaasboerin: Hooguit één in goede condities. Zelfs dat is voor een beginnend bestuurder al op het randje, vervelend als er even een glas geheven wordt op een succes(je).
@RoT___: Ik vind ’t niet vervelend hoor, ik drink nooit vóór ’t rijden gaan, ik ga óf flink drinken, óf niets drinken, vind het vervelend om ‘gedoseerd’ te drinken. Daarom zorg ik altijd voor ’n bob, of in ieder geval dat ik niet meer hoef te rijden voordat ik ga trinken.
@kaasboerin: Scheelt dat het na die ene toch weer naar huis is. Had net wel in een formule gevonden dat ik dan echt op het randje zit na één glas, toch maar laten staan. Die ene heeft geen invloed op het rijden, maar het rijbewijs is me te lief. Meer dan één zal het ook nooit zijn, alcohol is en blijft een smerige sluipmoordenaar.
Use of unnecessary force is approved!

23rd-street-bridge.jpg
Gewoon niet rijden en drinken. Ik hou m’n lever in goede conditie maar doe dat wel met een BOB achter de hand.
@tinnemans:

Ik ben het ook met je eens dat drinken en rijden gevaarlijk is, maar 1 à 2 glaasjes moet kunnen vind ik. Als dat al gevaarlijk is, mag je ook niet achter het stuur kruipen wanneer je moe bent. Komt op hetzelfde neer
@akrapovic: Ja maar ja, sommige beginnen na 2 bier al af te takelen, sommige pas na 10.
@kaasboerin:

dat denken ze ja ;)
Zo ken ik er nog ene #mezelf
en verrassing: ze controleren in deze regio ook veeueueueul meer op snelheid….
Ik drink niet, ik loop hard en rij op een liegfiets, plus eet macro biotisch… Allemaal om Toyota Prius waardig te zijn………………..
@toyotaprius: Haha, ik dacht al, was al bang dat je serieus was.
@kaasboerin: Haha. ja als pinksteren en pasen op 1 dag zal vallen… ;)
Dikke bluf.
Ik denk eerder dat het halve politie apparaat zelf zo lam als een aap naar huis aan het rijden is.
Je denk toch niet serieus dat die nieuwe genaratie 9 to 5 agenten gaat werken met de kerst?
ik vind het goed dat ze hier op controleren, maar soms slaan ze ook helemaal door. zo is het mij al 2 keer overkomen dat ik meer dan 5x op 1 avond moest blazen. De eerste keer als tijdens mijn 2de rijles. Verder vall het mij op dat wanneer je savonds in een civic of golf (doe je niet voor je plezier) rijd en je komt een politie auto tegen dat je direct aan de beurt bent, terwijl de auris die van de parkeerplaats bij een kroeg rijd door kan gaan.
Het moet niet gekker worden ik laat me gewoon rijden door mijn baas (wel met 3 andere collega’s erbij). Iig lekker een paar biertjes nuttigen tijdens de kerstborrel :)
Heel goed, mogen ze wel vaker doen.

Er rijden nog veel te veel mensen met drank op.


Hoorde ook weer van een klasgenoot dat een vriend van hem was aangehouden met veel te veel op. Voorkomen, cursus à800 euro, alcoholslot à 1200 euro, mag hij allemaal lekker zelf ophoesten. Goede zaak, maar waarom mag hij zijn rijbewijs houden? doe dat alcoholslot lekker na een paar jaar, tot die tijd geen rijbewijs meer. (hij had echt veel te veel op, geen randgevalletje)
Geen controle gezien…. :P en ik was gisteren nog zo wezen toeren…….. Hopend……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).