“Verstappen zou Vettel vermorzelen bij Red Bull”

Auteur: , 25 Reacties

'Jacques Villeneuve?', hoor ik u denken. Maar neen...

Jordan-Murray

Dit keer is het namelijk een andere brulboei die heeft getekend voor de opvallende uitspraak, te weten Eddie Jordan. De voormalig coureur en F1 teameigenaar uit Ierland is bij de meeste Nederlanders inmiddels waarschijnlijk een beetje uit beeld geraakt, nadat de BBC de F1 rechten verloor aan de commerciële jongens. ‘EJ’ maakt, samen met onder andere David Coulthard, Mark Webber en Billy Monger echter nog altijd deel uit van het team dat races verslaat voor Channel 4. Zodoende wordt hem nog weleens om een mening gevraagd, bijvoorbeeld over de rijdersbezettingen van de teams in 2021. Het moet gezegd worden: in het verleden wist de kleine Ier soms daadwerkelijk wat nieuws te brengen.

Jordan denkt nu zeker te weten dat Hamilton in dat jaar naar Ferrari vertrekt en dat hij Toto Wolff meeneemt in zijn kielzog. Vooral dat laatste is een interessante gedachte, omdat Ferrari op dit moment naar verluidt de reden vormt dat Toto kan fluiten naar een functie als hoge pief bij Liberty Media. Maar dat terzijde, want waar dit artikel echt om gaat is het gevolg dat een potentiële overgang van Hamilton heeft voor diens oude rivaal Vettel.

Jordan denkt namelijk dat Ferrari geen gedag zal zeggen tegen Leclerc, wat betekent dat de viervoudig wereldkampioen het veld zou moeten ruimen om plaats te maken naar HAM. In dat geval heeft Vettel twee voor de hand liggende landingsplaatsen, namelijk Mercedes en Red Bull Racing. Een overgang naar dat laatste team ziet Jordan echter niet zitten voor SV5, in ieder geval niet als Max Verstappen bij Red Bull Racing blijft:

Vettel gaat waarschijnlijk met pensioen aan het eind van 2020. Hij kan niet terug naar Red Bull Racing, want daar zou hij vermorzeld worden door Max Verstappen.

Shots fired!1!! Kennelijk heeft Jordan niet zo’n hoge pet (meer) op van Vettel. Zegt Eddie wat wij allen denken, of raaskalt de 71-jarige een beetje uit zijn nek?25 reacties

Waarom heeft iedereen Max zo hoog zitten?. Zelfs Mexico circuit moest worden omgedoopt naar Maxico en kijk hoe het is afgelopen. Vettel draait al jaren mee en ik denk dat je niet de fout moet maken om deze meervoudige wereldkampioen te onderschatten.
@mikje90: Dit meen je niet echt toch?
@fmgarcia: Een van de laatste wijze uitspraken van @Lincoln voor hij stierf was: ‘whatever happens, do not feed the Troll’. Ik denk dat dat op @nietgoedsnikje90 hierboven slaat..
@jpsienen: r.i.p. @Lincoln we miss you
@jpsienen: Is Lincoln overleden? Wat is er gebeurd?
Rust in vrede.
@mikje90: omdat verstappen op het moment bij de meest succesvolle 5 van het veld hoort, en ook bij de jongste 5. Verstappen heeft de afgelopen 5 jaar dingen laten zien die simpelweg alleen te vergelijken zijn met senna, schumacher en hamilton. Ook is ricciardo de enige teammaat die hem 1 maal heeft verslagen, in een seizoen waarin red bull geplaagd werd door renault problemen.
@mikje90: Lees het artikel nog een keer. Zoals vaak op AB zijn titels bij F1 artikelen vaak aannames gebaseerd op wat iemand juist niet gezegd heeft. Ook hier zei Villeneuve niet dat Max een goede coureur is, wat de Canadees zei was hoe slecht Vettel op dit moment is.

Laten we niet vergeten dat Villeneuve een “contrarian” is en daarvoor wordt betaald. Zolang AB en alle andere auto/F1 sites artikelen blijven schijven over Villeneuve z’n uitspraken blijft z’n waarde alleen maar groeien. Toen hij gevraagd werd waarom hij zo tegendraads is antwoorde hij heel simpel: “tegen de stroom inzwemmen wordt simpelweg beter betaald”.
@bassx: Lees zelf her artikel nog eens, het gaat namelijk helemaal nietnom wat Villeneuve gezegd zou hebben… Dus ja het klopt dat deze man dit niet gezegd heeft, dat was namelijk Eddie Jordan…
@bassx: Heb je nou echt het artikel totaal niet gelezen of …? Ik probeer alleen even te begrijpen wat hier mis is gegaan
Vettel als tweede coureur zou prima zijn. Is beter dan Albon, KVyat en Gasly. Dus om constructeurskampioen te worden heb je een tweede coureur van niveau nodig. Vettel zou prima zijn.
@mark997gt3: há, há, há. Je denkt toch niet dat een meervoudig wereldkampioen ergens als 2e rijder aan de slag gaat? (Kimmi uitgezonderd, die zal overal waar hij geld krijgt rijden). Het zou absoluut dodelijk zijn voor z’n reclame marktwaarde
@560pk: mwah, die marktwaarde is al behoorlijk aan het afbrokkelen. Ik denk dat eerder dat Vettel dat zelf niet wil. Je merkt nu al dat hij er niet altijd meer het plezier uit haalt. En voor het geld hoeft hij het totaal niet te doen.
De meervoudig wereldkampioen Vettel werd in z’n laatste jaar bij Red Bull al zoek gereden door een toen nog piepjonge Ricciardo. In het afgelopen seizoen overkwam hem dat regelmatig weer, dankzij de ook nog piepjonge Leclerc. Het is dus geenszins koffiedik kijken wat Eddie Jordan hier doet.
@RRRobert: dat is nou net wat Vettel zo sympathiek maakt, voor elk van zijn vier wereldtitels heeft hij keihard moeten vechten. Nooit ging het uit de losse pols zoals het bij er Hamilton wel zo uitziet. Ook bij Ferrari gaat het nooit gemakkelijk. Een echte sportman. Verstappen straalt niet uit dat het ook maar een klein beetje moeilijk voor hem is.
@mashell: Ben ik wel met je eens. In de jaren dat Vettel kampioen werd, zat Ferrari er nooit ver van af. Zat zelfs één seizoen bij dat het kampioenschap pas in de laatste race naar binnen werd gehengeld. Alonso zat hem op de hielen in zijn Ferrari.
Laat Vettel lekker bij Alfa zijn dagen slijten, rijdt hij niemand in de weg en zit hij toch nog bij Ferrari
Op 25 november 2012 werd Vettel de jongste drievoudige wereldkampioen én één van drie coureurs die drie of meer keer achter elkaar wereldkampioen werden, na Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher. En Verstappen ??? Eerst zien en dan geloven…
Vettel moet weg daar bij Ferrari. Die Italianen hadden voor het seizoen al besloten dat Leclerc hun nieuwe paradepaardje moest worden en dat Vettel van ondergeschikt belang is. Dat zie je ook aan de ontwikkeling van de SF90. Vettel houdt van een auto die aerodynamisch gezien in balans is, of de balans wat naar achteren heeft staan. Daardoor heeft de auto bij het insturen initieel wat onderstuur, maar kun je ook vroeg op het gas.
Leclerc is daarentegen een coureur die de aerodynamische balans juist meer naar de voorzijde van de auto wilt hebben. Daardoor is de auto bij het insturen preciezer dan bij de auto zoals Vettel hem het liefst heeft, maar heb je bij het uitkomen van de bocht veel sneller overstuur omdat daar verhoudingsgewijs minder downforce gegenereerd wordt. Eigenlijk alle updates die Ferrari dit jaar doorvoerde, waren erop gericht om de auto zo’n precies mogelijke voorkant mee te geven. De enkele keren dat er ook aandacht aan de achterzijde werd besteed, was dat om de balans niet té veel naar voren te verschuiven.

Dat is in mijn ogen ook de voornaamste reden dat Vettel dit jaar zo vaak spinde: Vettel heeft enorm veel moeite met de lichte achterkant van de SF90 en kan blijkbaar zijn rijstijl niet voldoende aanpassen om het maximale uit die auto te halen.

Lewis Hamilton is overigens een coureur die eenzelfde type auto als Leclerc prefereert, dus dat zou wel eens heel leuk tussen die twee kunnen worden als Eddie Jordan’s voorspelling van Hamilton + Wolff naar Ferrari uitkomt.
Als Hamilton en Wolff naar Ferrari gaan, dan stopt Mercedes er mee, als Fabrieksteam.
En dit is geen leuk nieuws voor Verstappen !
Ik denk dat deze bron best betrouwbaar is.
https://www.autosport.com/f1/news/147626/ferrari-proved-2019-engine-is-legal–binotto
Sorry, maar ik heb tot 15 maart helemaal geen zin/behoefte aan al dat speculatieve geleuter. Is alleen maar om het F1 publiek maar warm en hitsig te houden…
Ik weet niet of Vettel het zoveel minder zou doen, feit is wel dat een van de twee heren duidelijk 2e viool zou gaan spelen, en ik heb zo’n vermoeden dat beide ego’s daar niet tegen bestand zouden zijn.
Yeah right, Toto Wolff naar Ferrari. Deze man is zowat verweven met het DNA van Mercedes, AMG, en HWA (raceteam), die zie ik niet zo snel naar Ferrari gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).