Vettel: vertel bij graf Senna eens over inhaalactie Bruno

Auteur: , 49 Reacties

Dat je als kersverse jongste drievoudig wereldkampioen F1 een beetje euforisch bent is te begrijpen maar wellicht is het niet heel handig om op de man z'n geboortegrond een foute opmerking over Ayrton Senna zijn graf te maken.

Iedereen die iets met de F1 heeft zat afgelopen zondag aan de buis gekluisterd. De seizoensfinale was uitermate spectaculair en toen in bocht vier van de race Sebastian Vettel van achteraan mocht beginnen na een aanvaring met Bruno Senna was het circus compleet.

Laten we eerst eens kijken naar de schuldvraag: Bruno Senna komt van ver maar er lijkt ruimte te zijn in de binnenbocht, helaas voor hem komt Vettel voor naar binnen zetten. Je kan dit op twee manieren uitleggen lijkt me: Vettel laat niet genoeg ruimte of Senna komt te hard de bocht in en neemt teveel risico. Het eindoordeel laat ik aan jullie over, je kan de actie hier nog eens terugkijken.

In een interview na de race is een uiterst jolige Sebastian Vettel wel te porren voor een interview. Op de vraag wat hij van het moment met Bruno Senna in de eerste ronde vond reageert hij: “Het graf van Ayrton Senna is hier in Sao Paolo, wellicht moeten ze daar eens heen gaan en vertellen wat zijn neefje gedaan heeft”. Niet heel chique, Vettel, niet heel chique. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat het een slip of the tongue was van de doorgaans voor Duitse begrippen zeer sympathieke coureur en dat hij inmiddels veilig uit Brazilië heeft kunnen vertrekken want Senna is een volksheld en Brazilianen staan bekend om hun temperament. To be continued? Check zijn opmerking op Autojunk, rond 1:20 begint het relevante stuk.49 reacties

Snap eindelijk waarom een goede vriend van me die heel erg F1 gek is, een haat aan deze man heeft.
@JamesBond007: Iemand haten omdat ie succesvoller is dan jouw eigen favoriete sportheld. Hoe diep kan je zinken…

Tja, niet de beste grap, maar hij is ook niet bekroond tot beste grappenmaker. Hebben de mensen die op Alonso gehoopt hadden iig iets om over te zeuren, zal Vettel een worst wezen :P
@FelixF: Het heeft volgens mij alles te maken met het vingertje. Waar andere coureurs meestal nog sympathiek zijn is Vettal altijd vrij laten we zeggen egocentrisch (om niet te zeggen narcistisch) als hij uit de auto stapt!
@911GT2: Laat die jongen toch blij zijn als ie wint. Wat is daar nou mis mee. Behalve dat het (vooral vorig seizoen) vrij vaak gebeurde en dat misschien niet zo leuk is om te zien voor Alonso/Hamilton/een-van-de-21-anderen-aanbidders. In interviews, talk-shows, Top Gear is het altijd een doodnormale down-to-earth kerel die totaal niet arrogant is of wat dan ook.
@FelixF: zegt JamesBond007 dat hij Vettel haat om zijn succes? NEE
zegt 911GT2 dat er iets mis is met ‘deze jongen’ blij laten zijn na zijn overwinning? NEE
En topgear is niet live..
Tegen wie ben je nou eigenlijk in aan het gaan?
Don’t mess with the dead guy vettel…
HE DEAD, who cares.
@mannetje: @mezelf: filmpje inmiddels helemaal gezien, maar hij is inderdaad erg onsympathiek.
@mannetje: he IS dead
@justaminifan: No shit.. dat is opzettelijk gedaan drol.
Hoe zijn de regels wat betreft dit soort inhaalacties eigenlijk? Het lijkt mij dat degene die achteraan rijdt de persoon voor zich in de gaten moet houden, tenzij die persoon bewust aan het blocken is? Wat mij betreft reed Vettel gewoon een normale lijn.

Wellicht is de uitspraak niet echt heel erg super, maar is het echt zo wereldschokkend? Hij was misschien iets ongepast, maar meer ook niet.
@lemster: Als je goed kijkt is Vettel de gene die naar binnen snijd.. Hij moet natuurlijk de bocht goed aansnijden maar Bruno zit gewoon op zijn lijn en maakt geen rare beweging naar buiten. In dit geval vind ik Vettel de foute persoon en had hij beter om zich heen moeten kijken.
@PeteyCore: Inderdaad, Vettel snijd extreem naar binnen, als je ziet waar die voor de bocht zit, rechts voor een Force India, paar meter later zit ie aan de linkerkant van de Force India en daar raakt hij Senna. Senna kon vrijwel nergens heen, of hij moest vol naar links sturen maar daar zitten hoge curbstones. Voor een 3 voudig wereld kampioen zou je toch wel verwachten dat ie beter weet.
@PeteyCore: Ja als je het inderdaad zo uitlegt dan heb je gelijk. Naja goed, waar gehakt wordt vallen spaanders.
@lemster: Kijk de actie van massa en hamilton in india vorig jaar maar terug. Was bijna hetzelfde. Toen kreeg massa een straf omdat hij ook gewoon instuurde terwijl hamilton daar zat. Vettel kreeg nu niks.
@renesf: Klopt is vrijwel hetzelfde, alleen blijft Vettel ongestraft dit keer. En dan durven er nog mensen te beweren dat de FIA altijd in het voordeel van Ferrari is en Red Bull overbodig heeft gestraft dit jaar
Van mij mogen die wereldtitels hem nu wel bestolen worden. Wat een mongool!!
@Robinveerman42: knappe opmerking dude…ook zo logisch beredeneerd door jou. Nee echt ! ^^
@Megakix: beredenering lijkt mij in dit geval niet nodig. Staat namelijk al in de tekst!!
@Robinveerman42: hij is wereldkampioen omdat hij goe kan rijden, dat hij daarbuiten vaak dingen zegt die eigenlijk te ver gaan heeft daar niks mee te maken.
zolang Vettel dat fucking vingertje maar niet te veel op steekt…
Wat een belachelijke reactie van deze knul. Een schande voor de sport dit soort opmerkingen. Ook al wint hij nog 10 wereld titels hij zal altijd in de schaduw blijven staan van mannen als Senna. Geen karakter geen ballen geen waardige f1 kampioen. Hopelijk volgend jaar weer ruimte voor echte racers als Alonso en Raikkonen.
@vespinie: geen karakter…geen ballen, wat een reactie zeg, u heeft iets tegen Vettel. Alstublieft zeg, dit is toch niet zo heel erg. Van alle coureurs is Vettel tenminste een persoonlijkheid. Blijkbaar wordt dat door velen niet gewaardeerd. Mja dat is voornamelijk de Nederlandse mentaliteit. Iedereen moet lekker grijs blijven, nergens bovenuit steken en opgaan in de massa. Succes wordt niemand gegund
Kom op zeg, ’t is nog een jonge gozer die hier gewoon zichzelf is en een geintje maakt.
Hij is in ieder geval geen azijnpisser en hij probeert het gevalletje te relativeren. 100% als Sebastian Vettel.

Willen jullie dan liever een voor geprogrammeerde pratende pop zien die dag in en dag uit door een “media deskundige”
wordt gehersenspoeld zoals de gemiddelde voetballer ?

Iedereen is toch gek van die ongecontroleerde opmerkingen van Louis van Gaal?
@desjonnies: Neehee, hij heeft geld en is succesvol, en daarom moet die deaud na het minst of het geringst.
Shitty The-Sun volk..
@kaasboerin:
Het valt nog mee dat de moraalrukkers niet beginnen over de fiets van hun opa die heel misschien nog in het schuurtje van de opa van Vettel staat.

Men kan het gewoon niet hebben dat een Duitser heer en meester is in de F1.
@desjonnies: precies, moraalrukkers gaat heen! Als deze man uit Japan kwam dan was iedereen vol lof. Is gewoon indirect VAG-bashen dit.
@desjonnies: en zo is het! 2e wereldoorlog mogen we ook grapjes over maken toch?
D’r liggen anders ook genoeg duitsers in Brazilië begraven die ze ook wel eens mogen vertellen wat ze allemaal fout hebben gedaan. Wat langer geleden weliswaar, maar toch..
Vettel heeft Ivo Niehe momentje…
Och Och wat erg dit, poooeeehhhh zeg. Wat Erg! Dit kan echt niet. Oke even serieus, wat een gezanik over niks zeg. Vettel is van mening dat Bruno in de fout was en probeert dat met een grap te verwoorden. Ik zie hier weinig verkeerds in. Of het verstandig was is wat anders… Blijkbaar kan, als je succesvol bent, alles tegen je gebruikt worden.
Beetje rare uitspraak, maar op hetzelfde moment erg tekenend voor deze tijd.
Als je de docu over Senna gezien hebt kan je weten dat Ayrton in Bruno zijn plaats Vettel letterlijk van de baan had geramd. Just to prove his dominance. “Because the moment you stop fighting for a spot you stop being a racer …”

Imo eigenlijk wat er momenteel mis is met deze sport, ondanks het feit dat de kampioenschappen van de laatste jaren spannender zijn geworden lijken ze allemaal zo braaf op de baan.
Wat een onzin dat hier zoveel ophef over gemaakt wordt, het is gewoon een grapje en laat dat toch lekker. Die jongen heeft het kampioenschap gewonnen in de spannendste race van het spannendste seizoen van de afgelopen jaren.

Senna was een geweldige coureur, maar iedereen raakt altijd op de teentjes getrapt wanneer er iets negatiefs over hem gezegt wordt.

Ik vind Vettel een waardige kampioen, de mate van arrogantie is groot genoeg om het leuk te blijven vinden, maar niet overdreven groot om het te gaan haten. Hij heeft dit jaar en afgelopen seizoenen de beste auto van het veld en hij stuurt hem gewoon naar de positie waar de RedBull hoort, vooraan.
@estoque: Ik ga je er lekker op tegen spreken. Vorig seizoen ja inderdaad oppermachtig. Het seizoen daarvoor heeft vettel het met wat geluk gekregen. Dit seizoen was vettel al iets van 5 keer uitgevallen en webber ook best vaak. Ferrari had dan geen snelle auto maar wel een betrouwbare. Red bull heeft tijdens dit seizoen wel een grote ommekeer gemaakt want het begin van het seizoen waren ze niet zo snel. Ik vind het best knap dat hij twee keer dit seizoen van de laatste plaats naar nog in de punten heeft gereden. Maar ik heb liever alonso kampioen zien worden omdat hij heeft laten zien dat het met een mindere auto ook heel goed kan. Vettel tja toen hij in het begin in een mindere auto zat gebeurde er niet heel veel.
@sjaakk: alonso is ook niet de sportiefste, ik weet nog 3 jaar geleden kwam hij in abu dabie niet langs petrov. Na de race heeft hij hem bijna van de baan gereden en een zootje handgebaren.
@xiran: Yep een hoop frustratie had hij. Het is niet netjes maar wel begrijpelijk. Hij ging voor het kampioenschap en petrov speelde nergens om mee.
Over het ongeluk in bocht 1: Volgens mij is Vettel inderdaad hoofdverantwoordelijk. Hij probeert de racelijn te pakken en daar rijdt net Senna. Dat gezegd hebbende: Géén hele foute manoeuvre, hij probeert niet een tegenstander bewust te elimineren, gewoon niet goed opgelet, waarschijnlijk spanning, dus race incidentje. Niets aan de hand.
@pomoek: Dit is vrijwel een zelfde actie: http://www.youtube.com/watch?v=M6RS5lchZXo
Alleen krijgt Massa hiervoor een drive through penalty omdat hij schuldig werd bevonden. Vettel heeft dit keer geluk en krijgt niks terwijl hij schuldig was…
@Rice09: Dit incident doet me trouwens veel denken aan ’89 Prost-Senna te Suzuka. Daar vind ik, en vele anderen, dat Prost Ayerton Senna van de baan ramde en zo wereldkampioen werd. Toen was het een berekend risico van Prost.
Hier is het pure onkunde en arogantie van Vettel die er op rekent dat alle andere piloten uit de weg gaan voor hem. Jammer dat hij verder kon want zo’n fout moet je tittel kosten, vind ik… ;-)
Vettel trekt hem helemaal naar binnen, gezien de grootte van het veld niet erg slim en dat blijkt dus ook wel. Senna doet gewoon wat hij moet doen. Dus fout van Vettel. Opmerking vind ik niet zo gek, zeker niet gezien de euforie.
Vettel heeft het goed gedaan. Dit is racen, dingen gebeuren. Hij had geluk dat ie verder kon. Hij is een waardig kampioen.

Ik baal wel van Hamilton, hij is zeker net zo goed, maar hij heeft steeds de pech dat hij niet verder kan. Een aantal keren 0 punten waar hij niets aan kon doen.
Iedereen maakt toch wel eens opmerkingen die niet echt gepast zijn. ;)
Bruno’s uncle used to say: “When you don’t go for the gap, you’re no longer a racingdriver”
Bruno went for the gap…
@delaney: En Vettel kan daar niet mee om. Wederom bewijs dat Vettel weinig race-inzicht heeft. Mor ja, wat wil je? 3/4e van het ganse seizoen reed hij eenzaam op kop. Steek Vettel in een iets mindere wagen, vb de McLaren, en hij zou niet staan juichen…
iedereen maakt dat wel eens mee denk ik dat je achteraf denkt van oeps dat had ik beter niet kunnen zeggen
dit word weer gigantisch opgeblazen door de media jammer
het is gewoon een aardige gozer die echt blij is dat ie wk is geworden
Haha, heel grappig Vettel. Tuurlijk moet hij zoiets kunnen zeggen maar ik vind het van weinig gevoel voor humor getuigen.

Daarbij was Senna ook geen lieverdje of een cleane chauffeur.

Hij had beter Bruno zelf aangevallen ipv z’n oompje erbij te slepen.
Wat is er zo fout aan deze opmerking als ik vragen mag? Ik lees niet dat hij iemand beledigd volgens mij..
Heb Vettel nooit een waardig kampioen gevonden. Heeft laten zien alleen maar te kunnen winnen in een dominante auto en het moet hem ook vooral niet te moeilijk worden gemaakt. Zijn houding hier toont ook weer aan dat hij niet kampioen waardig is. Heb meer respect voor LH en Alonso. Laatstgenoemde kan ook met een middelmatige Ferrari winnen nl.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).