VIA VTRUX: plug-in hybride pickup met 800 pk!

Auteur: , 11 Reacties

14% bijtelling halen wordt echter wat moeilijk, want er ligt een 4,3-liter V6 van GM onder de motorkap van dit beest. Dit is een Plug-in hybride zoals alleen Amerikanen hem kunnen maken.

Deze VTRUX is het tweede project (het eerste was natuurlijk de Destino) dat deze week aan bod komt waarbij Bob Lutz een rol speelt. Deze coole bejaarde, en nummer 43 uit onze Lijst der Lijsten, is actief betrokken bij Via Motors, een Amerikaans bedrijf dat zich bezig houdt met de ombouw van GM-producten naar plug-in hybrides.

De auto in kwestie neemt een Chevy Silverado als basis, waarin een 27 kWh sterk accupakket is ingebouwd. Hoe dat rijdt? Dat mocht Jay Leno al eens ervaren.

In Detroit mag nu ook het voetvolk zich aan de hoekige pickup-ombouw vergapen. Onze fotoslaaf maakte van de gelegenheid gebruik, en schoot zijn geheugenkaart vol, zoals je hieronder kunt zien.11 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lijkt alsof een F150 een Prius verkracht heeft..
Hybride gaat helamaal niet om 14%, maar om schone lucht.

Dat het nodig is om Jan Modaal financieel te stimuleren om iets voor zijn buurman te doen ligt aan Jan Modaal, niet aan de hybride technologie.
@glashelder: dream on… Maar inderdaad, helaas werkt het zo bij die hypocriete lui!
1 op 3,5 in plaats van 1 op 3?
hybride pickups…het einde van een geweldig autotijdperk.
wat zou dit doen voor het laadvermogen? Al zullen de meeste amerikanen er niet meer in vervoeren dan een gereedschapskist en een boodschappentas, maargoed.
Is via geen processor/chip fabrikant?
@svenska
Heeft niets met hypocriet te maken.
Vrijwel niemand doet iets voor zijn buurman (en daarmee bedoel ik dus niet die aardige buurman of buurvrouw maar zijn omgeving). Als je wil dat ze dat wel doen moet je ze een worst voorhouden.

Dat hoeft niet voor altijd. Als ze er na een tijdje aan gewend zijn kun je de worst weglaten en blijven ze gewoon doorlopen. Zo zijn mensen.
Kan het nog lelijker? Ja dus…
Hybride pickup, nee dank je

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).