‘Victor Muller wist dat GM nooit ‘ja’ zou zeggen’ [updated]

Auteur: , 17 Reacties

Het is de ochtend van de voor de hand liggende zaken. Na het weinig verrassende GroenLinks-plan nu iets dat we eigenlijk ook al eeuwen wisten: Victor Muller was allang op de hoogte dat General Motors een Saab-overname door de Chinese partijen nooit zou accepteren. Dit 'nieuws' komt van Guy Lofalk, de oud-curator van het merk.

Het faillissement van Saab is al een tijdje een feit, en ter afsluiting is er een rapportage gemaakt door Lofalk, waarin verantwoording afgelegd moet worden voor het gevoerde reorganisatiebeleid. Hierin is hij spijkerhard ten opzichte van Muller, die de Zweedse toko met zo’n 1,5 mld euro schuld achterliet.

In feite was het nutteloos te onderhandelen met Pang Da en Youngman, aangezien GM toch nooit akkoord zou gaan met een Chinese eigenaar. No shit Sherlock, dat riepen wij (en de rest van de wereld) al maanden. Bovendien zet Lofalk de Chinezen neer als onbetrouwbare partners, die altijd te weinig en te laat betaalden.

Maar nu komt het: omdat Muller volgens Lofalk onvoldoende openheid van zaken heeft gegeven kan hij door de rechter aangepakt worden. Muller c.s. moeten zich over een klein uurtje in de Zweedse rechtbank verantwoorden. Onze voorspelling: het loopt met een sisser af en we horen er nooit meer iets over. (via DI.se)

UPDATE 13:20 – Ah gezellig. Het Grote Moddergooien is begonnen. Je verwacht het niet. Muller in de rechtbank: “Sterf, Lofalk17 reacties

Toch knap dat ie er zelf nog achter komt! (soort van dan)

Maar nou heeft gm er ook weinig aan, want ze konden het verkopen
@964rs: Je mist de clou een beetje.
– Er staat nou net dat Muller ‘allang op de hoogte’ was. Hij komt dus nergens achter.
– GM heeft nog nooit wat aan Saab gehad. Het hele punt is dat GM het niet wíl verkopen. Concurrenten in het zadel helpen is niet zo lucratief. Vooral niet als het Chinezen zijn. Die zijn goed in goedkoop plastic op gedateerde techniek, en dat is waar de Amerikaanse bouwers baas in willen blijven.
Tsja die Muller heeft altijd al een gigantische bord voor zijn hasses gehad, en heeft daarmee bar weinigs goeds voortgebracht. Deze man handelt puur uit eigen belang en het maakt hem niet uit hoeveel slachtoffers hij hiermee maakt.
@potjak:

waaruit bestond het eigen belang van VM in deze?
wat heeft VM aan dit alles overgehouden?
@escort77: een bak met geld dat via een constructie op 1 van zijn rekeningen in ik meen Aruba is gestort.
Muller heeft Lofalk tijdens dat hele overnameproces meermaals aangevallen. Die twee vinden elkaar kennelijk niet lief.
Het is lastig te bepalen in hoeverre dat van invloed is geweest op de inhoud van Lofalks rapport…
Hem… Het is door de verschijning van Müller en Co.voor de rechtbank dat de huidige administrateurs eindelijk in staat zullen zijn om Lofalk op de rooster te leggen. Want ze vermoeden gesjoemel van zijn kant.
Goh.. Is toch al algemeen bekend dat VM een boef is. Komt er idd waarschijnlijk zonder kleerscheuren vanaf..
Ik ben nog steeds benieuwd waarom Youngman en Pang-da een tijdje geleden geld in Saab hebben gestoken…
VM was nooit aangesteld om saab van een faillisement te behoeden, maar alleen uit te stellen. Hem treft geen blaam, want hoe kan je reorganiseren als iedereen al weet en beseft dat een bedrijf falliet is ?
GM wilt de schuld afschuiven op VM, maar GM is de hoofdverantwoordelijke geweest voor het faillisement. VM was maar een pion. Bijkomend feit dat VM allang wist van GM’s instelling betreft de chinezen zegt ook voldoende. Hij werd niet gesteund in zijn project voor lijfsbehoud van saab zelf. De vooruitzichten waren beter geweest als er wel een overname was gekomen. En een excuus als chinezen betalen te weinig en te laat ? Wat kies je liever een overname met uiteraard bijkomend verlies, waar je misschien nog een aandeel in kan hebben voor de toekomst, als het bedrijf opkrabbelt of een faillisement
Typisch Amerikaans beleid. De schuld in andermans schoenen schuiven.
Voor straf een weekje aan de lopende band bij Volvo.
@norge:
Nee joh, bij GM.
@Hubert: Nee joh, bij één van die chinezen… Lijken me wat passender werkomstandigheden ;)
Zou er nog een doorstart komen met “Youngman, het Indiase Mahindra (of) enkele andere partijen…” ?
Zeg AB, Swedish Automobile verandert z’n naam in … tatatataaaaa: Spyker.

http://www.bnr.nl/programma/denationaleautoshow/933875-1204/swedish-automobile-wordt-weer-spyker
Simpel om Victor Muller nu overal maar de schuld van te geven…
Nuja, zolang Robbie hier z’n mening niet geeft, is dit bericht natuurlijk slechts een roddel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).