Video: 10 originele ‘Silberpfeilen’ op Goodwood Revival

Auteur: , 18 Reacties

Vandaag in Autoblog Andere Tijden: een fraai stukje klassiekerhistorie op racegebied vanaf de Goodwood Revival. Niet alleen werden er tien vooroorlogse racers meegenomen naar Engeland, er werd ter plekke ook nog een prima video in elkaar gedraaid.

De Goodwood Revival is een van de meest prestigieuze klassiekerevenementen, en biedt bezoekers de gelegenheid om de kleren van opa nog eens uit de kast te trekken, want het is een ongeschreven regel dat je er een retro-kledingstijl op na houdt. Uiterlijk vertoon is belangrijk, maar aan de inhoud wordt ook gedacht.

De Graaf van March, die verantwoordelijk is voor de Goodwood Revival, probeert al jaren de ‘Zilverpijlen’ van Mercedes (W25, W125) en Auto Union (Type C, Type D), wat nu Audi is, gezamenlijk op het eiland te krijgen, en voor deze editie lukte het hem. Niet minder dan tien van de grote legendes uit de jaren ’30 van de vorige eeuw kwamen weer in actie, bereden door namen als Jackie Stewart, Jochen Mass, Jacky Ickx, Nick Mason, en Karl Wendlinger.

Uiteraard werden de onvervangbare klassiekers niet tot het uiterste gedreven, maar desalniettemin zal het voor de coureurs opletten geblazen zijn. Deze machines waren niet bepaald lief voor hun bestuurder. Een video met al het moois gecombineerd vind je op autojunk, fotomateriaal vind je in de galleries van beide merken hieronder.

Klik op Jackies pet om af te spelen
18 reacties

Die Type C en D. Wat een geweldige auto\’s zijn dat!
Mooie beelden! Levensgevaarlijke monsters zijn het als je er mee tot het uiterste gaat.
De retro-kledingstijl is niet een ongeschreven regel, het is een verplichte dress-code.
Zonder jasje-dasje (of passende kledij) mag je op veel plaatsen niet naar binnen.
@theuving: of met een geleende stropdas in jouw geval ;-)
Super deze wagens nog eens bij elkaar te zien. Bizar dat het net in Engeland moet gebeuren…
@StijnB: Ik zie het niet gebeuren dat Nederlanders meedoen met het verkleed-partijtje!
Er waren ook veel celeb’s en 15 Ferrari 250 GTO’s… gallery van het evenement: http://www.2thetrack.com/2012/09/17/de-goodwood-revival-tijdmachine/
@theuving: Waarom zouden Nederlanders dat niet doen? Niet alle Nederlanders zijn van die asociale hufters die schijt hebben aan etiquette en dress-code. Zeker in het segment van deze dure klassiekers zie je meestal bovengemiddeld gefortuneerde mensen, die wat “beschaafder” over komen als de spreekwoordelijke “Henk & Ingrid” (en nee, dit is géén verwijzing naar de uitvinder van “Henk & Ingrid”).
@406_v6: Wij hebben geen venue dat volledig is hersteld in de jaren ’50 en ’60 stijl, we missen de ‘heritage’ en ik betwijfel dat er bijna 150.000 Nederlands voor warmlopen…

Een paar weken geleden was de eerste editie van de Historic Grand Prix op Zandvoort, erg mooi evenement met potentie maar in niets te vergelijken met de Revival.
@theuving: Niet waar. Ook alle Nederlanders (en dat waren er VEEL) deden mee aan het verkleed partijtje. Ik dus ook. Je was echt een buitenbeentje als je niet verkleed kwam. Als VIP moest je aankomen in een jaren 50/60 pak met stropdas. Maar ook mensen zonder VIP pas deden gewoon mee.

Als je met een < 1970 auto aan kwam zetten mocht je vooraan parkeren. Dat scheelde mij en mijn maat een heel eind lopen. Op zaterdag hebben wij ons enkele uren op deze parkeerplaats vergaapt.

De Silberpfeilen waren natuurlijk super mooi om te zien. Maar de leukste race was die op zondag net voor de zilveren racers. Een uur lang gassen in de RAC TT Celebration.
Aston Martin DB4G, Ferrari 250 GT SWB/C, 250 GTO, Maserati Tipo, Jaguar E-type Lightweight etc. Er werdt zo fel mee gereden dat je bijna zou denken dat het allemaal replica's waren. Ze werden niet echt ontzien. Op het einde stonden een aantal rokende Ferrari's naast de baan, een Tipo aan gort en DB4G met wat deukjes. Adrian Newey (Red Bull) maakte recht voor mij een spin in een E-type. Echt mooi om te zien. Drie dagen nadien had ik nog last van mijn oren… Oordopjes vergeten.

Alles was tot in de puntjes verzorgt. De gebouwen, kleding, eet tentjes, reclame, de supermarkt. Kortom gewoon alles! Zoiets krijg je in Nederland gewoon niet van de grond. Gewoonweg omdat we in Nederland zo'n accommodatie niet hebben.
Het was wel vooral Engels wat de klok sloeg qua auto's. Ook wel enigszins logisch.
Leuke video. Jammer dat er niet meer shots van de rijdende auto’s inzaten. Echt heel speciaal spul zo’n Silverarrow.
Erg leuk deze auto’s. Hoewel ik meer met de Monoposto’s heb.
De mercedes w125 is mijn absolute droomauto en heeft het meest brute motorgeluid aller tijden.
Zoek maar eens op mercedes w125 start up via youtube.
Goodwood Revival was een machtig schouwspel. Naast een startende W125 staan is trouwens een bijzonder pijnlijke ervaring.. Zelfs met oordoppen in!
Het originele kenteken inclusief hakenkruis van de Mercedes rennwagentransporter zat er ook zelfs nog op (weggelaten op de officiële foto’s in de gallery)..
@SanS: Tja, dat is dan weer het stukje geschiedenis waar die Duitsers minder fier op zijn..
Dat is ook toevallig, van de week zag ik de Silberpfeile W125 nog in de Alpen tijdens een fotoshoot!! Pic; https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259888957466180&set=a.257824094339333.60655.257820541006355&type=1&theater
Mooie auto’s hoor,nog persoonlijk door Adolf betaald.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).