Video: 10j oude Pagani Zonda heerst

Auteur: , 44 Reacties

Een stukje uit het 'dagboek' van Harry. Harry "ik heb lekker een Pagani Zonda C12S 7.3 en jij niet" Metcalfe. Hij laat de auto graag even zien.

Harry is in het dagelijks leven eigenaar van autoblaadje EVO en een vrij speciale Pagani Zonda S. Een auto die zijn leven begon als pers-auto. Dat was in 2001. Toen deelde Pagani het eerste rondje over het Top Gear circuit ooit met een Lamborghini Murciélago en won. De Pagani vervolgde zijn leven in handen van nog vele journalisten, werd ‘duurtester’ en kwam uiteindelijk in de garage van Harry terecht.

Deze Pagani Zonda C12S 7.3 overleefde alle journalisten en ziet er nog steeds even fabelachtig uit. De Italiaan toont nog geen maand van zijn inmiddels 10-jarige leven.

Naast een rijke geschiedenis houdt de Pagani er ook een bijzondere configuratie op na. Het was nummer 2 die een moderner 7.3 V12-hart aangemeten kreeg. Een veel pittiger blok dan de voorheen gebruikte 6.0 en 7.0 V12’s. De ‘boekjes’ hebben het over 555pk en 750Nm, met een 7000 tpm redline. Accelereren van 0-100km/u duurt in deze configuratie 3,7 seconden. Als bonus zijn in een later stadium de veerpoten vervangen door nieuwere exemplaren van een Zonda F.

Op het moment van filmen rijdt Harry 4 jaar in de Pagani. Het is een technisch uitmuntende auto gebleken. Degelijk, een werkende airconditioning en natuurlijk bloedjesnel. In de winter kan je er zelfs sneeuwkettingen om leggen. Enkel is gebleken dat bagage ‘achterin’ redelijk hittebestendig moet zijn. Hij vertelt zijn verhaal in de eerste video, daaronder het legendarische Top Gear rondje.44 reacties

In elke opzicht meesterlijk.
@xlnc: toch is het ook leuk om de verbaasde gezichten te zien als je met je Juke R een Porsche helemaal zoek rijdt!
@label89:
@label89: een Porsche is toch geen vergelijking met een Zonda..
@jzaero: Nee? carrera gt? en de toekomstige 918? 911 natuurlijk niet:D
@urtarget1992: die bakken kunnen toch niet tippen aan de nieuwe pagani huayra? Gt is ook al een jaar of 5 6 oud?
@mightymike: De gt kan je natuurlijk niet vergelijken met een huayra maar wel met de zonda aangezien ze concurrenten waren. De 918 kan je zeker vergelijken met de huayra, beiden super/hypercars,700pk, Extreem duur…
@urtarget1992: haha grapjas

niet kan tippen aan pagani
dit is exclusief, prachtig en botergeil!
@nicktexel: Natuurlijk is pagani botergeil:D maar Porsche brengt ons elke 10 jaar een nieuwe supercar:959,GT1 Stabenversion,Carrera gt, 918,…
@urtarget1992: ja wat heeft dat er mee te maken er zij meer merken die binnen tien jaar supercars maken

en porsche is absoluut niet exclusief ik zie regelmatig toch wel een stuk of 3 porsche per dag en ik mag blij zijn als ik 3 pagani’s in me hele leven zie.
@urtarget1992: Een Puke R rijdt echt wel geen GT zoek hoor…
@jzaero: Niks is wat mij betreft te vergelijken met een Zonda. Iets exclusievers en mooiers is er bijna niet.
@Vanquish: Ik bedoelde enkel dat Porsche ons elke 10 jaar iets speciaals brengt. Je ziet inderdaad dagelijks een hoop porsche’s. Maar ik had het enkel over de speciale wagens die vergelijkbaar zijn met de zonda. Die zie je evenmin zo vaak als een zonda
@label89: Maaaaaaaaaar zou de Juke R de Zonda pak slaag kunnen geven???

Als merken het hebben over dat ze exotische materialen gebruiken dan is het in vergelijking tot de Pagani’s nog niets (zoals meneer Harry ook al aangaf). Waar je ook kijkt zie je carbon (tja het is ook de carbonmeister die Horacio.
Maar eh 34000 pond zegt ie om zo een voorkant lift shizlle te plaatsen (9.38 minuten)wow dat is wel heel ziek.
@xlnc: zet nog maar even een 0 achter die 3400 pond…..
@xlnc: ja de pagani rijdt de juke helemaal zoek! misschien niet in een sprint naar 100, maar in d bochten is de pagani door het lagezwaartepunt veeel sneller. en de topsnelheid van de pagank is ook bijna 100km/h hoger
Geniaal
Ik zie de hoeyrayaie nog niet de vlag overnemen van deze brilliante sportauto.
Wel zo’n kenner verdient zo’n auto.
ik erger mij aan het feit dat veel supercars gekocht worden omdat ze exclusief en duur zijn, of omdat ze op papier beter zijn dan de rest en uiteindelijk met 10 soortgenoten in een garage in dubai wachten tot de prijzen uit de pan schieten.
@Pulizano: Zonder de kopers in Dubai kunnen de supercars fabrieken niet leven, wees blij dat ze daar verkocht worden.
@Pulizano: kenner…zucht, omdat hij er één heeft ? Jij kent je Opel Astra 1990 beter hoor !
Die video’s van Harry zijn altijd leuk om naar te kijken.
Saaie kleur voor deze wagen ,wrapje anyone?
gedwongenleaser
@norge: anders ga je even je mond spoelen…
@norge: Cinque uitvoering dan aub!
Aaw, net toen ik echt enthousiast begon te raken was het filmpje al afgelopen!

Wel erg leuk, zoals we gewoon zijn van Metcalfe en zijn blad.

@norge: mja, vond ik ook. Grijs =/ Wel mooi om te zien vond ik dat de voorkant vol zat met krasjes en steenslag en oppervlakkige schade. Goed zo, Harry, gebruiken dat ding :D
Als je op het kanaal van EVO kijkt zie je dat het 2e filmpje ook al online staat :)
@TimoBac: Wou ik net zeggen… Hier is ie:

http://www.youtube.com/watch?v=_9RH4Fdprm4
@Svensson: Wow, het stukje dat hij vertrekt zonder het gaspedaal aan te raken! Tot in zen 6 met 20mph en de toerentellerwijzer nog steeds bena op 0rpm! Wat een fantastische motor deze!
10 jaar oud en nu al een legende!
tinq via iPhone app
Magnifique!!
@ingloriouslion Er staat al een 0 achter 3400. Lees maar goed . Er staat toch echt 34000 pond. Of heeft dit filmpje een beetje duidilig gemaakt? ;)
Zo langzaam die lambo een lexus is f doet hier 1:25 over. Slechte stig is dit dus.
@snorris: waar zie jij een stig? Lambo of is f dan?
Ik bedoel duizelig voordat ik daar ook commentaar op krijg.
@pulizano: Je hebt gelijk dat deze meneer veel verstand heeft van het geen hij rijdt. Dus deze Zonda is bij hem op z’n plek. Maar wat Dubai (eigenlijk het gehele
Midden-Oosten) betreft die speculeren niet op auto’s. Het gaat om de (tijdelijke) heb en dan worden ze JUIST voor een “schappelijke” prijs verkocht. Het speculeren gebeurt juist in Europa. Kijk maar naar Duitsland. Zonder een target market als Midden-Oosten en Azie zijn deze merken in stand te houden. Al moet ik zeggen dat er over de hele wereld wel liefhebbers voor dit soort wagens zijn.
EVo Diaries zijn tof. Ferrari 330, Countach, Huayra met deze Zonda als volgauto..
Bij topgear stonden toen net 10 mensen te kijken in de studio.
@jordy14: en dat is hoelang geleden? Denk dat jij wel wil ruilen met clarkson may of hammond;)
Ik zelf heb het niet zo met deze zonda maar de zonda R vind ik echt een beest!
dit is toch wel een van de laatste ruwe supercar dat ding schreeuwt het uit tegenwoordig bouwen ze maar van dat nichten spul waar iedere l*l hard mee kan gaan
Een van de lekkerste auto’s aller tijden, die Zonda. Wat een looks, wat een geluid en wat een prestaties. Dé supercar in zijn zuiverste vorm.
Goed dat hij me waarschuwt voor het feit dat de bagage langs de motor nogal eens warm kan worden.. Daarom heb ik maar besloten om toch geen Pagani Zonda te kopen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).