Video: 2x crash, 1x succes bij de X-Games

Auteur: , 24 Reacties

Gisteren werden de X-Games in Los Angeles gehouden. Hierbij was veel automotive spektakel te zien, zoals de groots aangekondigde Hot Wheels dubbele looping. Deze ging uitstekend, dat was het goede nieuws, maar voor twee andere heren eindigde de dag wat minder goed.

Laten we beginnen bij het spektakelstuk: de dubbele looping. Tanner Foust en Greg Tracy reden kort na elkaar een ramp op, die uiteindelijk uitkwam in een enkele baan naar beneden. Goed getraind, goed getimed, prima uitvoering, niets op aan te merken. Check ook hoe met name Foust na de jump alle kanten op stuitert. Is het een foam-mat waar ze op landen of zit er gewoon 0 vering in die auto’s?

Dan de twee (Finse) pechvogels. De 21-jarige Toomas Heikkinen gaf niet genoeg gas bij zijn jump, en haalde het niet. Extra penibel werd zijn situatie toen zijn auto direct in brand vloog, maar gelukkig stapte hij ongedeerd uit. Ik denk echter wel dat hij gisteravond een aspirientje nodig had:

Tot slot Marcus Grönholm. Via de twitter kwam vanochtend het bericht binnen dat ook deze oude rally-rot een pittige crash had gemaakt, waarbij hij buiten bewustzijn is geraakt. Momenteel ligt hij in het ziekenhuis en is hij weer bij. Collega Kenny Block wenst hem in ieder geval het beste. De enige video die we hebben is onderstaande, en eerlijk gezegd ziet het er niet zo heel erg uit, maar kennelijk was het toch een rake klap:

De laatste video’s tonen wel aan dat het niet altijd rozengeur en manenschijn is op dit soort evenementen, maar waar gehakt wordt, vallen spaanders. De coureurs realiseren ook dat het part of the game is, en stappen waarschijnlijk zsm weer in een auto om het nog eens te doen.24 reacties

Mensen die foto’s maken/filmen met een Ipad… -.-‘
@Ruben Koldeweij: Haha, ik wilde het net zeggen… :P
@Ruben Koldeweij: het is nog altijd een status symbol daar. Mensen sleuren dat ding overal naar mee toe.
Zou Grönholm al niet bewusteloos geweest zijn voor die bocht… want dit lijkt wel een heel domme stuurfout voor zo’n ervaren rot. :D
@Carreza: Na de landing zat er een klein beetje slingering in de auto die waarschijnlijk door een oneffenheid net wat werd versterkt op het foute moment.
De klap zelf was heel hard, want zeer plotse vertraging (veel harder dan spectaculaire koprollen).
Vraag me af de rijders een HANS dragen, zonder “hoofdgordel” kan zo een klap je nek breken als je ingesjord zit en met het bijkomend gewicht van een helm op…
Die hotwheels looping is wel erg triest.
Met je autootjes thuis is het nog spectaculairder!
Die laatste ziet er inderdaad een stuk minder spectaculair uit dan de eerste crash!
Whahaha check in dat 2e filmpje die gozer die staat te filmen met z´n Ipad, wtf momentje van de zondagochtend voor mij
@rijbewijzer: voor mij een wtf dat u dat zo wtf vindt
@Onehp: opzicht ziet het er best wel vreemd uit om iemand met een vierkant ding ter grootte van een halve breedbeeld TV voor zijn gezicht te zien lopen… Ik denk dat dat zijn wtf momentje veroorzaakte zeg maar.
Heuy fire.. FIRE FIRE FIRE
Dat deed ik toch beter met mijn matchbox autotjes.
om bij het X-Games thema te blijven, hier nog een hilarsche video van vorig jaar:
http://www.youtube.com/watch?v=h3s19jjEeHE
@d15b2: Bij de mannen gaat het iets anders… http://www.youtube.com/watch?v=6T-PXiwpN-k
Wat is een fojeer dat roept die vent in filmpje twee
@genialstatue13: Dat is vuur.
Harde crashes, grappig die loopings.
Vorig jaar was ik in Las Vegas toen Travis pastrana met zijn motor heel hard crashte op de schans. Die reacties van de Amerikanen elke keer. Heel irritant
Kunnen ze ook zoon looping maken met motoren?
@slippie101: uiteraard waarom zou dat niet kunnen ? Nooit van die ”death kages” gezien ?
Die crash van Marcus Grönholm was zo hard omdat die afzettingen daar van massief beton zijn, lekker veilig… Doen ze overigens wel meer in de VS.
Zo zie je maar dat t heel erg goed is dat de veiligheid van de auto’s zo belangrijk is tegenwoordig
@964rs:

Ja, Koos…
Die auto’s bij de looping zijn idd snoeihard geveerd, anders krijg je er last mee met de looping denk ik zo.
@knalfa: Het is toch van Mach box, die hebben helemaal geen vering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).