Video: achterstevoren heuvelklimmen met Nissan Leaf

Auteur: , 36 Reacties

De altijd creatieve marketingjongens van Nissans muesli-divisie hadden voor Goodwood dit jaar iets leuks verzonnen: de Leaf ging de fameuze Hillclimb achterstevoren doen, DAF-stylo! Hoe dat er uit ziet?

Je moet er maar opkomen. Er zijn 1.001 auto’s die de Hillclimb doen, en de Nissan Leaf zou bij een normale deelname totaal niet opvallen, uitblinken, of aandacht genereren. Doe het echter achterstevoren en alle ogen zijn op je gericht.

Stuntrijder Terry Grant nam plaats achter het stuur en waste het varkentje op een nat parcours in iets meer dan 2 minuten. En ja, dat is snel, heul snel. De grootste uitdaging is wellicht nog om geen krasjes op je lak te maken of gewoon lomp uit de bocht te vliegen, want het parcours is donders smal. Check de video op autojunk!

KLIK!36 reacties

@Toyota GT86
Omdat Toyota rijden beneden mijn stand is.
Drift liever een stukje in de M3 van m’n vader!
@alcantara: Daar zeg je het, in de m3 van je papa. Niet van jou.
@luxaeterna: Gelukkig wel, heb ik de kosten niet maar wel het plezier! En daarbij mag ik hem doordeweeks vrijwel altijd lenen, anders staat hij toch maar stil in de garage.
@alcantara: kosten niet hebben en “lenen” klinkt nog steeds als “niet van jou”. en ik troll al van toen jij nog vloeibaar was, dus.
@alcantara: we zien anders wel graag een foto van de drieer :-)
@alcantara: Ha, da’s ironisch, BMW rijden is beneden mijn stand, dus rijd ik Toyota! How strange… :)
@Jochempie: Haha, en blijkbaar vindt BMW Toyota toch niet onder haar stand: http://www.autoblog.nl/bmw-en-toyota-ontwikkelen-samen-sportauto-en-meer
@alcantara: minnetje
@alcantara: Hahahaha, wat een schijnheilige knuppel ben je ook, als ik je herinner aan de discussie van een tijd geleden. Not sure if trolling or not.. Maar dan nog, gewoon blij zijn met wat je hebt, ik ben net zo blij met mijn 328i als met de —->STARLET<—-. Nog steeds, ook nu ik al 9000km in een 3er achter de rug heb binnen 4 maanden.
had hij nu maar zo iets als rainX op de achterruit gedaan dan was je ze van die druppels af :P
@the-budel-guy: Of gewoon zijn achterste ruitenwisser aanzetten.
Nissan Leaf? Dat is toch een soort brommobiel voor macro-biotische invaliden? Waarom heeft die man een helm op?
@flipper: hij wil duidelijk niet herkent worden in die auto (en dat snap ik maar al te goed)
@flipper: All we know is, he’s called The Stig!
Leuk gedaan! En het feit dat elke website dit filmpje online zet, bewijst hoe goed de marketingjongens van Nissan in hun opzet geslaagd zijn.
Lache! EV’s op hillclimbs is nu al heel gewoon. Maar andersom!? erg leuk bedacht
Moet je niet met een auto met verbrandingsmotor proberen.
http://www.youtube.com/watch?v=sXcxamtLzbY
Kunnen we dat ter land event weer invoeren.
Z-E zijn die Leafs nog ergens goed voor.
Nu nog achteruit de afgrond in…
Ik rijd die gaare leaf richting en betonnen muur!
Wel jammer dat je het verder niet zien vanaf de buitenkant.
@Davidov: Eens. Ik heb geen flauw idee hoe snel dit gaat of hoe speciaal dit is. Ik kan me goed voorstellen dat ze ‘m versnellen, want volgens mij is ie traag als dikke stront.
@Vanquish:
Dat waren de dafjes vroeger ook niet maar achteruit racend leverde dat wel hilarische beelden op.

De Leaf reed trouwens gemiddeld 54.97km/u.
Vooruit zeker niet snel maar achteruit vind ik het best knap.
@jrk68: Klopt, m’n oom heeft daar nog aan meegedaan. Dat was dan wel met caravan. Zo’n Leaf met coureur vind ik maar saai.
Aan die erg hoge en grote koplampen van de Leaf moest ik even wennen, maar interieur ziet er prima uit. Rijbereik is nog niet optimaal, maar dat zal bij de volgende generatie al een stuk beter zijn schat ik. Erg knap gedaan van Nissan.

Zal ook niet lang meer duren eer elektro auto’s die hillclimb met zeer hoge snelheid kunnen nemen of zelfs winnen. Accu technologie ontwikkelt zich snel, en zeker zo’n korte sprint moet absoluut lukken.
@fit4fun: Ontwikkeld accu technologie zich snel? Ik merk er eerlijk gezegd niet echt heel veel van.
@Vanquish: Misschien heeft u lange tijd in de derde wereld door gebracht, of wellicht in een gevangenis. Anders zou ’t u zeker zijn opgevallen dat zowel in allerlei draagbare electronica als in auto’s (Model S, Karma, Leaf, GS450H, Volt, Ampera,en dergelijke) de ontwikkelingen erg snel gaan.
@fit4fun: Vroeger ging mijn telefoon 3 dagen mee. Mijn huidige gaat 1 dag mee. Goed, ik begrijp dat hardware stroom vreet, maar evengoed. Je hoort zelden over een nieuwe vondst binnen de accutechniek en als ze dan iets hebben uitgevonden blijft het daarna weer stil. De voortgang daar mag misschien naar verhouding erg hard gaan, vergeleken bij andere technieken loopt het nu eenmaal erg achter. Jammer, aangezien de accu bij veel technieken een bottleneck is. En dat zal nog wel even zo blijven gok ik.
Wat een lelijke auto maar wel knap.
@alcantara stuur foto, ik geloofje anders niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).