Video: airbags Cadillac CTS-V doen spontaan boem

Auteur: , 26 Reacties

Oops, they did it again! Misschien moet GM toch eens kritisch kijken naar de afstelling van hun sensoren, want na de ploffende Camaro is het nu de beurt aan een Cadillac CTS-V Wagon om ongeprovoceerd zijn luchtkussens op te blazen.

De chauffeur van de rappe Caddy stond op het punt om te trouwen, maar als onderdeel van de festiviteiten moest er eerst nog wat stoom afgeblazen worden in een autocross-evenementje. Onconventioneel, maar helemaal geen slecht idee als je petrolhead bent: het is per slot van rekening jouw feestje, dus waarom zou je op die dag niet gewoon doen wat je leuk vindt?

Veel materiele schade leverde het niet op, maar toch zal het niet goedkoop zijn om nieuwe airbags te laten plaatsen. Hopelijk vergaat het de verse bruid beter dan de Insignia-rijdende Brit waar we onlangs over berichtten, maar daar gaan we maar niet van uit. Volgens Jalopnik ging de trouwerij overigens gewoon door, en terecht.

Hoe zou de verzekering tegen zoiets aankijken? Er is in ieder geval videobewijs, helemaal aan het einde van het filmpje hoor je de airbags gaan. Who’s next, Justin Bieber?26 reacties

Zou het kunnen dat hij een pion flink goed raakt?
@aallex: Het lijkt er bepaald niet op
“OMG, dit you see that?”
Nee bitch, mocht ge nu eens wa ingezoomd hebben dan kon ge meer zien dan 1 witte pixel!

Vreemd dat dit zomaar afgaat! Zo enorm bruut doet hij toch ook weer niet, je hoort alleen een beetje banden piepen soms.
Zou een pion dit echt kunnen veroorzaakt hebben?
@vale46: pasgeboren pion zeker niet, een pion in de pubertijd heeft potentie tot.. maar nee ook niet, een volwassen en volgroeide pion? moahh.. onderschat ze niet!
masterstig via Android app
@vale46: Haha, inderdaad ja, je ziet er weinig van!
Hij reed helemaal niet tegen een pion of whatever aan.. Maar emh, op je bruiloft in de wagon een rondje doen?
Als dit gwn op de openbare weg zou gebeuren dan kun je een flink ongeluk veroorzaken.
@jordy14:

Als je zo rijd op de openbare weg zou je sowieso al een flink risico hebben om een ongeval te veroorzaken.
Eigen gebrek is op de meeste all risks polissen gedekt. Mits eerste eigenaar , auto niet ouder dan 3 jaar en tot 100k km op de teller .
Blijkt weer dat die Amerikaanse blikken niet gemaakt zijn om te hoeken. Alleen show, groot, snel in een rechte lijn en blingbling.
ik heb een gevoel van “deja vu”
http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/12/airbags-camaro-ploffen-spontaan-tijdens-drift
Ehm, die staat gewoon gelinkt in t artikel toch?
@sir_smokalot: nie gezien, klik namelijk bijna nooit op die linkjes.
voor de luieriken: http://www.youtube.com/watch?v=TpL4VwhYSE8
@4991:

M.a.w. Driften doe je in een oude Amerikaan of je knipt op z’n minst de kabels van de sensoren door?
:P
@FrankypankyV8:

Barbaar, gewoon de fiches ervan uittrekken of die dingen uitschakelen (als dat mogelijk is) zal ook wel goed zijn zeker?
@Hupke:

Hehehehe!
Je hebt gelijk, hoor…Maar ik dacht eventjes op de luie/ruwe manier… ;)
@4991:
zit zoiets in mijn standaard polis? :D
Als de inleiding vertelde dat aan het einde van het filmpje een hommel tegen zijn spiegel opvliegt, geloofde ik het ook….
He ik zie niks er gebeurt helemaal niks wat is dit voor bullshit!!
Ja inderdaad! Boe! Geld terug!
“Een combinatie van snelheid en voertuighoek ervoor hebben gezorgd dat de sensoren een koprolletje voorspelden en dus de airbags hebben geactiveerd.”

Dit las ik in de link van 4991, maar ik heb die ‘Caddy’ niet eens twee wielen zien optillen. Dus hoezo “koprol-waarschuwing”?!
Achja, slecht geprogrammeerd gewoon niet met genoeg factoren rekening gehouden of gewoon dat dit de enige mogelijkheid was om zeker te zijn dat ze altijd zouden afgaan bij een ongeval.

Normaal zou je dan gewoon meer sensors moeten steken zodat je zeker bent wat er aan het gebeuren is. Maar waarschijnlijk staat er ergens in kleine lettertjes in de manual wat je moet doen als je wild gaat rijden dat lost dat probleem goedkoper op. Typen zou goedkoper moeten zijn dan hardware. (tenzij je de advocaten per lettertje betaald natuurlijk)
Ik zit dan ook telkens met geknepen billen in de Camaro na het zien van dat filmpje..
@kaasboerin:

Hoeft niet…Gewoon de draadjes naar de sensoren doorknippen of je doet het op de ‘Hupke-manier’ de zekeringen eruit wippen. Weet niet of dat laatste werkt, want er zal wel een backup-systeem op zitten?

Doe toch maar doorknippen dan… :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).