Video: Ambulance heeft lak aan lange aanrijtijden

Auteur: , 31 Reacties

Dat is nog eens service: als een mongool je scooter in de prak rijden, maar wel een ambulance ter plekke voordat je met je ogen kan knipperen. In Taiwan kan het!

In Aziƫ hebben ze kennelijk nog wel verstand in hun donder, want een wielklem had deze ambulance zeker niet. Veel verstand had de veroorzaker van de crash trouwens niet, hij gaat hier voor het oog van de camera gruwelijk de fout in. Terwijl de dames in de dashcamauto er lustig op los kakelen grijpen de hulpverleners razendsnel in. Zo te zien is het het beste als de aandacht als eerste naar de passagier van de roodrijdende scooter gaat. VIDEO!

Eigenlijk is er maar 1 manier om sneller teh Amber Lamps ter plaatse te hebben, en dat is door hem zelf aan te rijden. Nee, dan toch liever een net-nietje.31 reacties

Waarschijnlijk volgde de ambulance hem, met het idee aan die ga ik nog wat kunnen verdienen.
in Taiwan gebeurt dit met schering en inslag, heb een half jaar in een grote stad gewoond, en elke week wel een versplinterde scooter inclusief dikke bloedplas zien liggen… :-/
@rnej:
Maar waren ze steeds zo snel ter plaatsen? Want dit is echt wel ‘busje komt zo’…
@StijnB: viel me op dat dat wel goed in orde was ja.. politie en ambulances waren talrijk, je ziet er meer rijden dan in NL
@rnej: Mag ik je aanraken?
@mcdronkz:
Ja, maar niet met een scooter gok ik…
@rnej: tijd voor Koos Spee dus…
@rnej: Ik woon nu bijna een jaar in taipei en heb nog niets gezien hoor.

Afgezien van een auto die op de kop lag langs een snelweg, maar niets met scooters.

Ben zelf wel van m’n fiets geslagen door een idioot die de autodeur opengooide zonder te kijken (die auto stond niet geparkeerd, maar gewoon op de weg voor een kruispunt te wachten)
Wow..wat een klap maar waarom zulke filmpjes op Autoblog? Als ik ongelukken wil zien zijn er wel andere kanalen.
@dotternetta: Haha, wat had je verwacht te gaan zien toen je op de link klikte? Dansende en zingende konijntjes? :-)
@baasbas: Nee tuurlijk niet, maar ik vraag me af wat dit op deze site moet.
@dotternetta: huilie huilie, klik het dan gewoon niet aan.
wat een klap. En een geluk (bij een ongeluk)
FiFo; First in First out!
Ik dacht al zijn er geen oude versleten auto’s in Taiwan, want ik zag alleen maar redelijk nette, maar toen kwam het busje achter de Santa Fe.
@meneersander: Auto’s zijn veel duurder in Taiwan dan in nederland, dus zijn er niet veel mensen die en kut auto kopen, als men iets koopt is het vaak in de eerste plaats al netjes.

Ik woon hier in taipei en zie dagelijks heel heel veel porsche en amg etc.
Da vrouwke achterop lijkt verdacht veel op zo’n crashtest dummie… Niet best denk ik zo.
@C220AMG: Dat is volgens mij ook het hele idee achter een crashtest dummy, dat ze gedurende een ongeluk een gelijkwaardige beweging uitvoeren als een mensenlichaam, om op deze manier te zien wat een mens doorstaat bij een ongeluk (wat hier dus gebeurt) ;)

Wel een enge klap inderdaad…
@C220AMG: Doen ze eigenlijk crashtests met scooters/moto’s?
is wel echt aso. Zeker als je iemand achterop hebt…
Snorfietsen die elkaar aanrijden in Azie = Nutteloze bijdrage..
@petrolhead777: en je reactie dan?
Wat een sukkel. ook nog een meisje achterop. dan ga je toch niet volgas door rood.
GTA !!
na 10 sec. is de ambulance al ter plaatse en na 20 sec. was de eerste verpleger al bij het slachtoffer. kunnen ze hier nog wat van leren.
Wat raar, een ambulance met rode zwaailichten…
is het niet zo dat ambulanciers daar betaald worden zoals taxi’s.
En ik maar denken dat sars niet meer bestond
Altijd leuk om te kijken die ellende van anderen.
Je kan natuurlijk altijd opnemen met een buffer waardoor je in het geval van een accident altijd de laatste minuut kan afspelen (autmatisch doorgestuurd). Ambulanciers zouden het misschien kunnen appreciƫren om zo de schaal van een ongeval in te schatten.

Je kan met de panic button misschien een ongeval melden waarbij de beelden automatisch voor het dichtbijzijnde ziekenhuis beschikbaar zijn.

Er moet altijd wel op privacy worden gelet – en ook niet zoveel informatie genereren dat het meer moeite kost dan het opleverd.

Aan de andere kant – wagens zijn dodelijke wapens – dus dat is zeker de publieke sfeer. En een leven redden kost minder moeite dan de dood verwerken.
Dit heb ik met een vriend ook wel eens gehad. Hij op de motor vooraan bij het stoplicht, ik daar achter, en daarachter de ambulance. Hij gaat in de bocht direct na het stoplicht onderuit en het was meteen geregeld (gebroken hand, niets ernstigs).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).