Video: Aston Martin One-77 doet rondje Spa

Auteur: , 29 Reacties

Nee, dit is geen Hyundai Genesis. Aston Martin's exclusieve monster moet ook af en toe een racebaan zien en waarom zou je dan niet gewoon een trackday bezoeken op Spa Francorchamps?

Het gaat in dit geval om de One-77 nummer 53 die aanwezig was op een Aston Martin trackday. Deze auto is schijnbaar aangeschaft met het doel er trackdays mee te bezoeken, de auto is één keer in Oxford gespot en daarna alleen gezien tijdens trackdays. Tussen de verschillende door Aston Martin georganiseerde circuituitjes door wordt de auto naar verluidt terug gezonden naar Aston Martin Works in Newport Pagnell om daar onderhouden te worden door Aston Martin’s trackday team.

Staat het idee van deze One-77 op een circuit rijden je wel aan? Dat scheelt, want de auto schijnt te koop te staan en aangezien ze nieuw niet meer te krijgen zijn is een -in dit geval goed gebruikte- occassion de enige optie die je nog hebt. Leuk speeltje voor de zondagmiddag anyone?29 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Volgens TG heeft deze auto een verschrikkelijk slechte automatische versnellingsbak. Wanneer komt de tijd dat supercars weer eens een echte pook krijgen.
@midasracer: TG is natuurlijk met een korreltje zout te nemen, maar als ze kritiek leveren over hun ‘eigen’ Britse trots.. Zou ’t misschien nog wel is waar kunnen zijn.
@kaasboerin: chris harris zei dat ook, het is gewoon een aangepaste dbs/db9 versnellingsbak. En die is gewoon ver onder het niveau van de rest van de wagen.
@midasracer: Ik vind dat je kan horen dat die One-77 niet soepel schakelt, vergelijk dat eens met een 458, dat is gewoon dag en nacht verschil.
@xilver: Ja niet normaal. Het is echt klunk klunk, de camera schudt ervan. Dat doen McLaren en Ferrari naadloos. Is de F1 sport toch nog ergens goed voor.
@midasracer: De porsche gt2/3 hebben nog steeds een echte pook.
@Nv:

Hij had het over supercars.
@Hupke: zijn toch echt supercars… Een andere laag, maar ze zijn het wel.
@Nv: Dat zijn geen super/hypercars, maar “gewone” sportauto’s. De Porsche 918 spyder is een hypercar en helaas heeft geen pook.
http://www.youtube.com/watch?v=BFNIqxTT_mw&feature=context-vrec
godverdomme dat ding ziet er toch lekker uit… Waarom kan zo’n design nooit gepaard gaan met betaalbaarheid?
@driescuit: Omdat zo’n ding juist mooi is geworden omdát ‘ie onbetaalbaar is.
@driescuit: Het zou idd gaaf zijn als zo’n modelletje 20 mille zou kosten. Dat je hem 6 7 keer in je straat tegen komt… Zoiets als de Rnault Megane Coupe in 1998…
Een van de mooiste wagens die er te krijgen is damn.
Na de 8c mijn favoriet!
Wat is z’n tijd???
@maxx1: Zo rond de 3 minuten, iets wat je met een BMW e36 en een rolkooi ook prima kan halen. Er valt natuurlijk nog wel een stuk meer uit te halen, maar de auto is eigenlijk niet echt geschikt verder voor het circuit.
Man… in Eau Rouge moet je quasi voluit gaan!

Overigens wel vreemd, een Britse nummerplaat maar toch links gestuurd.
@xilver: verkoopt beter tweedehands.
ik keur um goed.
Hele fraaie auto. Mooi geluid ook. De kleur vind ik niet zo. Doet het design geen goed in mijn ogen. Wat ik niet begrijp is dat ie een one-77 pakt als track tool. Dat is toch een GT. Ik zou dan eerder een V12 Vantage of DBS nemen. Lijkt mij wat agieler.
Niet echt een circuitrijder deze man.
Erg jammer, want echt hard rijdt hij niet, mist ook volledig de bocht bij de chicane.

Is dit ook niet echt een circuitauto in mijn ogen.

Wel een erg mooie aston martin deze! hij blijft prachtig!
@mtijntinus: Ik zou ook niet hard rijden met zo\’n beperkte oplage en prijskaartje. Het gaat de man dan ook waarschijnlijk alleen maar om de ervaring, en niet om een rammende tijd neer te zetten.
Ja, het lijkt echt op die Genesis hoor…
Een van de mooiste auto\’s tot het spoilertje er bovenuit piept. Wat verpest dat de auto.
Ga eens wat sneller door Eau Rouge, dit is also je even ervoor vol in de ankers gaat
Ten eerste: +1 voor de rijder om een auto van > miljoen over een circuit de rijden.
Prachtige auto trouwens, heb er nog een keer 1 op de snelweg gezien in Frankrijk. Geluid valt me wel een beetje tegen als ik eerlijk ben.

Ik snap verder dat je plezier wil hebben om met je fancy auto over het circuit wil. Echter doe even een race cursusje, of huur nog een dag (of een hele week) een instructeur. Als je zo’n auto kan betalen dan moet 2-3 duizend euro dat toch niet de issue zijn. Zeker als je (blijkbaar) vaak op het circuit bent. Het is niet dat de man echt bedroevend rijdt, maar je haalt gewoon zo veel meer uit de auto en uit jezelf.
Netjes om met zo’n auto over het circuit te gaan. Daar heb je ballen voor nodig. Rijdt ook nog best goed.
Blijft een mooie auto zo’n DB9…sorry bedoel AMV8…of eeh DBS? One-77?? Ze zullen wel combinatiekorting krijgen op dezelfde koplampen en achterlichten…
@gj8003: doe mij dus maar een DBS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).