Video: Aventador maakt gehakt van SLS AMG Roadster

Auteur: , 47 Reacties

Ok, ok, heel eerlijk is een vergelijking tussen een auto met 571 pk en eentje met 700 pk misschien niet, maar indrukwekkend is het wel. In deze video wordt duidelijk waarom je voor een Aventador 4,5 ton moet neertellen terwijl een SLS AMG Roadster 'al' voor zo'n 270.000 euro voor de deur staat.

De beelden die we hier zien zijn afkomstig van Hennessey Performance die voor de verandering eens 2 niet getunede auto’s met elkaar vergelijken. Meestal doen ze dragraces met 1.000+ pk monsters, maar nu dus niet.

De dragrace gaat in totaal over een afstand van 1 mijl. Het blijft indrukwekkend om te zien.47 reacties

Tja, vergelijk dan ook met de Aventador roadster!
@sacha: Kan je het niet hebben dat Mercedes een keer niet wint.
@sacha:
Is die er al dan?
@jrk68: Precies!
@sacha: is het dan niet makkelijker te vergelijken met een SLS coupe?? Aangezien die er al wel is…
De SLS mag dan trager zijn maar toch zou ik daar voor gaan.
Zo’n Aventador is mij te eenzijdig.
@jrk68: oke dan pak ik de aventador wel. Wat een brute bak us dat zeg.
Boeit me vrij weinig welke sneller is, ik ga absoluut voor de SLS :)
Jah idd, dan zal de sls echt wel winnen hoor.
De SLS is voor de meesten onder ons al meer dan snel genoeg, nu is het gewoon kwestie van smaak, als je al dan niet zou kiezen.
Moest ik kiezen, zou ik eigenlijk ook voor de SLS gaan,volgens mij is die iets comfortabeler, zeker gezien de Hernia in mijn rug en mijn nekproblemen…
@Volvo_440_turbo: met dat soort klachten kan je beter een citroen kopen. Met de vering ntrlk. Kennisen bevallen het heel erg goed. Waren 3-klasses gewent
@smotsholle: 3 series? of c klasses?
@smotsholle: Citroëns worden ook steeds harder, schijnt premium te zijn.
@smotsholle: Dank je voor de tip ;) Een van mijn droom auto’s is trouwens een oude CX, ooit komt er zo eentje voor mijn deur…
Ik vind het verschil nog best meevallen! de sls is een zwaardere meer op comfort gerichte cabrio, die is dan logischerwijs langzamer dan een anderhalve ton duurder niet-cabrio topmodel van lamborghini. een wagen die puur gemaakt is om keihard te gaan!
@lambo4all: Snelheid was niet meer de topprioriteit bij Lamborghini wanneer ze de Aventador hebben gemaakt. Handling zou blijkbaar nu bovenaan het lijstje staan. Neemt niet weg dat die wagen nog steeds belachelijk snel is.
Gaap, boring, ik zou geen wagen kopen omdat zij sneller zou optrekken dan een andere wagen. Ik zou eerder een wagen kiezen omdat ik er op verliefd ben. Omdat ik de zot ben op het merk Lamborghini zou ik eerder voor de Aventador kiezen.
is dat nu zo belangrijk? voor wie maakt het nu uit dat de ene wat sneller is dan de anderen, ze zijn allebei snel genoeg, allebei prachtige wagens. lijkt wel een ‘mijn-penis-is-langer-dan-de-uwe’ race…
@bmwuberalles dat is waar.
Maar je krijg een idee over prestatie verhoudingen in werkelijkheid.
Wat een niets zeggend filmpje dit… Ten eerste zijn het twee totaal verschillende auto’s (al gezegd), maar alle starts zijn ongelijk. De aventador vertrekt later, geven ze de sls 20 meter voorsprong vertrekt de sls later. tsja

Ik zou ze overigens beide willen hebben
De 2 auto’s zijn goed op circuit,zo’n test is wel zinvol,om te weten wie het snelst weg aan stoplicht en tussen sprinten.
zijn niet goed op circuit bedoelk
quot:sls eigenaar: damn k dacht dat dit snelle auto was:p
jammer dat zó’n baasje in een SLS moet rijden…beetje z’n bek houden is er niet bij…

OT: damn…fast ! De Aventador houdt ook redelijk de Veyron bij overigens.
@Megakix: dat meen je niet ?!?!
@Megakix: 0-100 tijden liggen dicht bij elkaar in de buurt. 0-200 is het al wat moeilijker voor de Aventador om te volgen (6,7 van de SS tegen 8,8 van de Lambo). En de rest is natuurlijk een verloren zaak. Een Super Sports doet 0-300 in 14,6 sec (10 sec minder dan een Aventador). Daar gaan denk ik nog wel een aantal jaren over vooraleer er iets snellers op de markt komt. Maar langs de andere kant kost die Aventador 6 keer zo weinig ;-).

Misschien haalt Ferrari nog een leuke gein uit met de nieuwe F70 maar dat zal afwachten worden.
@xilver: heb een race tegen de normale Veyron gezien (1001 Pk) en dat was redelijk nipt over 1 km.

http://www.youtube.com/watch?v=m5_AKjDdqaU
@Megakix: Ja die heb ik ook gezien en het is inderdaad nipt, enkel op het einde begint de Veyron uit te lopen. Ik denk dat een SS wellicht een grotere afstand zal creëren maar zoals Lamborghini het met de Aventador aantoont is het slechts een kwestie van tijd alvorens er iets snellers als de Veyron op de markt komt.
De normale R8 V10 maakt het de Sls al zeer moeilijk, En de R8 GT rijdt hem er al uit, laat staan deze man.
@jeanclaude: Brabus, checkmate.
@Benz65: +1 brabus is baas! Ben daar geweest, wat een mooie dag!
iets met een tang en een varken
Zou sowieso voor de SLS gaan met die heerlijke V8. Het is misschien vreemd, maar het Lamborghini motorgeluid staat me niet echt aan.
Voor mij lachend de sls à.u.b. Ben niet zo Mercedes fan, Maar die sls blijft een beeldige auto
Appels en peren…. Je snapt em wel..
@gerritdriessen: Ja maar volgens mij gaat het daar niet echt om, je mag altijd kijken wat de resultaten zijn.
zo zouden we onze allemans vriend de GT-R (resp, 2,5 x zo goedkoop dan wel 4 x zo goedkoop) hier eigenlijk weer naast moeten zetten.. En ja we kennen de filmpjes al waar deze de Aventador verslaat dus dan zeg ik waarom dan 4 x zo veel betalen?? Waar is die rechtvaardiging? Omdat het “premium is”? mwahh is zou het wel weten.. gewoon een GT-R aanschaffen voor de snelheid, en een normale SL voor het cabrio gevoel.. Dan heb ik nog paar ton voor brandstof en andere kosten over…
@tvr1974:

Als snelheid het enige is waarvoor je een wagen zou kopen zou je gelijk hebben. Maar zo’n wagen is een totaal pakket en emo-broll hoort daar dus ook bij.
Hard kunnen rijden in deze moderne supercars is echt geen kunst meer. Schakelen? Hoezo… ding doet alles automatisch.

Saai…
@Ikke_ferrari: Maar het is en blijft een kick om eens lekker te kunnen doortrekken met zulke wagens. Je doet het niet meer de skills maar gewoon voor de kick die je krijgt van de acceleratie.
Zo die koppeling van die Aventador is denk ik naar de knoppen en er zal flinke speling zitten op de aandrijfassen na een drievoudige launch control.

Ik zou kiezen voor de SLS. Denk dat ik die stealth fighter wat te intimiderend vind. Ik zou met die SLS vaker lol hebben hier in de buurt.
@Capibaro: Jaa daar is de koppeling van zo’n wagen echt niet op berekend..
Appelen en peren…

Ik zou oneindig veel liever de SLS roadster hebben dan de aventador. En zelfs die SLS roadster zou ik liever inwisselen voor een gewone (al dan niet oude) SL.
Jezus, het maakt toch niet uit wat je naast elkaar zet. De gene met 129pk én 2 aangedreven wielen meer wint ALTIJD!
@mylvan:

Vierwielaandrijving is zwaarder je hebt altijd aandrijfverlies. Als de boel rolt heb je alleen maar last van AWD.
Tja… doe dat dakje al eens dicht of gebruik een hardtop versie, dat zal al een verschil maken. Neemt niet weg natuurlijk dat de Lambo gehakt blijkt maken van de SLS.
Er is altijd baas boven baas. Geen schande voor de Merc, het hoort natuurlijk dat de Lambo sneller is..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).