Video: Aventador vs getunede GT-R op de snelweg

Auteur: , 58 Reacties

Waar moet je zijn als je een Aventador (700 pk) en een gekietelde Nissan GT-R (700 pk) tot je beschikking hebt, en een krachtmeting op de openbare weg wilt uitvoeren? Rusland natuurlijk. De petrolheadski's van Dragtimes doen het een voor.

Met regelmaat stappen deze supercar-fanaten achter het stuur om, onder het toeziend oog van een HD-cameraatje, in de nachtelijke uurtjes het asfalt rondom Moskou onveilig te maken. Een tankje peut verbranden voor het goede doel, aangezien het dikwijls strakke beelden oplevert. Deze keer neemt een Aventador (weer eens wat anders dan een Veyron) het op tegen een Nissan GT-R die 700 pk schijnt te hebben dankzij een opvoersetje van tuner Ecutek. Later in de video wordt er nog een tweede GT-R met 670 pk aan de haren bijgesleept om het op te nemen tegen de Italiaanse furie.

Op papier zou het een close call moeten zijn, aangezien de vermogens gelijk liggen en beiden bolides over vierwielaandrijving & launch control beschikken. Er zijn echter wat externe factoren die meespelen, zoals hinderlijk verkeer en een cameraman die in je oor tettert hoe hoog de snelheid inmiddels ligt, maar de twee zijn aan elkaar gewaagd.

Benieuwd wie het onderspit delft in dit wedstrijdje automotive verpissen? Dragtimes heeft de beelden!58 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Op 1:50 komt nog ff een motorrijder voorbij die graag dood wilt :)
@fernie: haha +1 echt maffen daar
@fernie: Scheelde echt niet veel, als die gt-r niet van het gas ging had het voor hem heel spannend geworden
@maxx1: Klopt! Je hoort de bestuurder van de GT-R ook echt roepen iets van “sukkel” (ken geen Russisch) en daarna hoor je ook de teleurstelling dat hij daardoor de poging afbreekt.
@Freewarefreak: Hij zegt: ‘Hoer, wat doe jij?’ “WTF” ” Zag je wat hij deed?”
Altijd knap zo’n GTR!
Zooooww, check die lijpe motorrijder dan bij de 2e run !!!!

De GT-R vanuit staande start is werkelijk door niemand bij te houden…my gawd, wat wordt die aventador eraf gesprint :lol:
Ik vermoed dat de versnellingsbak het verschil maakt. Double-clutch (GTR) vs. Dual-plate-clutch (Aventador)
@dreester: mag ik vragen wat het verschil tussen die 2 is eigenlijk?
@dutchiehd: Simpeler gezegd heeft de Aventador nog een versnellingsbak met enkele koppeling, die hebben zij verder geoptimaliseerd. Reden dat zij niet voor een dual-clutch hebben gekozen is het formaat en het gewicht. Voordeel van dual-clutch is dat er vrij snel geschakeld kan worden, vrijwel naadloos. De Aventador schakelt wat langzamer, dat kun je ook zien in de video. Vooral bij het opschakelen loopt de GTR steeds een stukje in.
Wat dual-plate precies is weet ik niet, kan er weinig over vinden.
@dreester: Belangrijk voordeel bij de DSG variant is dat het gas er 100% van de tijd op kan blijven en zodanig de Turbo kan blijven spoelen en de GTR dus geen momentum verliest.
@dawwg: De aventador schakelt in 0,50ms. Als je de automatische handbak van de aventador in de GTR legt, denk je dan dat de turbo’s opnieuw moeten opspoelen ;)

Inkopper: Nee, natuurlijk niet.
gedwongenleaser
Ik ben een mega fan van de Aventador; wat is die mooi en bruut. Toch blijft het me telkens verbazen hoe godsgruwelijk snel zo’n GTR is, niet normaal meer!
Wanneer gaat de fiscus eigenlijk eens een kijkje nemen bij die gasten??
@kaasboerin: Als ze hun leven beu zijn.
@kaasboerin: De fiscus gaat in corrupt Rusland een kijkje nemen als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen :)
@kaasboerin: Hiermee geef ik je echt gelijk, Rusland is in veel vlakken met Turkije te vergelijken. Als ik in Istanbul ben zie ik ook de meest dure bolides, maar de fiscus daar is hetzelfde als Rusland. Rijken hebben macht veel zaken worden in achterkamers geregeld. Als publicaties worden vrijgegeven over de betaalde belasting zou je haast medelijden moeten krijgen met die corrupte gasten. Die rijken in zowel Turkije als Rusland betalen nauwelijks belasting, terwijl ze een stinkend vermogen hebben. Het zijn volk die altijd moeten opdraaien voor de kosten daar.
Ik wil mijn moed niet opgeven, maar zelfs ik als Turk denk niet dat het snel zal veranderen. Samsom van de PvdA is gewoon een populist, want de rijken betalen al genoeg in Nederland. De rijken in Rusland of Turkije die mogen daar wat meer betalen, omdat ze nauwelijks iets bijdragen.
@agera: Ach, ik denk dat de regels zelf er wel zijn. Maar als er niemand is om die gasten in de gaten te houden en aan te pakken schiet het niet op.. Zelfde reden als dat je hier als 14 jarige met een vork een tankstation kan overvallen. Gepakt worden gebeurt toch bijna nooit, en mocht het gebeuren, krijg je 60 uur taakstraf waarvan 20 voorwaardelijk. Het gaat allemaal zo makkelijk. Het is dat er nog zat mensen hun principes hebben en zich gewoon netjes aan de regels houden anders zou het een grote puinhoop zijn. Samson en die hele ‘Kunduz’ coalitie kan m’n rug op, ze hanteren gewoon weer de simpele oude strategie. Alleen maar heffen, heffen, heffen. Naar de uitgaves(subsidies) kijken doen ze niet. Oh, meer subsidie naar “cultuur”, dat zit ook in ’t “plan”.. Lol.
@agera: In Rusland betaald iedereen 13% belasting. Iedereen betaalt het ook, want er staan best grote straffen op.
Met zo’n paint job moet je ook wel snel zijn, want een GTR is al niet mooi, en dan nog die verf er op oei… doe mij maar de langzamere aventador dan.
De gtr is dan wel sneller maar het geluid van de aventador

Amagawd :O
@1:50
Voor de mensen die geen Russisch spreken, hij zegt “170 – gevaarlijk, hehee! – fuck wat doe je – what the .. “
Doe mij die ‘trage’ maar prachtige Aventador maar, de GTR blijft eruit zien sla een petjes auto. Plus dat ik zo inschat dat het standaard blok van de Lambo iets langer meegaat dan deze opgevoerde naaimachine.
@harrie:

Voor de prijs van één Aventador koop je 3x een nieuwe GTR, dus het blok zal wel langer meegaan maar dat maakt dus niet zoveel uit
@rijbewijzer: de gtr valt vooral in de smaak bij tieners. Geef mij de aventador maar. Anytime
@hollow: Lol, de Aventador niet zeker?
@hollow:

Tja als ze allebei voor m’n neus zouden staan zou ik sowieso voor de Lambo kiezen, maar als ik zelf veel geld zou hebben zou ik eerst een gtr kopen om met zo bruut veel pk om te leren gaan, en daarnaast is die een stuk meer incognito natuurlijk 8)
@hollow:

En de aventador bij kleuters.
@harrie: die gt-r’s gaan ook gewoon lang mee want voor 700pk hoef je daar niet zoveel voor aan te passen
@maxx1: Weet je het zeker? 580pk uit een 6cilinder is al heel wat relatief gezien.
@kaasboerin: Ja, maar het is wel een Jap, en die moet je niet onderschatten. Doorgaans zittten ze heel wat beter in elkaar dan de Italianen.
@crackdavid: 1!
@crackdavid: Idd, ik lees meer over fikkende 458’s dan over ontploffende GTR’s. Die dingen gaan nog eeuwen mee, zelfs aan 700-800hp ofzo.
@kaasboerin: Met aanpassing van het motormanagement zit je al in de 600 pk met een GT-R denk ik. Pas je uitlaat/inlaat systeem aan en je bent er! Zelfde verhaal als de RS6 die gaat van 580 naar 700pk alleen door motormanagement aanpassing! wel een v10 natuurlijk.
Die reclame:
Lease de Nissan gt-r vanaf € 203.45


Goeie deal ;)
Wat maken die Dragtimes mannen toch een waanzinnig vette filmpjes..
@Freewarefreak:

Ja tot er een keer zo’n rus niet op zit te letten waar ze zowel links als rechts met 250+ voorbij vliegen..

Wel hele gave filmpjes dat zeer zeker wel, en die gasten kunnen vast ook wel rijden maar toch dat soort dingen als rond de 2:00 met die motorrijder is toch wel ff freaky als je zo aan het blazen bent
@rijbewijzer: In een ander filmpje hadden ze ook al bijna een ongelijk waar ze met 200+ bijna op een andere auto klapten
Wat een gave wagaen die Aventador!!!
het feit blijft dat de nissan eerst getuned moet worden zodat die de gruwelijke aventador voorbij kan de aventador is niet eens getuned vreselijk snel!!!!!!
@hema36: Duh.. Dat mag ook wel met die 12 cilinders..
@hema36: Weet je wat een aventador kost? Laat staan in NL. Eigenlijk staat de Aventador voor lul, maar door z’n vlammetjes krijgt heel puberend nederland een natte plek in de broek…
@tombiesheuvel: moet je ff achter zo’n lambo gaan staan, is het zo weer droog
@tombiesheuvel: Praat geen poep man, voor lul? Nee, als je uit een GT-R stapt met die adhd-kleuren-wrap… dan sta je voor lul.

Een Aventador staat nooit voor lul, want: N/A V12
@baasbas: Ook niet als hij, tesamen met een hele horde nieuwsgierige mensen, vast staat op een verkeersdrempel?

Maar wat tombiesheuvel denk ik wil zeggen is dat een auto van nog geen 100k, een auto van 300k+ eruit rijdt ;)
@jeffreym3: Ja ik weet wat hij probeert te zeggen, maar hij praat nog steeds poep. Tuned vs. untuned kan je hoogstens voor de lol vergelijken. Als je er conclusies uit gaat trekken dan heb je het niet begrepen imho. Het internet staat vol met filmpjes van auto’s die nog geen schijntje van de prijs van een GT-R kosten en getuned toch snellere tijden op de quarter mile neerzetten.. Staat de GT-R dan voor lul? Nee…
Het maakt mij niet uit dat die GT-R sneller is dan de Aventador, Ik zal altijd voor die labo gaan. N/A V12 Rocks!
@littleturbo96: Niet dat de GT-R slecht is, het is een verdomd goeie auto maar ik heb liever die oranje vlammenwerper.
Iemand enig idee hoe hoog het koppel ligt van de GT-R in het filmpje? Denk dat dit eerder de doorslag geeft dan het type versnellingsbak.
Dit is natuurlijk appelen met peren vergelijken, maar het is altijd leuk zo’n sprintjes te zien…maar ’t is precies wel ewa gevaarlijk wat die gasten daar tussen het verkeer doen.
Ik denk, als die GT-R goed getuned is met de nodige sterkere zuigers, veren enzovoorts, en sterkere tandwielen zoals je bij Switzer kan verkrijgen, dat je wel een betrouwbare bak hebt…
Lekker boeiend dat die getunede (lkkre) jap sneller is als je in die aventador rijdt..
Jij rijdt Lambo…

KLPD had er beter aan gedaan om bij nissan te gaan shoppen btw.. gtr in politiekleurtjes..
of deze nu wel of niet getuned zijn. in normale trim is de GTR nu ook sneller met de laatste versie hiervan.

en ja voor een derde van de prijs ofzo en dat is op zich al een super prestatie.

ik vind beide supergaaf eruit zien…aventador mogelijk wel mooier, maar ik snap niet dat op een autoblog er mensen zijn die de GTR zo lopen af te kraken. Ik dacht dat bezoekers hier van techniek etc ook houden en dan zou je juist zoiets als een GTR en het bijpassende prijskaartje etc moeten kunnen waarderen.
@johanw: voor 60k in duitsland op te halen..
Tis wel verleidelijk ja,
Zo’n beest voor dat geld..
@spylegion:

ja daar zat ik ook stiekem al naar te kijken :D deze zijn incl bpm nu nog wat boven mijn pet maar met 2 jaartjes wordt dit wel een optie :P

en ja dan ik wel zitten geilen op een Aventador wat een bloedserieus mooie auto is, maar ik rijd er liever eentje dan dat ik een poster er enkel van heb ;-)
@johanw:

De nieuwe GTR doet ook zonder tuning de 0-200 niet binnen de 9 seconden, not even close. Daar maakt een Aventador gehakt van, zeker als de snelheid nog verder oploopt.
Deze getunede mag een tandje sneller zijn, doe mij toch 10x liever die N/A krachtbron van de Aventador in die killer outfit.
Lekker belangrijk hoe snel de Nissan is.
De Lambo is hier duidelijk het meest begeerde object 8)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).