Video: bandjes roken met Ferrari F50 en Mustang GT500

Auteur: , 16 Reacties

Tussen al dat crashleed door moet je zo af en toe ook eens wat auto's tonen die gewoon lekker nutteloos een burnout trekken. Wanneer dat een exclusieve auto als de Ferrari F50 is, is dat natuurlijk extra leuk, maar ook de Mustang kan er wat van.

We beginnen bij de F50. Hoewel met slechts 349 geproduceerde exemplaren zeer exclusief, is het niet mijn favoriete Ferrari. Verre van dat. Eenieder zal er wel zijn eigen mening over hebben, maar de atmosferische 4,7 liter V12 die 520 pk en 470 Nm levert staat gewoon garant voor prima prestaties (hoewel ik de auto vroegah in een game als NFS: Hot Pursuit eigenlijk nooit koos), zeker als je je realiseert dat de F50 alweer uit medio jaren ’90 stamt.

Na het trekken van twee dikke strepen krijgen we als toetje nog een donut voorgeschoteld. Prima lunch, toch? Met dank aan TaxTheRich100 voor de tip!

Dan de 2013 Mustang GT500, een van de vele auto’s die de naam van de onlangs overleden Carroll Shelby draagt. Deze auto is alles wat de F50 niet is, en omgekeerd. Met zijn relatief lage prijs is hij voor een groot publiek bereikbaar, en komt hard met een portie lompe Amerikaanse spierkracht tegenover het Italiaanse raffinement van de Ferrari. Maar hij trekt wel mooi even ruim 150 pk meer uit zijn geblazen krachtbron, voor een fractie van het geld.

Bovendien beschikt hij over een launch control, zo maakte Ford gisteren bekend, niet onhandig met zoveel vermogen en koppel. Dat dit ook uitkan bewijst de rubberlegger hier onder, die door zou kunnen gaan tot de staalkabels uit de banden steken. Maar we weten dat dat niet handig is bij Mustangs:16 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Voor de verandering idd eens geen faalhaas.. Tegenwoordig ga je er al bijna vanuit dat die F50 aan het einde van het filmpje in de bomen hangt..
@audir8v10: Er zijn gelukkig nog mensen die wel kunnen rijden in zo’n wagen ;-).
Ik vind dat de berijder van die F50 dan ook wel leef heeft op zo´n smal weggetje tussen een en al bomen… lekker hoor!
@hansaplast: leef = lef
Die F50 is wel ver een van de dikste Ferrari’s van de laatste 20 jaar, serieus ondergewaardeerd en in mijn ogen een pak leuker als een F40 of een Enzo!
Heb ze weleens met Fuchs uitlaat gehoord, dan is hij echt luid! Heerlijk geluid, ook niet mijn favoriete Ferrari echter. Dat is de F40 voor mij. Ohja, wie durft er nog te beweren dat RWD niets aan is? Hier het bewijs ;)
@jzaero: hier het bewijs dat je met RWD meer fun hebt*
toch snap ik die lol van die burnouts niet… Snap niet wat er zo mooi is aan heel veel gas geven terwijl je op de rem staat, geen wonder dat je bandjes dan op zijn…
Kijk een burnout omdat hij zijn kracht niet kwijt kan bij het wegrijden is leuk, maar vind burnouts maken door je rem te gebruiken altijd een beetje ”nep”
@darkpluisje: hoezo nep? Is oorspronkelijk toch gewoon bedoeld om temperatuur in je banden te krijgen? Wat deert het dan hoe je dat bewerkstelligt?
@sjon: omdat een burnout bij wegrijden meer hoort bij auto’s die zoveel kracht hebben dat ze het niet kwijtkunnen… met de voorrem er vol op kan je ook met een scooter een burnout maken…Daarom vind ik het altijd een beetje nep aandoen, zeker gezien deze auto’s beide meer dan genoeg power hebben om zonder rem een burnout te trekken
@darkpluisje: Ik heb ook een hekel aan burnouts met de rem erop.
Over welke bedragen hebben we het als de mustang een fractie van de f50 kost?
@sir_smokalot: hoewel ik de auto vroegah in een game als NFS: Hot Pursuit eigenlijk nooit koos), welke had jou voorkeur wel dan? CLK-GTR?
alsof de mustang stationair loopt.. ongelofelijk.
Hoeveel peeekaaa heeft die mustang?
@JeremyB: goed lezen!! De stang heeft er 150 meer dan de F50, kun je zo on de tekst lezen. Dus 670 pk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).