Video: BMW M135i draait zijn Nürburgring-rondjes

Auteur: , 35 Reacties

Hoe BMW's snelste nieuwe 1 Serie hatchback er uitziet wisten we al, we zagen hem in de sneeuw, en als vijfdeurs op een parkeerplaats. Maar de Einzer met extra peper moet natuurlijk ook onder vollast getest worden, en dus wordt hij eveneens op de Nordschleife rondgereden.

In de basis hangt er al een behoorlijk fors prijskaartje aan de kleine achterwielaandrijver, dus waarom zou je dan niet nog een extra spaarvarken stuk slaan en de auto met een dikke zescilinder en veel extra pk’s nemen (als je toch bezig bent..)? Naar verluidt sleept de M135i 320 pk en meer dan 400 Nm aan koppel uit zijn turbogeblazen drieliter, een vermogen dat via een verlaagd sportonderstel op het asfalt wordt geprojecteerd.

In het onderstaande filmpje geeft de ‘Werksfahrer‘ uit München BMW’s kleinste in ieder geval de volle 100%, we horen voornamelijk het geluid van gemartelde banden vanuit de Groene Hel weerkaatsen. Het arme rubber… Of het ook een badge met een M’mmetje waard is, daar zullen de meningen over verdeeld zijn, maar een slak is het zeker niet. En wat ligt ‘ie lekker diep:35 reacties

Hmm concurrent van de audi rs3?
@mpow3r: Daar hebben/hadden ze de 1M voor ;-)
Alhoewel dit met zijn 320 pk ook dicht in de buurt zal zitten… ;-)
@Dimglor: Ja precies rs3 standaard 340pk en deze 320pk komt wel aardig in de buurt.. Ben benieuwd naar de m serie van dit model
@Dimglor: Dat heb ik nooit begrepen.. Een coupe vs een ..hatchback.. Appels met peren vergelijken en toch concurrenten van elkaar. Misschien door een gebrek aan meer vergelijkbare auto’s..?
@jeffreym3: Prijs? En het feit dat de hatchback 1 serie een concurrent is van de A3.
@jeffreym3: dit is ook een hatchback, net zoals de RS3.
@robbie: Ik heb het over de oude 1M Coupé die als concurrent werd/word gezien voor de RS3, terwijl de RS3 een hatchback is. A/S/RS5 is weer te groot. Audi heeft gewoon geen concurrent voor de 1M :D

Prijs of bijna evenveel vermogen lijkt me niet concurrent-makend.. Het zijn gewoon 2 totaal verschillende auto’s.
Als de 1M een hatchback was geweest was het een stuk logischer allemaal.
lekker hoor!

BMW <3
james125 via iPad app
Nu nog andere koplampen en niet-Polo-achtige achterlichten!
@james125:helemaal met je eens, ik ga liever voor de vorige 1 serie!
en toch ziet ie er niet uit.
Erg mooie auto is het zeker niet, maar het rijdt wel lekker :)
rhyo via Android app
@ eerste reacties

RS3 heeft 20pk meer, maar wel awd, dus meer verlies qua power. 320pk op een rwd en lichter zal dus sneller zijn. BMW’s kennende zal die ook nog underrated zijn, dus gok op een 350pk…
waarom plakt bmw tegenwoordig overal een ‘M’ aanvast? was het vroeger niet gewoon 135i? over een oaar jaar zullen we vast ook een M318 hebbeb let maar op.
@lambo4all: En ook diesels: M316d?
@lambo4all: In Turkije en Marokko zijn vroeger erg veel M316i’s verkocht. Op zaterdagavond in Den Haag kom je ze ook wel veel tegen.
@lambo4all: Tegenwoordig, of vroeger? Remember de M635i en de M535i?
@jzaero:
een m535i is heel iets anders dan een m635csi, de e28 m535i, was een 535i met spoilers in tegenstelling tot de e28 m5, die geen spoilers had, maar wel de bmw m88 motor (bmw m1 motor)

De m635csi was eigenlijk de m6, dus ook met m88 motor.

eigenlijk is m635csi een beetje een onlogische naamgeving in vergelijking met wat daarna gebruikelijk was.
@undifined1: de M635CSi is in de VS wel als M6 geleverd. Hetzij met minder pks. In europa nog altijd M635CSi. De M535i is daarom juist weer een goede representatie van wat BMW nu ook probeert. Geen M blokken en wel aeropakketen en een geupgrade onderstel.
@jzaero:
ja, zo klopt het wel, de m6 had in america dezelfde motor (s38) als de m5 in europa, maar die auto’s daar waren echt spuuglelijk.
plaatje uit de tijd je de motor nog kon zien als je onder de motorkap van een bmw m keek:
http://images.pistonheads.com/nimg/22224/tn_e28engine-L.jpg
@undifined1: Ik vind dat echt zo gaaf, die dikke inlaatstukken. Bij de M3 E46 zie je ze ook nog zitten.

http://www.icars.sg/wp-content/uploads/2008/12/bmw-s54b32-engine.jpg
@jzaero: Dat is inderdaad de laatste m waarvan je de motor nog echt goed ziet, alles daarna is zo afgedekt met kapjes enzo.
als je goed kijkt, hebben die beide motoren ook wel veel van elkaar, de airbox is bij de m3 wat groter en het kleppedeksel is wat minder puur (Je ziet die mooie bougiedoppen allemaal niet meer en de letters staan er zo mooi niet meer op. ) maar in grote lijnen heeft het toch wel veel van elkaar.

de m88 is eigenlijk de meest pure race motor die bmw in een straatauto heeft gestopt, hij is gebasseerd op de m49/2 racemotor van bmw:
http://bringatrailer.com/wp-content/uploads/2007/08/1974_BMW_3.5CSL_IMSA_E9_Race_Car_Vasek_Polak_Engine_1.jpg
Mooie auto zolang we het niet over het uiterlijk hebben toch
Het blijft en lelijke bmw tffuu,
spaar lekker door voor M3!
@cesarestevao: yup, een goede 2e hands M3 is circa € 50K…en binnenkort zal ook een 2e hands 1M dat kosten. Kortom, in Nederland zal deze niet verkocht worden. Meer voor de Amerikaanse markt, waar alle auto’s een habbekrats kosten.
Leuk vermogen, maar daarmee maak je het mislukte design niet goed..
En vanwaar die camouflage? Om zijn lelijkheid te verbergen?
zag gisteren eentje hier staan in de buurt: hij blijft spuuglelijk. Ik zal er nooit aan wennen, veel te grote koplampen, echt lelijk gewoon. dan was de vorige vele male mooier
Walgelijk spuuglelijk ding. Kan er niet aan wennen. Motorblok heb ik genoeg aan.
Maar hier komt nog een 1M boven?
Dacht dat ze die M badge tegenwoordig gewoon op de optielijst hadden staan..

@spylegion: is ook een optie, nadat je de juiste motorisering heb gekozen! Ik zou persoonlijk voor de verwijdering van het typeaanduiding gaan. Veelste druk al die letters en cijfers op de achterkant…
@bimmerbenzporsche:
Wat ik ermee wil zeggen is dat BMW haar M label (helaas) ten gelde heeft gemaakt ipv het puur te houden…
Damn, wat een misbaksel die 1-serie.

Een lintje voor de dwaas die hem koopt.
heerlijke wagen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).