Video: Button doet snelste pitstop ter wereld

Auteur: , 36 Reacties

De GP van Duitsland was dit weekeinde een feestje voor Jenson Button. Hij stuurde misschien geen overwinning voor McLaren binnen, die ging immers naar Ferrari's monobrow, uiteindelijk kwam hij na de race toch op de tweede positie terecht. Mede dankzij de snelle handjes van technici die hem in 2,31 seconden van nieuw rubber voorzagen.

De pitcrew van McLaren had maar één doel toen Button in zijn MP4-27 aan het einde van de veertigste ronde naar binnen stuurde: heel snel vier nieuwe banden eronder jensen en Vettel onder druk zetten. Dat lukte, want de Duitse Red Bull-coureur raakte zijn plekje weer aan Button kwijt bij zijn volgende pitstop. Vettel wist hem later alsnog in te halen, maar kwam hierbij met vier wielen naast de baan, waarmee de take-over het stempel ‘illegaal’ kreeg opgedrukt. Tijdstraf: 20 seconden. En Vettel werd van de tweede naar de vijfde positie geschopt.

Terug naar die pitstop on speed van Jenson. Na de nodige kritieken op het herhaaldelijk falen van de pitcrew eerder dit F1-seizoen stampen ze er nu gewoon even een record uit. De bandenwissel werd 0,3 tellen sneller uitgevoerd dan het vorige pitrecord.

Hieronder zie je hoe die wapperende handjes van de McLaren-techneuten te keer gingen. Knap, en we zijn benieuwd of een ander team dit spoedig zal overtreffen.36 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Tijdstraf: 20 seconden. En Vettel werd van de vijfde naar de tweede positie geschopt. Moet denk “Van de tweede naar de vijfde positie geschopt” zijn.
Zo’n beetje de definitie van teamwork. Super gedaan.
@kaasboerin: idd, topmateriaal en teamwork! Ze gaan dit dan ook nog overdoen…
@kaasboerin: dat kun je wel zeggen ja, dat hebben ze vaak geoefend, dat weet ik wel.
Hmm, das wel snel! Dat lukt mij niet. Een zomerwinterbanden wissel kost mij zo’n beetje 3 uur (wel incl. schoonmaken). ;o)
@renezzzz: 3 uur?!?!
@johanhummer9: Bij mij wel ja…. Is ook het moment om de boel choon te maken… Ben ik zo een morgen mee kwijt.
@renezzzz: ik doe ongeveer een uur als de klant losse banden heeft en dan normale velgen (wel met een brug)
@johanhummer9: Bij een garage gaat het natuurlijk een stuk sneller. Moet ook wel! Het is natuurlijk voor mij maar 2x per jaar. Wielen wisselen. Gewoon met de krik en kruissleutel. Alles even met een sopje schoonmaken en daarna een laagje was en uitpoetsen. Alles ff opbergen…. Komt ook nog eens bij dat het niet in een record tempo hoeft. En natuurlijk is het goeie training: de wielen zijn aan de zware kant. De boodschappenauto gaat een stuk sneller: geen poetbeurt nodig….
@renezzzz: Met bandenijzers ofzo?
@renezzzz: looool! Als de nieuwe set velgen met banden al klaar staan doe ik het in 10 minuten.. thuis op de oprit.. met één krik.
@dutchiehd: Ahhh, 10 minuten wauw….
@dutchiehd: ja hoor 10 min!!! Jij hebt zeker een Smart ofnie waarbij je met je ene hand de auto optilt en met je andere hand ff de 3 gaats velgen omwisselt
@mmot05: tien minuten is zeker mogelijk hoor. Ik weet dat dat mij ook bij 80% van de auto’s lukt hoor. Je moet gewoon even je ritme gevonden hebben, dan gaat het bijna vanzelf.
Volgens mij wist Button ook niet wat hem overkwam, die dacht… WTF! mag ik NU alweer weg :)
lol dat is echt indrukwekkend. Ik zou niet durven vertrekken met het gedacht dat er nog geen nieuwe banden onder liggen. KNAPPE PRESTATIE !
Zeker bij Kwikfit vandaan gehaald die monteurs..
Whats next, wielen wisselen tijdens rijden ?
Verdomme dat was snel!
@Corrado16v: http://www.youtube.com/watch?v=Y8Bx7WIRjFc
Bestaat al dus :) Al is zo’n F1-auto wellicht minder geschikt hiervoor ;)
allesisrelatief via Android app
Dat is zeker snel!… Maar ik denk niet dat button die halve seconden zo zal merken als sommige suggereren…. Het gaat namelijk altijd al super snel, maar nu paar 10e sneller
@allesisrelatief: Hij merkt het gevoelsmatig wel in de vorm van een vertrouwensboost naar/in zijn team!
Dat is inderdaad, euhh, snel. Onvoorstelbaar…
is indd snel maar met de titel en ik het niet eens Tis toch echt de mclaren crew die dit mooi stukje werk leverd button zit alleen maar met zijn ogen open wtf te denken
@karsvdtuin: Ik denk dat de AutoBlog redactie jou binnenkort gaat benaderen om ‘Titelbedenker’ te worden ;)
like dit als je het sneller kunt :)
@bbroek: Wil er iemand in de top 10 met likes? :D
Een hatelijke gewoonte is dit geworden ondertussen (jij niet alleen ;) )!
hoe lang duurt het om van een straat auto de wielen te wisselen ????
@w817: Met een luchttol en momentsleutel… 1,5 min. per wiel (als het wiel niet van de naaf af geslagen hoeft te worden)
Een pitstop van 2,31 seconden…hebben die zweepslagen toch nog geholpen…Alleen jammer dat McLaren langzaamaan achter loopt op Red Bull en Ferrari.
Mooie stop zeg! Nu zie ik hem eens goed. Op RTL 7 (live) moest ik tijdens z’n stop weer Dove deodorant kopen…. Arghh..
@pivo: en BBC zond het ook niet uut dus ik wisselde maar tussen duitse tv
Ik doe er meer tijd over om die anti-diefstal dop te vinden in het handschoenkastje dan zij over een hele pitstop.
Dat is gewoon ziek!! Ik heb t eens mogen oefenen maar zelfs met centrale moer en pneumatisch gereedschap, en drie man (een velg erop een velf eraf) is het erg moeilijk onder 8 s te komen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).