Video: Corvette Z06 eet een hertje

Auteur: , 58 Reacties

Omnomnomnom.

Wat zou het eten van dit hertje doen met de CO2 uitstoot van deze Corvette? Als een kilo vlees al gelijk staat aan 1600km evenaart dit stevig stukje roadkill een jaar lang forensen. Wellicht dat het meevalt als blijkt dat een hert minder of groener uitstoot dan een koe.

Het is natuurlijk mooi balen als je lekker een Corvette circuitdag met je matties hebt en zo’n stom hoefdier het in zijn kop krijgt over te steken. Als je op het rechte deel van het circuit, volgas met je Corvette contact maakt is er ook meer stuk dan een hert. Bumper, motorkap en voorruit hebben het zwaar. Omdat de coureur zijn vizier open had mag hij bovendien het glas uit zijn ogen wrijven. Hij heeft zijn lesje in ieder geval geleerd. Bekijk de video op autojunk.nl.

Bad enough my car got smashed, but to add insult to injury the HyperFest emcee told ten thousand Hillbillians that I was responsible for the thirty minute Daisy Duke delay.

Lesson? Always use your face shield.58 reacties

Luchtig berichtje over een dodelijk ongeval. Maar als het een kind zou zijn geweest ipv hert dan was het ineens huilie huilie.
@alcantara: Nee dit soort berichten worden expres zo geschreven om reacties uit te lokken.. Gewoon negeren..
@alcantara: eet jij kinderen? ik wel hert. als het beest zachtjes aan was getikt en een half uur spartelend op het circuit had gelegen was het een ander verhaal.
@Alwood:

Mafkees.
@kempenaer: Nee hoor, ben het gewoon eens met Alwood.
@alcantara: Mijn oprechte medeleven als je ooit je hert hebt verloren in je leven. Jullie kunnen nog steeds herten krijgen hoop ik? Maar zo’n beslissing moet je als koppel maken wanneer je het verlies hebt kunnen verwerken.
@SimonMc:

Ze kunnen anders altijd een boswachterstoren sponsoren.
@alcantara: Maar dat is ’t niet.. En nu??
@alcantara:
Ik denk dat als je kind aangereden wordt terwijl het oversteekt op een afgesloten circuit waar auto’s racen, het heel treurig is, maar dat er dan ook iets ernstig mis is met het toezicht op het kind, en dat de chauffeur niets maar dan ook niets te verwijten valt.
Wat voor vreemd “circuit” is dit? Americans…
Jammer hij was zo vastberaden
Sow wat een geluk dat dat hert niet een meter verder naar links in de ruit vloog, dan had de beste man wel wat meer uit zijn oog kunnen wrijven dan alleen glas
Nog mazzel dat hij niet naar binnen komt zeilen.
Sterk staaltje reflexen, had zo een paar tanden of iets dergelijks door zn helm heen kunnen krijgen
Op het einde van de slow motion zie je de benen nog boven de ruit hangen en er loopt bloed half stromend het dashboard op.. ieeuww..
@bigcar: Ja, dat viel mij nu ook op. Lekker filmpje.. :/
@bigcar: Ja gek hè met die snelheid… Jij dacht zeker dat Bambi achter de auto vrolijk opstond en weer ongeschonden weghuppelde :)

Wel raar dat die beesten op een circuit kunnen komen :?
opgepast niet voor gevoelige kijkers!!!
Niets zo lekker als zelf aangereden wild. Mjam mjam.
Hey, dit filmpje is van Disney joh… Bambi en Stampertje :)
Even een vraag voor de kenners onder ons. Had een Nissan GT-R bv, met z’n omhoog wippende motorkap, om voetgangers een “zachtere landing” te geven, hier beter uit gekomen?
@SimonMc: dat is puur voor een zachtere landing; de motorkap kan dan indeuken zodat je niet meteen met je neus op het motorblok ligt.
Zo’n actieve motorkop is geen magische springplank die het hertje over de auto heen wipt.
Dus nee, ik denk niet dat het veel uitgemaakt had.
@RudyV: dat systeem zit niet alleen in de gtr.
@SimonMc: Dat is meer voor binnen de bebouwde kom (lees: stad/centrum).. Als je een voetganger, of de voetganger jou over ’t hoofd ziet en je knalt er op met 20 km/h.. Als je ‘m dan bijvoorbeeld bij z’n benen raakt knalt ‘ie met z’n bovenlichaam op de motorkap, denk dat het “voorbeeldigste” situatie is voor ’t nut van deze beveiliging.. Ben benieuwd hoe vaak ’t “goed” benut wordt..
@SimonMc: En dat is overigens om de ruimte tussen de motor en de kap te vergroten zodat de kap minder ‘massa’ heeft, waardoor de klap ‘zachter’ aankomt.. Beetje vergezocht misschien, maar goed..
@kaasboerin: Ja, weet dat het eigenlijk daar allemaal voor bedoeld is zoals je zegt, maar ik vroeg me af of het in dit geval geen onverwacht voordeel zou opleveren?
Dit is een Corvette C5 Z06, en het ongeluk is gebeurd tijdens een evenement genaamd HyperFest.
Het circuit is de Summit Point Raceway in West Virginia.

Meer info : http://ca.autoblog.com/2012/06/18/corvette-z06-destroyed-after-hitting-a-deer-on-track/

En een paar foto’s van “the aftermath” kun je wat lager op volgende pagina zien ( geen dierlijke resten te zien ) : http://www.cobaltss.net/forums/lounge-42/corvette-hits-deer-roadcourse-281071/index2.html

LOL @ nummerplaat trouwens…
Misselijkmakend dat sadistische ondertoontje.

Zonde en zielig van dat prachtige dier.

Als de schrijver een keer verpletterd wordt door een motorvoertuig, mag het ook op internet belanden met zo’n “grappig” stukje erbij.

Respectloos.
@kempenaer: Als je ooit eens op een “verkeerde site” bent terechtgekomen, waar verkeersslachtoffers e.d. zonder schroom staan geëtaleerd, zul je merken dat dat ook wel degelijk het geval is.

Niet alleen de commentaren van de bezoekers, maar ook de de tekst van de auteur is opgesteld, als zou het over dieren gaan.

Werkelijk hallucinant…
nou nou wat een dierenliefhebbers hier zeg. Wat maakt een strontvlieg anders dan een hert? Die maak je toch ook dood? T zijn allemaal dieren. Maar een hert ziet er liever uit dan een strontvlieg dus is het automatisch zielig..
@rubenpriest: Een strontvlieg irriteerd je vaker dan een onschuldig hertje, waardoor ik ook voor het hertje ben i.p.v. de strontvlieg. :D
@rubenpriest: Een vlieg is een INSECT. Geen DIER. Durf je school af te maken rubenpriest.
@jeffreym3: Volgens mij ben jij afgestudeerd in biologie…
@autogedrocht: Dit is zelfs gewoon basisschool kennis.
@jeffreym3: misschien toch maar eens terug gaan naar de basis school dan. Insecten zijn namelijk ook dieren.
@knoopa: Uhmm, nee, dat zijn het niet. Insecten zijn insecten en dieren zijn dieren.
@jeffreym3: Dus een vis is ook geen dier want dat is een vis? Wat een domme beredenering.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_diersoorten
Hij valt hem gewoon keihard aan met die corvette kaken
Ik eet vlees, maar ik heb wel respect voor het dier in kwestie.
Maar er dus geen grappug bedoelde opmerkingen over om stoer over te komen.

Hypocriet? Nee, gewoon normaal.
Hij zou beter wat meer op de baan letten ipv spottend te zwaaien naar diegene die hij oversteekt. Hij heeft dus niets geremd omdat hij het dier gewoon niet zag, je verwacht toch iets betere reflexen van een racer.
@thibault1234: Heb je gezien hoe die zijn stuur vasthield? Echt verre van een racer, deze vent…
Ik zag nergens een zebrapad dus dikke boete voor het hert.
nee die stond niet meer op nee!
@thibault1234
Was niet te voorkomen of voorzien. Als je de snelheid van de auto bekijkt, hoe snel dat hart aankomt en het feit dat je dit NIET verwacht kan ik niet anders concluderen dat het nog bijzonder knap is dat deze coureur in een rechte lijn is afgeremd.
@koelkast: Laat hangen. Dat is het inzicht van een gemiddelde autoblog bezoeker ;)
Behoorlijk sadistisch ondertoontje in dit bericht inderdaad.. Autoblog geef alwood ff een schop onder z’n dikke reet a.u.b.
wel knap dat hij er nog aan denkt om zijn gezicht af te dekken.
Stom hoefdier…?!? Volgens mij is dit circuit neergelegd in de natuurlijke habitat van dit soort schitterende beesten. Gek vinden dat er zo af en toe een keer één oversteekt en dan het beest in kwestie ook nog de ‘schuld’ geven… Een bijna letterlijk misselijkmakende bijdrage van Alwood; als dat al niet was gebeurd van het filmpje zelf.
Ik schrik me eigen kapot. Ik had dat hert helemaal niet aan zien komen. Geluk dat die niet naar binnen is gevlogen.
Kan die vent niet rijden ofzo, moet je zien hoe die zijn stuur vasthoudt…alsof die aan het cruisen is op de boulevard….als hij moest uitwijken had het veel slecht afgelopen…
@mopar: HALLO! Niet iederen is autocoureur. Is gewoon een (dikke?) amerikaan die een keertje circuit rijdt met zijn corvette. En daarnaast maakt het niet uit hoe hij zijn stuur vasthoudt. Dit ongeluk had hij toch niet kunnen voorkomen.
@jeffreym3: Hallo!!!! als je op een circuit wilt gaan rijden met hoge snelheden dan vind ik toch wel dat je moet weten hoe je een stuur correct moet vasthouden. Dat jij daar anders over denkt zegt meer over je eigen voertuigbeheersing denk ik….
Auw…


waarom zijn de namen zwart? Forum-redesign?
@bozewolf: Ze zijn eindelijk winstgevend :-)
BAM bi
Eens me sebasjuhh, had het hert nog niet geraakt en was zichzelf wel al bewust van openstaand vizier en direct hand voor z’n ogen om die te beschermen.
Tweede goeie reflex is om rechtdoor te blijven rijden, ontwijken had ook voor hem nefast kunnen aflopen aan die snelheid.
@sebasjuh 19-06-2012 om 23:09

Of iets dergelijks? Op 0:36 vliegt de kop van het hert dwars door de voorruit, om daarna gelijk weer naar buiten te vliegen. Het hert heeft waarschijnlijk weinig geleden gelukkig.
Wellicht minder dan de honderden die elke dag worden afgeschoten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).