Video: Corvette Z06’jes pesten met je powerhouse

Auteur: , 39 Reacties

Als je de 512 pk sterke Corvette Z06 met zijn 7 liter V8 in een rechte lijn wilt verslaan, dan moet je van goeden huize komen. De makers van de volgende video hebben echter precies het gereedschap hiervoor in handen. Maar wat is het?

De kenners hoeven alleen maar naar de achtervleugel te kijken om deze Japanse pestkop te herkennen: het is die vermaledijde Nissan GT-R weer. En zo te zien geen standaard versie, maar een van de vele getunede varianten. Wij zetten ons geld op een AMS Alpha 12.

Plaats van handeling: een snelweg in Texas, daar zagen we AMS Nissan GT-R al eerder. Makers van de video: de mannen van High Tech Corvette, betrokken bij de halfjaarlijkse Texas Mile, en bovendien zeer bekend van alle tettenfilmpjes die al voorbij kwamen.

Ze hebben onderling veel leuk speelgoed (getunede Lamborghini’s, een Carrera GT enz.), en zijn ook niet bang dit te gebruiken, wat gezien de strenge Amerikaanse politie wel een zeker mate van cojones vergt.

Kijk maar eens naar het volgende filmpje, waarin niet geheel zonder risico met een rotvaart tussen het rijdende verkeer door gereden wordt (eigenlijk kan het echt niet, check de zwarte Corvette op 1:52..). Negeer de ruis, en geniet van het uitzicht. Behalve twee Corvettes zien we ook nog een Impreza opduiken:39 reacties

Lekker!
Waarom staan al die andere wagens stil?

Echt veilig is dat toch niet op een snelweg.
-edit: check!-
whahaha, een scherm tegen luchtvervuiling.. dat zal me een hoog gordijntje worden…
Hier zie je goed hoe gevaarlijk het keep your lane systeem is. Dat gezigzag tussen de auto’s door.. Één inschattingsfout en een of meerdere weggebruikers zijn het bokje. Doe mij het systeem hier in NL maar. De linkerbaan voor de snelle jongens. Dat houdt het lekker overzichtelijk.
@Original_Arnoud:
nou ja.. als iedereen dan alleen maar links blijft hangen..schiet het ook niet op..helemaal niet als er dan af en toe ook nog zo’n vrachtwagen mastodont met 3 km verschil gaat inhalen..
@Original_Arnoud: valt wel mee hoor… ik rij sinds 2 maanden in nederland waar het niet mag rechts inhalen, en om eerlijk te zijn vind ik het veel enger/gevaarlijker, kom je van de oprit ofzo, of rijd iemand schuin links voor je langzamer moet je eerst 2 banen opschuiven om erlangs te kunnen,

a) onhandig
b) gevaarlijk met achterop koment verkeer wat af moet remmen

keep your lane is fantastisch!
@spykerboy:
Nou, als je ziet hoeveel mensen hier al niet in de spiegel kijken of ze links worden ingehaald dan houd ik mijn hart vast als ze ook rechts ingehaald mogen worden…
@spykerboy: 2 dingen. 1] Die middenbaan plakkers zijn inderdaad een probleem waar eens wat aangedaan moet worden. 2] Maar je mag natuurlijk eigenlijk helemaal niet van rijstrook veranderen als het achteropkomende verkeer daarvoor moet afremmen. Je moet eerst snelheid maken en daarna van rijstrook wisselen.
@mashell: en hoeveel % van nederland doet dat gemiddelt? het enige wat men tegenwoordig nog doet is langzaam trekken anders kost het teveel benzine blablabla
@Original_Arnoud: rijdt echt serieus fijn. In NL is niemand op rechtsinhalers ingesteld. Daar uiteraard wel omdat het de normaalste zaak van de wereld is.
@Original_Arnoud: keep your lane is allemaal leuk en aardig daar ja, maar hier in Nederland met de 4-, en 6-baans snelwegen ben je er snel op uitgekeken denk ik! Misschien iets voor de A2, maar daar houdt het dan ook op..
Wat is zo’n GT-R toch een über-auto.
Dodelijk saai filmpje. Je ziet duidelijk dat die corvette op het laatst in moet houden om niet op de auto voor hem te knallen. En volgens mij wil de corvette bestuurder niet zo veel te hard rijden als de Gt-r bestuurder.
@RudyV: Zie ook niet echt dat die GT-R nou zoveel sneller is, Z06 knippert ook nog ff misschien dat die het allemaal wat te snel vindt gaan??
@fernie: ja die haakt gewoon af, daarom knippert ie.
@RudyV: ik betwijfel het ;) Als je dit soort snelheden rijdt op ‘keep you lane’ wordt het toch wat riskant! Wordt je gesnapt krijg je een giga boete (en je rijbewijs kwijt), bij een ongeluk betaal je de rest van je leven aan het slachtoffer (claim cultuur daar is ronduit bizar) en bij een dodelijk ongeluk mag je samen met Bubba een paar jaartjes doorbrengen ;).

Ik zou ook ff stoppen als het zeer duidelijk was dat het 1:1 opging.
@RudyV: ik vond er ook niet veel aan.
Wel grappig, op de start na is de Corvette even snel. Hij loopt wel achter maar die GTR loopt niet uit. Totdat de Corvette het gas loslaat. 7.0 V8 No getting away from that!!
Keep your lane lijkt me niets. Een hoop mensen zijn er nu al niet op berekend dat er mensen links voorbij komen en donderen de zaak zo naar links, als er dan ook nog eens rechts ingehaald nagel worden is het vragen om problemen.
@RoT___: En daarom heet het ook keep your lane. Werkt prima als de snelheidsverschillen niet te groot zijn. Af en toe van strook verwisselen als je wat vlotter gaat wordt nog wel getolereerd maar zigzaggen niet.
What a rush!
Die Corvette houdt ‘m anders aardig bij! En sowieso vind ik de Corvette veel mooier!
@Vanquish: weet je wel hoe snel zo’n Corvette is? Bloedsnel dus nog meer hulde aan de GT-R.
@bartsmit: Die GT-R is ook niet standaard.
Dus zo klinkt elektrisch straatracen. Jammer dat je die Alpha niet hoort. Klinkt erg lekker
Ik denk niet dat hij moeite heeft met bijblijven, ik denk eerder dat hij iets minder een malloot is als die gast met de camera.
Meh, corvette lost het gas ( om niet om zijn voorligger te knallen ) + het lijkt me dat het voor amerikaanse normen al heel erg veel te snel gaat.
Verder lijkt het dat die GTR wel sneller is, maar die standaard Z06 gaat vlot mee, zonder tuning…
@Bartholomeo: Hoe weet je dat die standaard is? Voorlopig heeft hij al andere velgen en lijkt hij verlaagt. Wie weet wat er motorisch is aangepast.
@jeffreym3: Ik denk ook dat de Z06 is aangepast, zo’n ASM Alpha 12 is verschrikkelijk snel en zoals je zegt houdt die Corvette hem nog redelijk goed bij (en we spreken dan nog niet eens van een ZR1).
Da’s wel leuk om te trollen natuurlijk maar geef mij toch maar de standaardmeuk.
Volgens mij gewoon een atandaart gtr als je het mij vraagt..
Je zou het niet denken, maar in die andere doosjes zitten dus ook échte mensen. Je kan net zo goed met een Magnum 44 “tussen” een menigte door schieten, dat gaat meestal goed hoor, want deze jongens hebben veel geoefend. Wat zegt u, vind u toch niet leuk?

Schorem
Tis niet de Ams Alpha 12 want dat zou veel sneller weg trekken.
Rijd overigens veel beter daar dan hier, ben er meerdere keren geweest en voelt toch raar om niet naar rechts te gaan maar je doet het als europeaan automatisch, je kan ze zo onderscheiden van de Amerikanen
die GTR is gewoon stock.. een AMS alpha 12 trekt bij een corvette weg alsof hij stilstaat en laat bij die snelheid en sprint wel wat zwarte strepen achter.
een stock GTR van het laatste type is sneller in sprints als een ZR1.. dus dit is waarschijnlijk een GTR met de nog 480pk motor, misschien licht getuned maar geen kruisraket op wielen..
en het feit is dat de corvette al vlug achter de GTR duikt, zonder luchtweerstand dus. of in ieder geval minimaal.. langs elkaar had de corvette het dus dik verloren
@frankieturbo: Als ze beide standaard zijn heeft de GTR weinig kans lijkt mij. Z06 is honderden kilo’s lichter.
dat doet pijn
Als ze hem echt tegelijk opengooien (aan het eind) moet de corvette even inhouden, dus dit noem ik niet zoek gereden of trying to keep up.
Sneu potje verpiesen, waarbij ze het risico anderen over de broekspijp te zeiken voor lief nemen. Kneuzen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).