Video: De beste stuurmansauto van 2012

Auteur: , 96 Reacties

Men neme een negental uiterst begerenswaardige stuurmansauto's en test er een week mee op Californische wegen en het glooiende asfalt van Laguna Seca. Klinkt als een leuke opdracht, nietwaar?

MotorTrend verzamelde een clubje auto’s dat er op dit moment toe doet en ging er mee aan de stuurslag. Het waren de Lamborghini Aventador, Porsche 911 Carrera S, Subaru BRZ, Jaguar XKR-S, Mercedes C63 AMG BS, Ford Shelby GT500, Chevrolet Camaro ZL1, McLaren MP4-12C en de Nissan GT-R 2013. Niet de minsten, hoewel je makkelijk een aantal modelnamen zou kunnen noemen die hier ontbreken. Waar is bijvoorbeeld de Ferrari 458 horen we u vragen? Wel, Ferrari had geen zin om wielen uit te lenen aan de Amerikanen. Tja, their loss.

In zeven dagen werd gereden, over Laguna Seca gescheurd en vooral ook: alles werd gefilmd. Een achtkoppige jury mocht daarna een oordeel vellen en daar kwam DIT resultaat uit. Niet op klikken als je de de video van 36 minuten hier beneden nog wil kijken.

Met dank aan alle tipgevers!96 reacties

Waarom staat de Porsche Boxster S er niet bij,schande!
Wass, Nicht alle sind Deutsch ?
Unglaublich.
@desjonnies: Dass Deutschen sind Autobahn cruisers!
MotorTrend… Ik kan het filmpje nu niet bekijken maar het zal mij niet verbazen als die Shelby in deze test beter scoort op alle punten dan bijvoorbeeld de Nissan GT-R of de Aventador.
als je de specs v d 911 post onderaan , weet je ook dat die wint …snugger eh
@fep739: Die zijn er volautomatisch bijgezet, heeft niets met de uitslag te maken.
@ricardo: yeah wright lol
@fep739: Wright? Werkelijk? Dat zijn die mannen met hun vliegtuigjes :-) Right dus ;-)
Was?! Es gibt keiner BMW?! Unglaublich!
@Emile_Benz: Dan zou de strijd meteen gestreden zijn. Ze willen andere merken ook een kans gunnen.
@alcantara: Voor de laatste plek
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Allemaal wagens die men toch niet mag leasen van de baas.
their loss grammar nazi styl
Norge zal wel balen.
Geen Koreaan tussen de gekozen auto’s. En een de winnaar is een Duitser.

Die gaat chagrijnig het weekend in.
@dakloosinmx5:
Zo pietje nu al een nieuwe alterego…
@jrk68: En jij zegt dat … hahahaha
Grote kans dat de Ferrari goed uit de bus kwam in deze test, lopen ze weer een hoop goede publiciteit mis.
@Stopwearingpants: Ik denk dat nog geen 10% van alle Ferrari eigenaren uiteindelijk hun Ferrari gekocht hebben om het goede weggedrag omdat ze toch niet verder komen dan poseren op de boulevard en langs de terrasjes en voor die anderhalve stoplichtsprint per jaar met launch control heb je ook geen goede wegligging nodig. Daarbij, een Aventador in dezelfde test stoppen als een BRZ geeft het niveau van dit programma wel aan.
@pininfarina: TopGear Magazine doet het ook en Autovisie volgens mij ook. Het gaat om de beste stuurmansauto van dit jaar. Niet vermogen.
@rubenpriest: Waar zijn Lotus en Mazda dan in deze test?
@pininfarina:
In de Topgear test was de Exige gedeelt 2de met de 911 en de mp4-12C. De GT86 won die test.
Ach het blijft met rijders auto’s een beetje subjectief.
@jrk68:

Je kan in principe wel becijferen hoe hard iets door een bocht wil. Absolute bochtsnelheid, het aantal G dat die houd,… Ofdat het lekker rijd is natuurlijk voor iedereen anders. Er zullen best wel genoeg mensen zijn die een elise op dat punt slechter vinden dan een oversturige mx5 ofzo.
@Hupke:
Klopt, ik kan me dat zelfs heel goed voorstellen.
Als je een leuke speelauto zoekt voor de openbareweg dan kan je haast niet om een MX5 heen.
Je hoeft niet gelijk de hooligan uit te hangen om lol te hebben. Om hetzelfde gevoel met een Elise te bereiken zet je hier in Nederland je rijbewijs al snel op het spel.
@Stopwearingpants: Ferrari wilde het niet uitlenen omdat ze niet de veren/ESp/watdanook aan konden passen aan de baan waarop ze gingen rijden. Google Chris Harris Ferrari maar
bordeaux via iPhone app
Een Camaro boven een Lambo? Die dikke Amerikanen telden zeker ook de cupholders mee…
@bordeaux: Ik neem sinds jaar en dag alles wat uit Amerika komt met een korrel zout. Deze test is daar geen uitzondering op. Ze hebben er ook één waar een Corvette C6 dik wint op alle punten van een BMW M3. Ten eerste waarom in godsnaam die twee auto’s vergelijken en ten tweede gewoon kletspraat. Zeker wanneer ze over de betere afwerk kwaliteit van de Corvette beginnen.
@pininfarina: corvette & bmw m3, beide coupe, achterwielaandrijving, zelfde aantal pk, zelfde prijs, ik zie genoeg overeenkomsten.

Je laat wel blijken dat je een corvette hater bent want op performance gebied is die een niveau hoger dan de m3, misschien niet qua afwerkingsniveau, maar corvette heeft behoorlijk wat leuke luxe gadgets aan boord en de auto’s gaan niet snel kapot.
@bordeaux: tja, het ging om stuurmans auto’s niet om opschepper-/”kijk mij eens” mobielen
Mooi dat de Subaru het zo goed doet.
Het bewijs dat je geen 500+ pk’s nodig hebt.
Je hebt meer van een mooi uitgebalanceerd chassis..
@jrk68: Dat je geen 500 PK nodig hebt moet voor jou oud nieuws zijn, jij als Elise bezitter ;).
@pininfarina:
Yep ik vermaak me best met slechts 120pk..
Maar ik denk dat ik voor dagelijks gebruik toch maar eens bij de Subaru dealer langs ga.
@jrk68: Subaru? Japans. Laat je grote vrind het niet horen. Prima keuze trouwens al zou ik zelf voor Italiaans gaan.
@pininfarina:
Misschien maar wachten op de nieuwe Alfa Spider dan?
Toch lijkt zo’n BRZ mij best een practische daily driver waar genoeg lol in zit.
@jrk68: Tja het is maar wat je leuker vindt. In de subaru rijden of bij de alfa dealer in de showroom wachten.
@sjaakk:
Kijk de Alfa wordt een soort softversie van wat ik al heb, dus dat voegt niet veel toe.
de Subaru, ik zou hem eerst zelf moeten rijden maar uitgaande van wat ik er tot nu toe over gelezen heb wordt ik daar wel enthousiast van.
Ik wil gewoon een gevoel hebben met het chassis van een auto. Dat je met zo’n BRZ lol kan hebben zonder gelijk door het CBR uitgemaakt te worden als verkeersmongool vind ik wel een +.
Uiterlijk en tierelantijnen zijn voor mij dan bijzaak.
@jrk68: Ja daar heb je groot gelijk in. Ik zelf vind het wel leuk om het een en ander te verandere zonder dat het overdreven word. Maar heeft alfa al een kwaliteits sprong gemaakt of is het nog steeds van het is kut? Want subaru staat wel bekend om zijn kwaliteit. Alleen het onderhoud van een subaru kan best duur zijn. Maar de opvolger van de alfa spider hoelang laat die opzich wachten? Ik zou naar een dealer toegaan en om een proefrit in de brz vragen, die kan je gelijk testen. Ik moet wel zeggen dat ik meer voor subaru ben dan voor alfa.
@sjaakk:
Onderhoud aan WRXen is duur omdat je nergens makkelijk bij komt, en onderdelen uit Japan zijn prijzig. Maar aan de andere kant het gaat zelden stuk.
Wat Alfa betreft, dat is al lang niet slecht meer, zeker niet als je het vergelijkt met het TSi debacle.
@sjaakk: Ik moet nog 5 jaar studeren dus tot die tijd wacht ik wel. Heb momenteel een Fiat Seicento 900Spi als daily en in de schuur een geërfde 911 uit 1976 die 1000km per jaar maakt.
@pininfarina: Dat doe je niet verkeerd een 911. Wie weet wat voor leuke auto’s er over 5jaar nog meer rond rijden.
@jrk68: Is voor dagelijks gebruik idd wel een stuk praktischer en confortabeler.
@jrk68: sluit niet uit dat de nieuwe MX5 (die ze samen met Alfa op de markt gaan gooien) zowel flink lichter, als ook een stukje krachtiger wordt… BRZ/GT86 hangt nu al zeker al bij het design-/ontwikkelteam van de Mx5 op het dartboard.
@w0o0dy:
Juist bij de MX5 draait alles om balans en fun bij “legale” snelheden.
Dramatisch veel lichter zal zij niet worden (hooguit 100kg schat ik), dus veel vermogen hoeft er niet bij.
Een MX5 is nu al ruim 100kg lichter dan een GT86/BRZ dus dat meenemende denk ik dat 180pk zo’n beetje het vermogen van de MX5 wordt.
Voorlopig blijft het speculeren.
@jrk68: aangezien ze nu de Mx5 gt hebben uitgebracht met vrijwel 200pk… verwacht ik wel wat. Maar goed een 1,6 met kleine (twinscroll?) turbo valt ook niet uit te sluiten. Ik twijfel of ze nog met een atmosferisch blok komen, maar goed, ze “doen” nog maar weinig met turbo’s bij Mazda.
haha, 0.16min, een golfkarretje!
Had het al gezien. Was het niet eens met de laatste conclusie. Als het tussen de AMG en de Porsche gaat kun je niet de Porsche kiezen puur op cijfers. Er is ook een stukje ziel, adrenaline, endorfine, hetgeen dat resulteert in een brede lach op je gezicht. En daarin verslaat de AMG de Porsche ruim.
@Dev: onzin! Porsche is al vaker tot de beste stuurmansauto verkozen. Ik vind een AMG geweldig, ik heb onlangs met een c63 AMG gereden, toch vind ik de Porsche beter. Net wat meer gevoel en op een bochtige weg strakker op de weg.
Wat ik vooraf dacht en mijn vermoeden werd deels bevestigd toen ik de uitslag van deze test zag. De GT-R en de 911 liggen gewooon erg dicht bijelkaar. Ook al heeft iedereen zo zijn eigen bevindingen en kunnen we ook deze test niet 100% waterdicht beschouwen zoals elk andere rijtesten. Is het gewoon schitterend om te zien dat de GT-R en de 911 elkaar nauwelijks ontlopen.
De stelling die gedaan wordt door veel mensen die de GT-R de grond inboren, dat de GT-R een automatisch playstation mobiel zou zijn gaat dus niet op.
I love the GT-R een van de weinige auto’s die mijn hart zo gestolen heeft!
@agera: Kijk eens aan, komt ook jouw liefdes leven nog goed. Wel even een vraagje? Ben je een transformer dat je op auto’s valt?
@pininfarina: jammer he dat het geen italiaan is
de prijzenkast van de bmw m3 staat vol zeker dat ie er niet bij is
@bmwpowerm5: De m3 verliest het al van de “gewone” C63, laat staan de Black Series.
@Dev: ohja vertel?
@bmwpowerm5: hahaha dacht ik ook al. Zeker dat de CRT en de GTS er tussen mag staan!
MotorTrend maken altijd mooie filmpjes. Vooral met die Ignition serie. Kga m nu bekijken :)
Ha, Hyundai mag niet meedoen. Anders hadden ze wel even gewonnen.
@norge: Jij bluft wel graag over Hyundai hè!
@bsxc2: Ja, hij wil even stoer doen met z’n 1.6’je ….
@pietjepuk:

En jij wil stoer doen met…een poster boven je bed.
@norge: da’s idd jammer, maar dat komt door de 0-60 mph proef. Daar heb je auto’s nodig die 60 mph halen…
@bennyweisz: plus 100
mijn lievelingsauto is nr1
@KaCh1ng: voor het eerst met je eens!;-)
Stuk voor stuk vette wagens.
Ik denk dat iedereen dat wel had zien aankomen dat Porsche zou winnen. Die dingen blijken geniaal goed in elkaar te steken.
@xilver: ik had iig wel een top 3 voor de 911 verwacht. Vooral omdat corvette en ferrari ontbreken.
Mmm, zet het filmpje eens stop op 0:16 … inderdaad, een Mazda Golfkarretje …
@pietjepuk: Zowaar een leuke opmerking die met het onderwerp te maken heeft! +1 daarvoor!!! (Nu ben je toch wel blij, hé?) Maar wel tof gevonden xD
@Scorso:
Jammer dat hij het klakkeloos van @bbroek heeft overgenomen.
Die postte dezelfde opmerking 1,5 uur eerder…
@jrk68: Ach, nu je het zegt… Had ik niet opgelet… Maar nu is onze Autoblog-snotneus weer even stil :)
De Aventador werd behoorlijk afgekraakt: 300Kg zwaarder dan de opgave van Lamborghini en dus ook veel zwaarder dan de persauto’s die tijdens de introductie zijn ingezet… En dat afkatten ging verder mbt de handling. Kreten als “gevecht tussen voor en achteras” en “onevenwichtig” maken dat het beest kennelijk wel snel is maar niet echt leuk en al helemaal geen echte rijdersauto. De McLaren idem dito, teveel invoed van de systemen op het weggedrag.

Een snelle auto is niet per se leuk en de BRZ was langzaam maar uitzonderlijk leuk… de beste koop by far als prijs meetelt. Quite an achievement!
@w0o0dy:
ja, dat een aventador zwaarder is vind ik wel raar..
kan iemand daar nog meer info over vinden?
Autoblog, bel eens rond of dit echt waar is & zo ja, welke merken doen dit nog??
@RazorHead: komt nog bij dat het ding geen remmen meer over had… binnen 3 rondjes terwijl er carbon remmen onder zitten…
@w0o0dy:
en dat het rijgedrag volledig anders was??
ik vind het allemaal maar raar:
Speculation is that the Italian Aventador prototype (3817 pounds) was constructed of hand-laid pre-impregnated carbon fiber, which is considerably lighter than the injection-molded stuff Lambo is baking up for its customer cars. But we don’t know the reason. Not only was this white U.S.-spec Aventador slower than the orange one Lago tested, but, according to him, it handled worse.
@w0o0dy: ehm 300lbs dus… maar goed da’s nog altijd 135 Kg… i smell a big fat rat.
Huh, wie heeft er nou gewonnen dan? Ik kan namelijk niet goed engels…
@timmm: Porsche.
@timmm: Heb je dat dan nog niet op school?
@bbroek: Jawel, dat wel maar ik ben geen talenwonder haha ik ben beter in techinische vakken zoals scheikunde enzo:D
had de corvette er wel bij verwacht…dat was nog concurrentie voor de 911 geweest
@p993: nee dus, die werd niet uitgenodigd omdat de auto vorig jaar zo slecht scoorde. Is te wild, te tricky, wel snel ALS je het hele potentieel eruit kan halen.. de kans dat je dat lukt is echter klein.
@w0o0dy: toch ging de Corvette Z06 vorig jaar rond in 1:34:43 dat is sneller dan de Lambo en de McLaren … Nice!
@pushrodv8: met een professionele coureur achter het stuur is de auto ook bloedsnel.. maar geen geweldige rijdersauto omdat maar weinigen in de buurt van de limiet kunnen komen met die auto (en het na kunnen vertellen)
Ik mis wel enkele wagens zoals Ariel Atom, Dogde Viper en Donkervoort GT/GTO, Lotus Exige V6.
@toroloco:
Denk dat de Ariel Atom, net zoals de donkervoort niet geleverd word in amerika ( is een vereiste, zie pagani Huayra)
De viper is nog niet uitgebracht, dus die zit er pas volgend jaar bij. De lotus exige, ook niet leverbaar in amerika zeker?
@RazorHead: en BMW, ook niet leverbaar zeker?
@mrs250:
haha :p weet dat vorig jaar de 1M meegedaan heeft en niet zo goed scoorde, de M3,dat weet ik niet..
@RazorHead: en BMW, ook niet leverbaar zeker?
Voor mij heeft de c black gewonnen, perfect drivers car..!!
Ten 1e: Hèhè, eindelijk eens een plaatje van de BRZ ipv de GT86…

Ten 2e: De beste auto waar ik in heb gereden, is recent nog, een GT3RS 4.0… Rijdt lekker, lekker licht… heerlijk!
Het gaat om auto’s uit 2012 , vandaar dat een hele hoop auto’s die jullie opnoemen ontbreken. Zo ver ik weet zijn er dit jaar geen nieuwe corvette’s, lotussen of bmw’s m3 uitgebracht dus vanzelfsprekend dat die niet meedoen
Jammer dat er geen Maserati GranTurismo bij zat.
De 458 had gewonnen als die erbij zat.
Black series please
Of die nou wint of niet de Nissan GT-R voor mij. Liefst de GTR Switzer P600 uitvoering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).