Video: de BMW M550d xDrive klinkt zelfs goed!

Auteur: , 149 Reacties

Hoe ze het doen? Geen idee. Toch zijn de BMW ingenieurs er in geslaagd hun laatste diesel een heerlijke zescilinder brom te laten produceren. Een stel Duitsers neemt de auto even mee naar 250km/u.

BMW’s nieuwste diesel performance lijn blijft een beetje een raar verhaal. Officieel mag het geen M heten, BMW M maakt immers geen diesel. Toch hebben zij wel hard gewerkt aan de M550d (en X5 en X6 M50d). De auto’s zouden beter moeten sturen dan een standaard 5 Serie. Ze tonen iets meer ‘sportgenen’ dan een standaard 5 Serie. Om de vergelijking helemaal door te trekken: ze doen zelfs qua geluid niet onder voor een M5! Want sinds BMW’s ‘echte’ performancelijn turbo’s heeft, komen mensen met een voorliefde voor geluid bij lange na niet aan hun trekken.

Eigenlijk heeft BMW dus gewoon wel een M5 diesel op de markt gebracht. Door een iets minder opzichtig spoiler- en opmaak pakket en zescilinder zelfs een auto die meer (!) in lijn is met de originele E28 en E34 M5’s. Komt bij dat ze er ook nog (heel modern) vierwielaandrijving op leveren. Bijna een must als je met de huidige power de winter door wil. Is de 381pk/740Nm BMW M550d dan écht de veel betere keus anno 2012?149 reacties

Rood begint bij 5400 toeren. Best veel hoor.
klinkt zeker goed!
Best snel, voor een auto met een traktor motor.
Heerlijk geluidje :)
Van buiten klinkt die uh, je hoort de motor niet.
Maar van binnen klinkt die wel oke, of zou dat uit de speakers komen?
@mierenneuker: Wat maakt het uit dat het uit de speakers komt, als het maar gehoord kan worden vind ik het prima.
@Donstil:

Ga dan lekker met je driewieler spelen…tuurlijk maakt t wel wat uit.
@speedlimit: Maakt geen zak uit, als de auto presteert als deze en het geluid wordt versterkt door speakers is het rijgedrag er echt niet minder om. Iets wat bij een auto natuurlijk het belangrijkste is.
@Donstil: rijgedrag komt natuurlijk alleen in computer spelletjes uit de speakers! Het grote voordeel van motorgeluid via speakers is dat het ook uit kan!
@mierenneuker: hey mierenneuker wie zegt dat er geluid uit de boxen komt dan? Ik vind die 2 kleine momenten dat je hem buiten ziet rijden prima klinken. En nogmaals de toevoeging van het geluid in de cabine is voor vele mensen een extra toevoeging aan de rijbeleving. Als je dit niet wilt horen dan schakel je het gewoon uit, heel simpel. Puur omdat je zo geïsoleerd zit hebben ze dit toegevoegd, deze isolatie is kwaliteit pur sang. Wil je het geluid goed horen? Doe het raampje open, maar zie eerst maar is zo’n auto te kopen.
klinkt hetzelfde als de 35D motor
Nou, ik weet niet of de auteur ooit een E34 BENZINE 6 in lijn heeft gehoord. Ik wel en ik herken hier totaal niets in.
@harriehandrem: de auteur heeft het helemaal nergens over het geluid van een E34 M5, dus wat het ‘praktisch nut’ van deze opmerking is? Geen idee.
@harriehandrem: hebben ze het over de m88/s38, de m30 of de m20? doe mij de m88 maar (kan niet wennen aan die s nummers van bmw)
Ach diesel is gewoon beter .
@norge: dat is zo fucking true, verdient een plus 1 ;)
@bigcar: Tja, die gast is VAG liefhebber. Die moet wel van diesels houden ;-)
@highperformance: He swa ,pas op hè ,ik weet waar je huis woont :mrgreen:
@norge: Hebben jullie die nieuwe film al gezien? ‘Norge and Caddy make a porn’ (pt 1).
@kaasboerin: mobbing er ikke lov :(
@norge: Ach joh, ik ben in het hele ‘premium’ idee getrapt van BMW, jij tenminste niet! :oops:
@norge: zijn ze nou weer in de war met je kennis uit china?
@kaasboerin: Was toch “Two trolls and one cup”?
@norge: Hahaha, jammer joh, ben verhuisd….
@highperformance: en je vergeet vierwielaandrijving (Quattro)! Follow the leader leader follow the leader…! Goed bezig BMW ;)
@wobwobgaserop: zonder de uitvinding van de turbo door BMW had Audi niet veel gehad aan kwattro of dieselen ;-)
@Megakix: http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharger#History Ga je mond spoelen!
Daarnaast is de lagedruk turbo voor het eerst toegepast in een Saab.
@Seroo: grut….toepassing in benzine-auto’s wellicht ?
@Seroo: Wikipedia, meest onbetrouwbare bron aller tijden. Dat jij je informatie hier weg haalt zeg genoeg over jou.
@Seroo: Onder deze kop kan ik nu leuk een stuk gaan schrijven waar bijv. SEAT met de allereerste turbo kwam. onbetrouwbaarder dan wikipedia kan bijna niet.
@Megakix: Dat moet de prijs krijgen voor de meest flagrante fanboy uiting ooit. Wat heeft BMW nog uitgevonden, het internet?
Turbo werd al mee geëxperimenteerd door Gottlieb Daimler, eerste octrooi is op naam van Alfred Büchi. Eerste turbo-auto’s van de band kwamen van GM in de jaren 60. Meer dan tien jaar voor BMW spontaan in de hens vliegende 2002’s begon te bouwen.

Vraag me af of BMW de eerste waren met zo’n vroemvroem speakertje.
@heidekonijn: nog zo’n wikipediasmurf…gaat om de toepassing. En dat GM het heeft toegepast wist ik niet…en zal ook onbeduidend zijn geweest, als BMW zèlf proclameert dat zij de eerste serieproduktieauto’s met turbo’s leverden. Inderdaad de 2002 (wikileakkid). En dat ze wel eens in de fik vlogen heeft meer iets van ‘premium’ dan van ‘fail’…want jij zal vast ook wel een poster van de meestgeroosterde auto’s ter wereld boven je night-night hebben hangen; de Ferrari of de Lambo ? :lol:
@Megakix: Moet je teleurstellen die info zal je waarschijnlijk niet vinden op wiki, maar een simpele google kan al voorkomen dat je bmwfanboywartaal uitslaat.
Ben geen adapt van spul dat ik niet kan betalen. Integenstelling van zoveel jochies die denken dat ze met een M5 (gaan) rijden maar waarschijnlijk niet eens de 116d zullen halen.

Mercedes was trouwens de eerste met een turbodiesel pkw. BMW kwam vrij laat op het dieselfeestje. En op het turbofeestje. En op het variabele nokkenasfeestje. En op het injectiefeestje. En op..
@heidekonijn: OW jij durft de heilige ‘kix tegen te spreken, en dan nog in een BMW-topic. Jij durft! Heeft geen zin joh, voor dat soort bloggertjes is er maar een merk heilig en dat is BMW. Alles wat BMW doet is goud (inclusief geschiedenis verloochenen -RWD, turboloos, geen mazoutstoofjes, geluid via de speakertjes..) Save your breath: nu komt BMW met een performance diesel met x-drive, dan is het heilig. Doet Audi het 5 jaar geleden al, is het een klucht, ook al winnen ze Le Mans een paar keer. Het heeft geen zin om daartegen in te gaan.

Net zoals efficient dynamics geen zin hebben, omdat alle BMW-rijders ’s winters 50 kilo zout of cement meezeulen in hun koffer om toch maar een beetje grip te hebben in de sneeuw…

Nou moe, ik vind er dus geen lor aan aan deze BMW, mochten ze ook een V12 TDI hebben, dan misschien, maar nu, pfoe, it’s been done, and it’s been done better.
@nomar: ah…dank voor je correcte heiligverklaring. En omdat Zijne Hoogheid graag even van zijn hemels krukje afstapt om het plebs ietwat wijzer te maken ;-), het volgende.

1) Bengel, ik ben geen BMW fannboy, heb alleen een persoonlijke relatie met het merk omdat ik er al 17 jaar in rondzoef..overigens tot grote tevredenheid.

2) Ten aanzien van de in dit topic aangehaald M550 heb ik nog geen enkele ‘fanboyuitspraak’ gedaan. Kwestie van lezen, even laten bezinken en vervolgens je domme gewauwel voor je houden. Je maakt ons nu deelgenoot van jouw gedachtenkermis.

3) In ditzelfde topic is door mij niet gesteld, dat Audi slechte diesels maakt. De 4.2 diesel van Audi is een prachtig ding (blijft diesel, dus dat vind ik persoonlijk inferieur rijden). Ze hebben LeMans gewonnen; ook dat is mij niet ontgaan. Ook in de WTCC hebben ze een aantal jaren geleden lekker ‘VAG-gedieselt’ in de Seatjes.

4) BMW heeft kermende pijn als het sneeuwerig is of anderszins glad. Die bak met zout zou een goede uitvinding zijn voor deze rijden glijhokken :lol:

5) Mijn fanboyhart ligt overigens bij Alpina. Audi heeft absoluut niet de mooiste auto’s, sterker, vele modellen zijn lelijk. Maar zo ook de 1-serie van BMW, of de X6.

Kortom, nu je – ongevraagd – iets van mijn heiligheid hebt kunnen vernemen, verwacht ik in de toekomst ook van jou een aantal dingetjes:

a) niet schreeuwerig overkomen
b) niet interpreteren (niet je sterkste punt)
c) niet veronderstellen (is dodelijk gebleken onder de mensheid)
d) niet alles geloven wat Wikipedia schrijft, danwel andere mediakanalen, zonder je werkelijk te willen verdiepen in materie
e) braaf je bordje leegeten, elke avond je mam een nachtkus geven, en met je handjes bóven de lakens slapen ;-)
@heidekonijn: Moet je teleurstellen de beste ideeën zijn gestolen ideeën. Al zou je gelijk hebben, wat maakt het uit. Het gaat erom wie er wat mee doet, en wie dat het beste doet en het beste tot uiting brengt. Kijk naar Apple bijna al hun ideeen, revolutionaire ideeen zijn gestolen van andere.
@drivingpleasure: kopieer je daarom de helft van mijn zin?
@heidekonijn: kopieer ik de helft van jouw zin? waar heb je het over jochie? Ik leg je even uit dat al zou het zo zijn dat BMW deze technieken niet als eerste geïntroduceerd heeft, de beste ideeen gestolen ideeen zijn. Met als voorbeeld Apple.
@heidekonijn: BLIJF AUB WEG van Wikipedia jullie praten deze site na hoewel die onbetrouwbaar is en iedereen er kan schrijven wat hij of zij wil.
@drivingpleasure: welk deel van ‘niet’ snapte je niet?
@heidekonijn: welk deel van daar wegblijven snap jij niet?
@wobwobgaserop: Audi is pas sinds 2009 marktleider in het AWD segment, daarvoor was BMW marktleider. Dat de mensen hier in Nederland de AWD van BMW nou niet zo goed kennen omdat hier met name RWD wordt verkocht wil niet zeggen dat ze het niet al heel lang verkopen(net zoals Audi voor het grootste deel FWD verkoopt). Als Audi niet overgenomen was door VAG waren ze nu niet ver geweest. VAG heeft een groot budget vrijgesteld voor Audi, wat de marketingboys heel goed hebben gebruikt. Natuurlijk zijn er ook allerlei schaalvoordelen en worden de Audi producten op bijv. het Volkswagen platform gemaakt. Nu de dag zeggen ze dat een VW op het Audi platform wordt gemaakt, want je kan natuurlijk niet een ‘premium’ merk op een platform maken van VW.
@drivingpleasure: maar wel op basis van een chrysler?
@highperformance: VAG mag dromen dat hun TDI’s zo klinken… BMW 6 cylinder diesels klinken altijd mooi! VAG diesels zijn emotieloos en saai net als al de auto’s van het concern… Zelfs m’n drol in m’n pot vind ik nog spannender qua design t is teminste nog creatief…
@luuktb: 1 voor deze post: Supergeluid! Dikke koets!
@luuktb: Ja lol, een Nissan GT-R met Akrapovic klinkt ook heerlijk… Waarschijnlijk de Twingo van je oma met een Milltek ook..
@syliaca: inderdaad…van voren blijf je gewoon een ‘naderende tractor’ horen…
@syliaca: Kijk het prijs verschil , kan er toch wel een uitlaatje vanaf neem ik aan ?
Begrijp me niet verkeerd de BMW klinkt ook goed.
Het gaat mij erom dat @850t5 weer wat aandacht zoekt door een beetje VAG Bashing.
@luuktb: Ik bash VAG ook graag, een grote eenheidsworst (kan niet ontkennen dat BMW ook aardig op weg is) maar wat precies bedoel je met prijsverschil?
@luuktb: klink lekker inderdaad, maar LEES DE TITEL is. Dit is uitlaat geluid MILLTEK heeft niks met het pauper geluid van die diesel motor te maken. Je hoort in dit filmpje alleen een uitlaat…
@drivingpleasure: Dat is toch echt het geluid wat uit die diesel komt.
Wat denk je zelf ik heb het filmpje zelf geplaatst.
Eigenlijk ben jij ook een eenheidsworst beetje met de massa mee VAG Bashen.
@luuktb: Dit is een uitlaatsysteem van MILLTEK wat je hier hoort is de uitlaat, je hoort (bijna) alleen de uitlaat geluid maken. Dit heeft dus niks met motorgeluid te maken. En VAG bashe? dan ga je op in de menigte? je gaat juist op in de menigte als je een VAG product bezit. Dat jij nou mee gaat in de menigte met de trend van tegenwoordig (VAG producten die er heel saai uitzien) maakt jouw een kuddedier.
@drivingpleasure: Ik heb het over de mainstream hier op AB die smullen van een verpauperde BMW.
Ik ben van mening koop wat je mooi vindt , Ik ben gek van de oude SL ook al weet ik dat het een kamperbak is jammer dan.
BMW’s zijn super maar dat vind ik ook van VAG en Daimler over het algemeen.
En rij een keer een stukje mee in een dikke VAG diesel (3.0 of 4.2) ik denk dat je dan niet meer zo klaagt over het motorgeluid.
Ik ben er van overtuigd dat de meeste mede Autobloggers die echt een pest aan audi hebben nog nooit hebben mogen plaatsnemen achter het stuurwiel hiervan.
Ik ben gewoon van mening dat de grote 3 niet aan elkaar onderdoen.
@850t5r: heb je t filmpje van luuktb al gekeken of zit je weer met je drollen te spelen, mooie BMW van te kleien of n volvo is wel makkelijk: gewoon in n doosje proppen en er weer uit laten vallen ;)
@850t5r: ik vraag me af of jij wel ooit in een diesel van een vag auto hebt gezeten?
@MAB: dat heb ik zeker… Zeg t niet om dat ik alleen graag met drollen speel (wtf??? :-)) en de 5 cilinder diesels in de 850/v70 waren best oke maar wees eerlijk, t gaat mij niet om t VAG bashen maar t is gewoon saai al die eenheidsworst! Een auto is niet alleen maar een degelijk product t is ook een stuk emotie wat je koopt en dat is bij dat concern ver te zoeken t mag allemaal best wat spannender… Een 850 is ook saai en daarom rij ik een T5R, dat maakt saai een stuk spannender…
@850t5r: hmm… de ironie van je post vind ik hem zitten in het feit dat alle 850’s en V70-1 vijfcilinder diesels van VAG gebruiken en heel prima klinken voor hun leeftijd…
@Alwood: Alle 850’s, das dan ook vervelend voor de BMW 850..?
@syliaca: lastig he, dat BMW altijd met Volvo’s typenamen aan de haal gaat ;) 740, 760, 850, ben benieuwd wanneer ze “C”, “S” en “V” gaan toevoegen aan de typenamen. Misschien pas als Volvo er bijna klaar mee is.
@Alwood: Inderdaad lastig, denk alleen niet dat de C, S en V ooit in beeld komen bij BMW.
Ongelofelijk wat een wagen dit. Super prestaties ook. BMW staat nu echt op eenzame hoogte in het premium segment (BMW, Mercedes en Lexus). Als je naar de prestaties kijkt zoals acceleratie en benzineverbruik, dan laten ze zowel op diesel als op benzine gebied de concurrentie (als die er al is) ver achter zich, letterlijk en figuurlijk.

BMW, freude am Premium fahren.

edit: houdoe en bedankt!
@Punk:
waaaaarom altijd dezelfde standaard reactie van jou?
@bobster92: Staat standaard onder zijn Control+V. BMW is een schitterend merk, alleen dit soort figuren zijn dan weer zo jammer…
@Punk: Ik ben BMW liefhebber pur sang. Weet je waarom? Ik hoef mijn voorkeur niet te meten met andere merken en ik zal nooit het woord Premium gebruiken om aan te geven hoe goed iets is. Want het boeit me geen hol of andere vinden dat “mijn” merk goed/beter is, als ik het maar vind.
Dus lekker snel volwassen worden en dito reageren voortaan.
@Punk: Hahaha, ge-wel-dig dit apparaat. Kan iemand mij deze script toesturen? :lol:
@kaasboerin: dat ze zo’n figuur nog laten reageren.. gewoon 3 keer zelfde reactie..
@dennisr:

Ik moet er elke keer weer keihard om lachen serieus.
Wat een figuur geweldig.
@GOD: ik leef met je mee, maar gezien de Edit zien we hem niet weer!
@dennisr: Heb zon flauw vermoeden dat we er nog wel wat van gaan horen :)
klinkt beter dan de m5
@mrbones:

Inderdaad vind ik ook :D Heb liever deze dan de F10/F11 M5.
@mrbones: het is geen feit. ik ben het er namelijk niet mee eens. Maar deze auto klinkt ook lekker!
Klinkt goed. Alleen stationair niet zo super maarja. Niet teveel stilstaan met zo’n auto :)
@rubenpriest: Vind 6 cilinder diesels van BMW juist prachtig klinken als ze stationair draaien. Schitterend hoe mooi rond ze draaien, laat horen dat er een goede machine in het vooronder ligt.
Ik vind een 6inlijn diesel altijd prachtig klinken, ben ik dan de enige? Fenomenale performance, volgens mij is de 0-200 waarde identiek aan een E46 M3 (20 sec).
onehp via Android app
@Maarten123: +1
@Onehp: + nog 1
Marketing en commercie wint het van puurheid.. In mijn hart huil ik… ik mis de tijd van de E30 M3 (niet vanwege sentiment…., mwah oké, ook wel een beetje). De M had eigenlijk altijd bij de 3 moeten blijven (maar dan ook zonder cabrio of Touring). Gewoon een M3 sedan of QP, niet meer en niet minder. Maar ja, ik was ook voor de munten gegaan. Hoe jammer andere dat ook moge vinden.
@highperformance: Ach ja, het staat er in ieder geval op een andere manier op. Dus ze begrijpen ‘ons’ wel.. ;)
@highperformance: Huh? E30 M3, dat was toch een 4 cilinder? De enige echte M is natuurlijk de M1.
@mashell: Uh…. like the virgin Mary said: “come again”? Waar staat dan dat de E30 M3 6 of meer cilinders heeft? Of wilde je even blijk geven van je kennis van de M?;-)
Overigens was de E30 M3 wel afgeleidt van de 6L. Vandaar ook dat rare cilinderinhoud.
@highperformance: “afgeleidT?
@nissangtr: voltooid verleden tijd dan maar….
Voor een diesel; top!! :D
Klinkt echt lekker, maar nog mijlenver achter op een benzine 6-in-lijn.
Dit is het geluid dat een 6-in-lijn moet maken(3:30)
http://www.youtube.com/watch?v=b-OsKLA55mc&feature=BFa&list=FLiXkroeLhaCScud-gHNRJog&lf=mh_lolz
@vale46: Fuckin eikel…. heel mijn bord onder de drap… je wordt bedankt…
@highperformance: :mrgreen:
@vale46: Ahhhhhhh de CSL airbox!!! man man wat een heerlijk geluid is dat toch zeg!! Hebbe hebbe hebbe…..
@vale46: lekkeeeeeeeeeeeeeer!!
@vale46: Zelfs bij het beluisteren via een paar laptopspeakers loopt me het kippenvel over de rug, ai ai ai wat klinkt dat godsgruwelijk lekker zeg!
@RoT___: kun je nagaan wat ik had met mijn superdeluxe JBL boxen.. niet om op te scheppen xD maar dat klinkt herlich!
550d is een 6 cilinder????
@sacha: #anderetijden ;)
Tóch een voor mij verbazingwekkend geluidje wat daar uit komt zeg.. Klinkt toch netjes en man, wat moet dat heerlijk nekketrekken zijn met dat koppel. Omnomnom Koppel monstah.
Ik ben zeer benieuwd hoe ze dit geluid voor elkaar gekregen hebben. Een gewone 6 in lijn diesel van BMW klinkt al prachtig, deze hebben ze al helemaal lekker laten klinken!
wtf? lage toeren, je verwacht dat elke versnelling een halve seconde langer duurt
@snorrie11: Twee letters: TD.
Liever deze dan de M5, veel meer koppel en hij valt minder op !! Lijkt me trouwens ook erg fijn rijden zo’n triturbo lijn-6
uiteindelijk merk je wel dat hij véél te hoog in toeren klimt om goed op te trekken. eenmaal 5200 voorbij trekt de auto echt minder dan wanneer hij net opschakelt. piekvermogen zal waarschijnlijk rond de 4400 à 4600 liggen, daar moet je dan ook niet te ver boven gaan…
Totdat iemand 100% kan uitsluiten dat dit geluid voornamelijk uit de speakers komt, blijf ik sceptisch.
@macready: heb je een punt, maar aangezien dat zelfs bij de M5 niet het geval is… vind ik dit van de nieuwe 5-series een zeer reëel alternatief.
@Alwood:
De electro waggies kunnen zo in de nabije toekomst ook de verstokte aanhangers van brullende verbrandingsmotoren tot een eargasm verleiden. ;)
Diesel is voor paupers. Kom net van de wintersport en wat kunnen die stinkdiesels meuren zeg. Je kunt amper ademhalen in het dorp, gatver. Nooit een diesel voor mij.
@bartsmit:

wintersport is toch ook voor paupers ..
@bartsmit: Lekker doorgassen en de sneeuw bereiken met één keer tanken, ideaal. En de stank, ach, heb ik alleen last van tijdens het achteruit rijden :D
@RoT___:

In de zuivere berglucht lijken diesels 10x zoveel te meuren, echt smerig. Nu begrijp ik ook waarom ze autovrije skip dorpen hebben. Ook in parkeergarages ga je over je nek van de stank. Heel ongezond.
Wat een krappe powerband! Die automaat moet iets vroeger schakelen.
Ik vind het prima dat er een GoPro gebruikt wordt voor de beelden, maar ze kunnen beter een externe microfoon plaatsen voor de geluidsopname.
@underskoer: Ben ook benieuwd wat de schakelpunten zijn als de bak in D(S) staat, in plaats van de manuele stand waarin hij in het filmpje stond.
Kijk dat is Dieselen!
740Nm , da’s wel veel, ben benieuwd hoe het evolueert, over tien jaar 1000Nm? Zou wel eens willen weten hoe heet dat blokje wordt met die drie turbo’s? Meer lucht= meer verbranding = warmer, of zie ik het te simplistisch?
onehp via Android app
@Volvo_440_turbo: deze produceert niet meer warmte dan een pakweg 2l turbo benzine. Dit blok koelen is dus een makkie.

Warmteproductie is evenredig aan geproduceerd vermogen / motorefficientie. En diesels zijn nu eenmaal efficient…
@Onehp:

Bedankt voor de uitleg :)
Doet BMW ineens iets wat audi al jaren laat zien met een suffe 4.2tdi, is het gelijk ontzettend bijzonder!
onehp via Android app
@Jimmy: De v8 tdi is ook mooi maar die kun je niet in de A6 krijgen, he? En technisch gezien is dit 3l blok wel voor op de v8…
Nu deze triturbo in de f20 lepelen – dat zou passen, en we hebben een echt beestig autootje.
Toch weer niet zo’n stinkdiesel op de markt he. De automaat is trouwens niet goed bij de les en zo te zien is hij niet echt veel sneller dan een simpele Ford RS. Een echte auto graag!
onehp via Android app
@deruiter: en die curbaratoren die bevriezen op benzine autos, dat ze dat nog maken? Een moderne diesel stinkt al jaren niet meer hoor, welkom tot deze eeuw…
is het niet de kunst om een diesel zo stil mogelijk te laten zijn ??
Respect! Deze staat vanaf nu op het verlanglijstje :) Nu óf heel goed sparen en/óf wachten tot ze een beetje betaalbaar zijn (en dan eentje zoeken die niet door een of andere Johny is verkracht tot een Halfords-bak..)
wat een motor + bak, zou deze in mijn E39 touring passen ?
@Bartholomeo: Alles is maat te maken,een v10 past in een e30;)
@mbevo: V12 past ook in een E30 :)
Ligt het nou aan mij of zie ik de auto sneller optrekken bij 4k~5k toeren? Lijkt net of hij bovenin de toeren wat power mist, want zodra hij schakelt gaat ie weer als een kanon.
@verberkt: Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat hij te weinig pk’s heeft, dat zijn er genoeg maar gewoon de vermogens opbouw in de toeren :)
@verberkt: Hij trekt te ver door, 500 rpm eerder schakelen zal de accelleratie ten goede komen denk ik.
maar van wie mag het geen “M” heten, motersport of bmw ( of was het bij-wijze-van-spreken -.-)
onehp via Android app
@pimmas: marketing, om de benzine fanboys niet te boos te maken. Zelfs al doet bmw niet mee aan lemans, doen ze al jaren motorsport met diesels, de 24h op de ring hebben ze zelfs al gewonnen met een 2l diesel vóór een collectie van M3’s “motorsport” en dat was 1998!
onehp via Android app
@Onehp: wil toevoegen dat ik dit geen diesel M5 vind. De vergelijking loopt helemaal scheef als je weet dat de M5 180pk méér heeft… Gewoon een sportieve 5 diesel, waarom mag dat niet zonder altijd te moeten vergelijken?
Als ze uit deze diesel een knap geluid kunnen toveren waarom hebben ze dat dan niet bij de M5 gedaan….. lijkt me dan toch stukken makkelijker tenzij dit natuurlijk ook op mp3’s is gebaseerd
@ErikkNL: Ze hebben het net wel op de M5 gedaan..
@heidekonijn: Weet ik daarom vraag ik het me hierbij ook openlijk af of het bij de diesel ook het geval is…
@heidekonijn: irony, got it.
Ja rood,nee geen rood:(
Heerlijk dit! Daar wil ik Duitsland wel mee doorkruisen…
wow een diesel die in één rechte lijn doortrekt tot 5500rpm!! Opvallend dattie bij 240km/h in 7 meer toeren maakt dan mijn IbizaTDI in 6 ;)
@TDI-goeroe: een sportieve auto maakt in de regel nu eenmaal meer toeren dan een muesli 4-cilindertje
als de gewone benzine m5 al de radio gebruikt voor mooier geluid te hebben , waarom zou dit niet zo zijn met deze diesel ?

ik denk dat hij anders klinkt dan op het filmpje hoor zonder dat kunstmatig geluid ? …
Bahahaha, BMW, M, Diesel ??? Veul gekker mottet niet wordeuh. Ow wacht, jawel: het is ver gekomen als de diesel M beter klinkt dan de stofzuig M5…

Wat een klucht…
Dusss driekwart van het jaar(want regenachtig, vochtig, zanderig, zout op de weg..) wordt je met een M5 eruit gereden door een BMW dieseltje bij het stoplicht..

Is wel duidelijk dat de marketing boys het voor het zeggen hebben bij bmw tegenwoordig…

(Dikke diesel btw!!!)
Jumjum.
ik vind mijn 1.9 D ook goed klinken vanbinnen :)
Wat een heerlijke wagen, klinkt ook erg lekker.
@syliaca: Ik wou net zeggen BMW is net zo goed een eensheidsworst Al die lease 3ers , maar wat maakt het uit?
Maar ik ben van mening dat je de kracht van een diesel onderschat, het koppel wat uit die dingen komt is best indrukwekkend te noemen.
Tuurlijk een dikke benzine is lekkerder maar elk nadeel heeft zijn voordeel.
lekkere 3.0TDI quattro niks mis mee.
@luuktb: Benzine aan de top, ik zeg niks meer..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).