Video: de poeptrucks in Dubai

Auteur: , 78 Reacties

Wist je: dat al die bizarre skyscrapers in Dubai NIET zijn aangesloten op een riool...?

Dus wat doe je dan? Juist, je verzamelt alle stront in vrachtwagens en dumpt het ergens in een bizar groot gat. Goed idee, alleen gaat het inmiddels om enorme hoeveelheden. Elke truck vervoert een slordige 10.000 gallon, dus dat is bijna 40.000 liter. De trucks die deze shit wegbrengen moeten soms tot 24 uur in de rij staan voordat ze aan de beurt zijn! Check de onderstaande video: (mirror)

Met dank aan Martijn voor de tip!78 reacties

24u wachten? Ook goed om ’t sch**t van te krijgen zeggen wij dan in België!!! ;-)
@Rohrl-fan: Zelf schijten als je 24 uur moet wachten is dan weer geen probleem… Je klimt gewoon achterop…
Zonde, ik weet bar weinig van scheikunde, maar van zulke hoeveelheden moet je prima energie kunnen winnen?? Voordeel, het is een constante stroom (lol) dus je kan er goed op plannen
@baasbas: Waarom zou je dat willen als de olie zo ongeveer in je achtertuin opgepompt wordt?
@406_v6: of grond vruchtbaar maken
@huupe: Daar is wel iets meer voor nodig als mest alleen… zand + mest is geen garantie dat er ook blijvend iets gaat groeien….
@huupe: Menselijke mest mag daarvoor niet gebruikt worden…
@406_v6: Méér geld verdienen? Een beetje snuggere sjeik spendeert een gedeelte van zijn oliedollars aan nieuwe energie… Misschien een biogascentrale. De grondstoffen worden er nu al in grote hoeveelheden en in grote regelmaat naartoe gereden.
@406_v6: De olie in Dubai is zo’n beetje op. Daarom bouwen ze ook van dat soort idiote dingen. Om nieuwe markten aan te boren.
@406_v6: Nieuwe markten aanboren? De Arabische wereld is volop aan het investeren in vastgoed, en in vooral Westerse bedrijven (Daimler bvb). Olie is ook economisch eindig…
@Esprit_de_Flandre: Wil je mij even uitleggen hoe je de opmerking van je voorganger hebt geïnterpreteerd? Want van wat ik uit die opmerking opmaakte was dat precies wat hij bedoelde.
@Truttenschudder: Niet geïnterpreteerd. Want niet gezien. Het ? stelt dan ook de stelling van mijn voorganger niet in vraag…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ze hebben al wel kabeltelevisie?
egt te belachelijk voor woorden
Wat er gebeurt als ze achterop mekaar klappen??? Well the shit wil hit the fan big time, the cooling fan that is!
worden wat bizarre dingen gezegd in het filmpje…
Wat een shitload aan vrachtwagens. :lol: :’)

Wel een beetje raar hoor, die lui hebben geld zat. Maar dat wordt alleen boven de grond besteed? Riolering pastte zeker dan niet meer in de begroting.

Ondanks dat ze zoveel geld hebben en de meest luxe dingen hebben blijf ik het een primitieve bende vinden daar… Dit bewijst maar weer waarom.
@kliko:
Dit is inderdaad één van die dingen die ze toevallig niet laten zien in de Discovery / National Geographic propag… euh objectieve documentaires.
@holbewoner: precies, keeping up appearences! Allemaal zo nep…
@kliko @holbewoner @Svenska_Aeroplan_AB: Zou het niet kunnen dat de zandbodem ongeschikt is voor een uitgebreid riolennet? En dat dit dan een veel goedkopere oplossing is dan een gigantisch ingewikkelde constructie om toch dat riolennet mogelijk te maken?
Nou, dat was weer mijn WTF momentje van de dag.
Bouw je een hele nieuwe stad anno 21e eeuw, gaan ze ’t stront zo afvoeren. Zal wel niet anders kunnen dan, daar op dat eiland.
@kaasboerin:
Dubai is geen eiland…..
@RudyV: Lekker belangrijk joh.
@kaasboerin:
belangrijk genoeg voor jou om het in eerste instantie te typen…
@kaasboerin:

Lekker bijdehand…als je niet weet waar je over praat.
@speedlimit: ??? Omdat ik het een ‘eiland’ noem? Die poeptruck zou jou ook net zo goed mee kunnen nemen, niemand die ’t merkt.
@RudyV: Ik hoop niet dat jij dat bent op je avatar, mijn god zeg.
@kaasboerin:
Ooh ga je lekker van je af bijten als je op een foutje gewezen wordt? En nee, dat ben ik niet…dat is Rudy de schilehrer! Eeehhh biertje?!? Gaat er een belletje rinkelen?
@kaasboerin:

Ze nemen datgene mee wat jij praat…poep ja ;)
Eerst eiland noemen en dan “lekker belangrijk”
Is wel te merken dat je op je teentjes getrapt bent nietwaar.
Dus relaxt en idd neem n biertje en wees niet zo heetgebakerd ;)
@RudyV: Een oase in de woestijn zou je spreekwoordelijk een eiland kunnen noemen. Dubai is dan een heel groot eiland… ;)
Dus… Zelfs zonder varkens mestoverschotten!!!
Het zal vast wel een eenmalige situatie geweest zijn, ik kan me niet voorstellen dat 24u aanschuiven tot de orde van de dag kan horen.

Hoe word dit rioolwater dan verwerkt?
Toch niet gewoon dumpen op een groot gat in de grond?

In Dubai had ik nu toch wel een deftig rioolsysteem verwacht, vooral het poepsjieke(sorry voor de woordspeling) centrum van de stad.
Zonde en kortzichtig, kan uitstekend als mest dienen om de woestijn groener te maken
@desjonnies: Het is niet alleen shit hé, er zit ook afwaswater, schoonmaakproducten,…etc in dat water.
Ik denk niet dat plantjes graag afwasmiddel/ontstopper aan hun voetjes krijgen.

Maar je hebt wel een punt dat er er wel iets nuttig mee kunnen doen.
@desjonnies:

Da’s waardeloos als mest en zelfs gevaarlijk om zo te gebruiken. Dit is menselijke shit van vleeseters dus dat kan je niet als mest gebruiken.

Het kan echter wel gebruikt worden als bio-massa om energie (en laat ze daar nu net genoeg van hebben) op te wekken.
dixie dudes…
Zozo, en die vrachtwagens zijn nieuwe modellen ofwa?
@sebasjuhh: Ik zie toch een aantal vrij recente trekkers, en weinig ècht oude bakken. Of is het dat niet wat je bedoelt?
“Hey, mister poop-driver” HAHAHAHA
Zo’n land vol met rijke en dan niet eens een riool, DOM!
@autoblogger: Wie zegt dat ze excrement vervoeren. Had net zo goed drinkwater kunnen zijn. Dat een stel amerikanen beweren dat het zo is kun je natuurlijk niet klakkeloos aannemen.
Remember Iraq. ;)
@AutomotiveDesigner: Je hebt gelijk……………denk dat er eigenlijk computers in vervoerd worden.
@AutomotiveDesigner: De trucks zijn wel makkelijk te herkennen in Dubai: Blauwe tankwagens zijn voor drinkwater, bruine tankwagens voor afvalwater en groene tankwagens voor irrigatiewater (gereinigd afvalwater).
@stnectaire: Okay, bedankt voor je informatie.
@AutomotiveDesigner: lol;) maar je hebt gelijk..
Zal ook wel lekker liggen te broeien, al die shit in stalen containers in de volle woestijnzon.
@robert-123: ’t zijn allen geen containers maar goed.
@robert-123:

afhankelijk van je definitie van container
in de volksmond is het zo’n vierkant ding dat op schepen gaat, maar eigenlijk is het zo’n beetje alles waar je iets in kan bewaren:

A receptacle, such as a carton, can, or jar, in which material is held or carried.
Daar word je toch schijtziek van om 24 uur in de rij te staan!
en welke briljante sjeik dacht er dat een lijntje vrachtwagesn efficienter is dan een pijpleiding?
@wimbers: Degene met het tankstation langs die weg…
Als dit gewoon wordt weggegooid is het zonde. De energie die er in zit kan gebruikt worden om planten sneller te laten groeien (groente moet massaal geimporteerd worden) of verbrand in een biomassacentrale.
Het sewagewater wordt inderdaad afgevoerd met trucks. De afstanden zijn erg groot en de temperaturen erg hoog. Daarnaast regent het (bijna) nooit. Een riool systeem met lange persleidingen zou daardoor erg storingsgevoelig zijn.

Het afvalwater wordt met trucks naar 1 van de sewage treatment plants gebracht, waar er kunstmest van gemaakt wordt.

Helaas gebruikt mijn tuinman ook deze mest (en dan veel te veel) voor mijn gazonnetje. Het stinkt nu en het gras is dood!
@stnectaire:
Sinds wanneer zijn rioolgemalen die geen regenwater krijgen storingsgevoelig? Hoe minder regenwater ze te verwerken krijgen des te beter ze werken. Zand, schonnmaakdoekjes, olie, vet e.d. veroorzaken de storingen op rioolgemalen.
Lange afstanden zijn voor een goed berekend rioolgemaal met het juiste leidingsysteem ook geen probleem. Desnoods wordt er een boosterstation bij geplaatst. Persleiding een meter onder maaiveld en je kan vele kilometers je water transporteren zonder een probleem.
De rioolwaterzuivering is wel duur (vele miljoenen)! Een fatsoenlijk formaat rioolgemaal is goed betaalbaar.
@stnectaire: Dit klopt helemaal. Voor de gene die ook wel eens daadwerkelijk in Dubai geweest zijn, zal het ook wel zijn op gevallen dat er buiten het centrum zelf al hele woonwijken zijn aangelegd, alleen zonder huizen. De wegen, riolering, electra, water etc, etc, zijn daar allemaal al aangelegd.

Het hele rioolsysteem is gebouwd op de extreem snelle groei in het begin van deze eeuw, met de verwachting dat de stad nog veel sneller zou uitbreiden. Het zou met die verwachting ook dom zijn om te dichtbij een verwerkingscentrale te bouwen. Er zijn 6 punten in de stad waar deze vrachtwagen voor in de rij staan. En aangezien Dubai er alles aan doet om voor de buitenwereld perfect te zijn, worden de reservoirs alleen ’s nachts geleegd, zodat geen toerist het zal opvallen.

Het is wel grappig om te zien dat een stad een complete ‘backstage’ scenario heeft om perfect over te komen.
Da’s een hele hoop biomassa die verspilt word, kan je een hele hoop gloeilampen op laten branden.

Het kan spijtig genoeg niet als mest gebruikt worden om de woestijn vruchtbaar te maken, tenzij ze een manier vinden om het te bewerken maar dat lijkt me omslachtiger en duurder te zijn dan ergens anders goede mest aan te kopen.
@Hupke: Waarom zou het niet gebruikt kunnen worden om de woestijn vruchtbaar te maken? Ze maken er kunstmest van, dus met behulp van wat water zou je er delen van de woestijn vruchtbaar mee kunnen maken.

zit je trouwens wel met een tekort aan organische stof in de bodem, maar ach..
@ts46:

Een groot deel hiervan is menselijk afval dat mag niet gebruikt worden omwille van ziektes enzo, moet eerst gesterillisseerd worden.
Daarbij eten wij veel te weinig planten en veel te veel andere dingen zodat de interessante stoffen niet in onze stoelgang zitten. Je hebt kippen/koeienmest nodig om goede mest van te maken.
@Hupke: Hehe, je hebt er dus wel degelijk verstand van. Dat wilde ik even weten, ik ga niet graag in discussie met mensen die minder verstand van een onderwerp hebben dan ik.. :)
@ts46: “..ik ga niet graag in discussie met mensen die minder verstand van een onderwerp hebben dan ik..”

Dan zul je vast weinig discussies hebben. Want iedereen die niet in jouw vakgebied zit.. en niet met jou kan levelen qua kennis.. daar praat je niet mee.

Het klinkt niet vriendelijk in ieder geval.. erg arrogant.
@Freewarefreak: Is niet arrogant bedoelt, maar ik hou er niet van om met iemand in discussie te gaan die ik dan eerst het onderwerp moet gaan uitleggen. Zo bedoelde ik dat.

FYI; vrienden genoeg hoor, maar je maar nergens druk om :)
@ts46: Gelukkig.. ik ben weer gerust gesteld. ;)
Hoe rijker het land, hoe armer de sukkels.
Een vrachtwagenchauffeur zal vele malen goedkoper zijn dan een technische oplossing verzinnen / plaatsen.
En als je een oplossing hebt, komen al die chauffeurs en lui bij de sewage zonder werk te zitten.
Volgens mij hebben ze gewoon een procedure gevonden om daar olie van te maken… Eerst dumpen in een put en dan maar oppompen die vaten :D
@Carreza: Klinkt zo gek nog niet :) als je bedenkt dat er maar beperkte olievoorraden zijn.
@Carreza: Ja, gewoon eventjes een miljoen jaar onder druk zetten…
Lezen de inzenders na stnectaire wel voorgaande commentaren? Zijn uitleg, van een insider, lijkt me helemaal OK.
@oxymoron: True true.. leek me ook al erg maf.. ook zoals in het artikel staat..

“..Juist, je verzamelt alle stront in vrachtwagens en dumpt het ergens in een bizar groot gat..”

Dit is dus BS van de bovenste plank. Zulke gaten bestaan niet.. daar krijg je aardverschuivingen van.
@oxymoron:
Dussss….
zodra iemand iets heeft becommentarieerd, moet de rest z’n mond houden en mag niet een eigen versie verzinnen?
Lijkt Dubai wel!!!
Shit hey, dat is een lange rij!
-edit: nutteloze bijdrage-
Niet om heel Europees te denken hoor maar stel je voor wat er gebeurt als deze gasten besluiten te staken. Shitty situation..
Goed dat er nog geen luchtje bij het internet verspreidt wordt.
Wat een schijtbende zeg…
Nu vervoeren ze het wel met trucks die een lang lint vormen en die al bij de put in de file staan, dus leg dan gelijk een buis aan, en die ligt er in feite al, de trucks, gebruik de buis en leg deze aan. En een goed pompsysteem en klaar.
Video is van de weg naar de oude zuivering in Awir, het 24 uur wachten om de stront aldaar te dumpen was tot 2010 helaas de waarheid. Nieuwe installatie in Jebel Ali draait nu, files zijn verdwenen. Alle industrie terreinen en gebieden waar de labour kampen zijn hebben geen riolering. Het zogenaamde gereinigde water gaat via een netwerk weer terug de stad in om over het gras en de palmbomen gesproeid te worden, tot de crisis begon stonk het dus gruwelijk naar de zeik als de sproeiers aangingen: overbelaste zuivering, geur is gelukkig verdwenen. Files waren op een gegeven moment zo erg, dat vele grote lokale aannemers, waaronder mijn werkgever, toestemming kregen om het in de woestijn te dumpen, daarna effe een bulldozertje erover………al het vuilnis wordt hier ook gewoon in de woestijn gepleurd……..pluspuntje: 65 liter in de Q5 3.2 kost 22 euro…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).