Video: dikke fik in de Dakar

Auteur: , 19 Reacties

Uitvallen in de beginfase van de Dakar Rally is sowieso zuur, want al die voorbereidingen treffen om vervolgens na een paar dagen al naar huis te gaan, dat wil je echt niet. Extra zuur is het als je voertuig ook nog eens tot de grond afbrandt.

Het overkwam het Argentijnse echtpaar José Blangino en Adriana Andreani. Hun buggy werd door de vlammenzee verzwolgen. Of zou een van de twee het niet meer hebben getrokken en er zelf de hens in gejaagd hebben?

Dat de woestijn bikkelhard is, daar kwam ook motorrijder Sebastien Coue achter. Na een val raakte hij door de hitte in een coma. Hij leeft nog wel, maar zal geen warme herinneringen overhouden aan deze Dakar. Ondertussen rijdt de karavaan weer gewoon door, met later vandaag de vierde etappe.

In de derde etappe gisteren was wederom Nederlands succes bij de trucks te melden. De nummer 511 Iveco, met onder andere de Nederlander Michel Huisman, kwam als snelste over de streep, voor een kudde Kamazen. Bij de motorrijders noteerde Frans Verhoeven een nette tweede tijd.

Hieronder wat vers aangeleverd beeldmateriaal. Een video van het Monster team vind je hier.19 reacties

baap via Android app
Ik doe volgend jaar ook mee met m’n Bajaj RE60!! Dat wordt knallen..
@baap: In je countryman?
baap via Android app
@nissangtr: Nee, in de nog snellere Bajaj RE60! Scroll een paar artikelen naar beneden op AB! Daar zie je het wondertje staan! ;)
@baap: En daar hou ik je aan!
Fikt wel goed zo een buggy! Italiaans? :D

Ik denk dat die motorrijder, Sebastien Coue net wél warme herinneringen heeft overgehouden aan de woestijn. Zijn lichaamstemperatuur was tot 40°c gestegen door een hele tijd bewusteloos in de zon te liggen :P
@vale46: hln gelezen zeker? :D
@Carreza: Jep! :)
Het lijkt nu wel een hodrod
@aschie1: HOTrod trolololol
En iedereen maar zoeken naar water om te blussen…
@Carreza: Dat wordt toch héél lang zoeken, dus waarom de moeite doen?
baap via Android app
@Carreza: Ooit gehoord van cynisme?! ;) lol..
@baap: @Keaven bedoel je? ;)
Spijtig voor die buggie
Vanwege WK darts de Dakar niet echt kunnen volgen, maar ziet er gek uit.
@agera: Darts is toch voorbij. Dakar duurt bijna 2 weken nog..
@Kvgorp: Ik weet niet hoe lang de Dakar al aan de gang is, maar probeer het nu een beetje te volgen omdat de WK darts voorbij is.
@Kvgorp: Ik weet niet hoe lang de Dakar al aan de gang is, maar probeer het nu een beetje te volgen omdat de WK darts voorbij is.
Ik moet toch wel zeggen dat ik heel wat teams en rijders mis waardoor het toch wel te verwachten was dat we eindelijk succes zouden boeken.
Doen er echt nog zoveel trucks mee? http://www.dakar.com/dakar/2012/us/stage-4/rankings/overall-trucks.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).