Video: Docu over Russische drifters

Auteur: , 8 Reacties

35 minuten genieten van glijdende auto's. Wieeee!

Al is het maar om op de achtergrond aan te zetten. De documentaire “From Russia with Love” zal het goed doen als sfeermaker in de winkel of als soundtrack tijdens je kantoorbaan, want oh! Wat een heerlijke geluiden komen er uit de driftbakken. De muziek die er doorheen wordt gedraaid is ook niet verkeerd.

Het heeft een jaar geduurd om te produceren, maar het resultaat mag er zijn. Prachtige shots geschoten in de zomer en winter laten het leven zien van de illegale drifters in Omsk. Dat je geen Russisch spreekt is geen probleem. Je hebt de ondertiteling niet nodig om te zien en te horen hoe enthousiast deze mensen zijn over hun auto’s en hun hobby. Met pretoogjes en een grote lach op hun gezicht glibberen ze over de wegen en parkeerplaatsen.

Toch krijg je niet alleen stoere driftsessies te zien. De hele plaatselijke driftcultuur wordt belicht. Natuurlijk krijgen ze te maken met de politie en moet er zo af en toe het een en ander worden gerepareerd en verbeterd. Je bent een hoon of je bent het niet, dus scooters en motorfietsen moeten er ook aan geloven.8 reacties

Ik mis de Fast and Furious feel toch wel een beetje…
Waarom is dit illegaal, ze doen er toch niemand kwaad mee?
Doet me toch wel goed om te zien dat de Russische jeugd ook zinnige dingen in hun leven doen.
Tot op heden zag ik op het web alleen maar lui die de hele dag rond rijden met een dashcam, treinsurfen of het leuk vinden om allerlei kunstjes te vertonen op een 150m hoge toren, ergens in een ver vergeten stadje.

http://www.youtube.com/watch?v=N2ZyQi2PRhU
Ik denk dat dit best wel een goede reportage is, zonde dat ik geen russisch spreek. De beelden waren er toch in alle geval al.

Lijkt mij een bende volwassen kwaaijongens te zijn die the fast&the furious en de NFS reeks gezien en gespeeld hebben en gedacht hebben dat het echt was.

De politie lijkt ook wel vrij vergevend te zijn.
@Hupke: Idd net zoals ik vroegah altijd gettaway in stockholm keek, blijkbaar is er in die steden meer te doen dan in het saaie NL.
LEKKER! :D *jizzzzzed*

Zijn tenminste auto’s!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).