Video: draai je wielen altijd goed vast

Auteur: , 42 Reacties

Anders krijg je dit soort fratsen.

Geen idee hoe de Ruski in deze video het klaarspeelt, maar het lijkt me sterk dat je geen voortekenen krijgt dat je wiel op het punt staat van je auto te rollen. Toch laat hij het zo ver komen, maar het gebeurt gelukkig pas nadat hij een zware truck is geapasseerd. Bekijk de video op autojunk.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat moet je toch echt merken lijkt me. Echt een domme fout.
@roestvrijstaal: ik ree een keer met iemand mee in een oud chrysler busje, toen viel het ons op de afsluitdijk op dat het stuur nogal begon te trillen. dus wij stoppen en kijken, bleken er van de 5 bouten 3 te zijn afgebroken 2 los te zitten!
Ik heb het ook een keer gehad met mijn Visa. En ik mezelf maar afvragen waarom het linkervoorwiel zo zat te schommelen. Gelukkig reed ik binnendoor en niet harder dan 50. Achteraf bleek dat ik mijn voorwiel vergeten was om vast te draaien. Geluk gehad!
@bartmeiberg:

luie donder .. een Visa heeft maar M6 3 boutjes ..
@lincoln: klopt als een bus, het zal ook niet meer gebeuren.
@bartmeiberg:

man .. gebeurt elke zelfsleutelaar wel eens ..

ben stiekum jaloers op je autootje ..
zal eens kijken of ik er dit jaar ook 1 op de kop kan tikken ..
@lincoln: er staat er een op marktplaats he! Een mooie blauwe, wel aan de prijs met volgens mij een niet zo’n best interieur meer.
Heb ik ook wel is gezien op een Franse snelweg. Auto naast ons verloor zijn band en de auto ging gelijk de vangrail in.
Heeft die sukkel nog mazzel dat hij niet over de kop sloeg..
@eduardovich: hoezo is hij nou weer een sukkel? ik hoop dat jouw garage nooit fouten maakt (kan namelijk ook het geval zijn he)
Epic fail gewoon
@stig4life: kan jou ook gebeuren..
@dennisr: Nee, echt niet. Als je met degelijk onderhouden materiaal onderweg bent gebeurt dat niet!
@vale46: het is techniek, kan overal en altijd stuk..
@dennisr: Als je het goed monteert en gebruikt waarvoor het bestemd is niet.
@vale46: Pish Posh
@vale46: blijf bij wat ik zei..
mijn oom had het een keer met de aanhanger, onderweg vloog er een band voorbij en hij eerst maar lachen, kwam er pas later achter dat het die van hem was :lol: verneem je met aanhanger blijkbaar niet zo..

misschien waren het de bouten wel niet eens trouwens ? aannemelijk maar hoeft niet..
Waw slim voor dat te vergeeten
@bass: wie zegt dat hij iets is vergeten..
Geen veel voorkomend probleem in Nederland ,maar in landen In de landen waar je in de winter met aangepast schoeisel moet rijden vliegen de wielen je nog wel eens om de oren .Waarom ? Omdat lichtmetalen velgen nagetrokken moeten worden,liefst een kleine 100 kilometer na het monteren van de velgen op de auto.Als je dit vergeet en het Aluminium zich gaat zetten kunnen de boutjes los gaan zitten en afbreken ,dit gebeurt vrij snel en vaak is de bestuurder te laat om te stoppen.Epic fail? Misschien maar het gebeurt wel vaker.Daarom wissel ik mijn velgen zelf met een moment sleutel en trek die met dezelfde voorspanning na een weekje nog eens na,dus zelf nooit geen problemen gehad.
@norge: idd, sommigen doen dat te laat of vergeten het.. kan iedereen gebeuren.. vraag me trouwens af, hoeveel mensen stoppen er direct als het ene beetje trilt ? deze man blijkbaar niet..
De garage van mijn vader was het ooit vergeten om de bouten aan te spannen van zijn voorwiel…gelukkig had hij direct gestopt toen zijn stuur begon te slingeren
baap via Android app
Ik heb het ook een keer gehad, maar toen vlogen alle 4 mn banden er vanaf!! ;)
@baap: Je banden of je wielen? ;)
Ik heb dit wel is op een caravan zien gebeuren. Is erg vervelend!
Kan ook gebeuren als je de bouten te hard aandraait i.p.v. te los, bijvoorbeeld 110Nm, 150Nm. Dan breken gewoon je bouten af!
Gevalletje “nutcase”…..
Levens gevaarlijkk
Hoogstwaarschijnlijk winterbanden gemonteerd en deze niet goed aangetrokken. Of vergeten een 2de keer aan te trekken na pakweg 100-150km.
Normaal komen bouten zelden los als je ze 1 keer goed hebt aangetrokken. 2de keer is meestal niet nodig, maar wel een goede controle.

Enkel bij nieuwe wielen is een 2de keer aantrekken zeer nuttig.
Voor het zelfde geld zorg je voor een hele kettingbotsing.
Tsja,Ruski’s hé!
9/10 gaat het hier niet om bouten maar om moeren. En dan zit je met draadtappen die “vast” zitten op je lager en tap-as. Nu hebben deze wel ’t nadeel van eens los te durven komen, met als risico dat je wiel weg loopt, zoals in dit geval.
Zoals dennisr zegt : “het is techniek, het kan iedereen gebeuren…”
Niet aangedraaid? Nieuwe band erop en niet uitgebalanceerd en losgetrilt, mechanisch falen,… Dat kunnen we uit het filmpje niet opmaken.
Wat we wel zien is een spectaculaire slip die maar net is goedgekomen. Die z’n hart zal wel toeren gemaakt hebben.
Ik zou het niet willen meemaken.
is een isuzu of een hyundai galloper denk ik
Ik denk dat het een Galloper is, zeg maar een eighties Pajero gebouwd door Hyundai. Is ook nog een paar jaar in Nederland geleverd als ik het niet mis heb..
Heb het ooit eens meegemaakt op de snelweg dat een vrachtwagentrailer zijn wiel losraakte. Net bij een oprit voor, vrachtwagen meteen de berm in en iedereen vol in de ijzers. Dat wiel bleef maar rollen, en werd net niet geraakt door automobilisten die op de oprit reden. Je zal tegen zo’n vravhtwagenwiel aanrijden. :O
Vanmorgen nog gezien in Rotterdam, auto voor me, Honda Civic, het wiel had echt een speling van 3-5cm naar links/rechts bij 20-30km/h. Dat zal ook nog maar een paar kilometer goed gaan verwacht ik :)
dat is niet voor de poes
Het verbaasd me iedere keer weer dat die ruski’s met camera’s in de auto rijden! Noem ’t puur toeval, ik trap er niet in. Zal wel gevalletje oplichten van je verzekering zijn, extra eis; monteer een camera in je auto!

OT: die gast (dame) heeft vast een engeltje in zijn/haar kofferbak :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).