Video: driftende Mustang parkeert in zijkant Peugeot

Auteur: , 32 Reacties

Je verwacht het niet, als je netjes bij een verkeerslicht naast een hoge afscheiding voorgesorteerd staat, maar toch krijgt deze Peugeot 107-bestuurder een overmoedige Mustang vol in zijn zijkant.

Lekker, als je helemaal vooraaan voorgesorteerd staat bij het verkeerslicht. Zodra hij op groen springt ben je als eerste weg, en dat geeft je mooi de gelegenheid om je leipe driftskills te etaleren, danwel bij te schaven.

Deze bestuurder heeft nog wel wat te leren. Het eerste gedeelte (de auto in een drift krijgen) gaat prima, maar ja, die achterwielen krijgen op een gegeven moment ook weer grip, en als je je stuur dan maximaal naar links hebt omgegooid, dan mag je drie keer raden welke kant je auto dan op gaat. Juist… (via carscoop)

Klik!32 reacties

Het is maar een peugeot en een een mustang
Geen zorgen
Je moet maar iets (niet) kunnen tegenwoordig….
Moet je maar niet haantje de voorste willen zijn :P
Whahahaha, geweldig!
Damn, bij de knal zie je dat die peugeot aardig door z’n voetjes gaat.
Naar aanleiding van dit filmpje heb ik de vraag, HOE moet je nou handelen om ervoor te zorgen dat de auto na een drift netjes uit de drift komt en je je weg vervolgt zonder dat de auto na een drift dus de kont de andere kant opzwiept?
Heb eens gehoord dat je vol gas moet blijven geven, maar ja dan loop je de kans 180 graden andersom op de weg te komen lijkt mij.
@VeniVidiVici: Tijdig de juiste richting insturen en gas doseren zodat alle wielen terug grip krijgen. Zaak van oefening, zo blijkt ook voor deze kerel.
@VeniVidiVici: ik heb eens gelezen dat het helpt om de koppeling in te trappen, weet niet of het waar is?
Gas los, koppeling in en gedoseerd tegen sturen
@akrapovic: Er zijn meerdere wegen die naar rome leiden. Maar dat is wel de meest veilige idd. Maar als de vaart er al goed in zit, is dat ook niet genoeg. Dan is van te voren alles gewoon al verkeerd ingeschat.
@akrapovic: Driften valt op zich wel mee.

Eenmaal de wagen scheef gaat bepaal je zelf hoe scheef hij gaat door middel van de gas. Meer gas is een grotere drifthoek, minder gas mindere drifthoek maar uiteraard bij teveel gas kan je dat niet meer corrigeren en dan ga je rond. Mooi uit je drift komen is gewoon een kwestie van je gas te kunnen doseren.

Als je plots geen vermogen meer op de wielen zet door de koppeling in te duwen en gas te lossen kan je ook plots grippen en kan je ook naar de andere kant ‘schieten’
Dan ga je eerder op natuurkundige krachten gaan glijden (powerslide) ipv door vermogen aan de grond te zetten met wielspin (drift).

De kerel in de mustang is gewoon een idioot. Zo’n dingen moet je niet doen op een openbare weg!
@VeniVidiVici: Je moet niet alleen snel tegensturen maar ook snel weer terugsturen naar de middenstand. Tenminsta, dat zegt Chris Harris (http://youtu.be/m2Vt3ybz0t0) en is ook mij ervaring met m’n 1-serie
@rickvanbuuren: Klopt. Dat ging hier fout. Het stuurt stond veel te ver naar links gedraaid. Vanaf het momemt dat de achterwielen weer grip kregen, rukte de auto hierdoor direct naar links. De starre achteras, waardoor hij zo lekker drift, werkte nu tegen hem door meteen een zwieper te geven. De gladde weg deed de rest.

Deze Mustang heeft volgens mij een compressor, die drift sowieso al erg slecht, een atmosferische V8 is veel beter te doseren.
@VeniVidiVici: gewoon aanvoelen…
Die Amerikanen kunnen alleen maar behoorlijk rechtdoor hè. Zou deze beste man al moeten geweten hebben.
Zolang de oefening niet op de openbare weg plaats vindt zoals bij deze idioot.
Ben jij klaar… voor de ultieme uitdaging? BAM!
Die kerel rijd zoals de meeste petjes met hun 3e hands beemer.
Deze bestuurder vertikt het uberhaupt om terug te sturen bij het recht trekken van de auto. Wat een dwaas, gaat je dure auto en de verzekering zegt toedeledokie.
wat een loser!!!!!!!!!
Vragen ze die gast uit India om van die Peugeot weer een Mustang te maken….
En terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).