Video: eerste rondjes Rosberg met Mercedes F1 W03

Auteur: , 23 Reacties

Met rete-exclusieve bellycam™®-beelden!

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Mercedes had de beelden van Luca de Grassi’s rondje Barcelona waarschijnlijk gezien, en raakte geïnspireerd door de beelden. Daarom hebben ze het dunnetjes overgedaan met Nico Rosberg, de nieuwe Mercedes F1 W03, en niet één, maar twee camera’s.

Voorafgaand aan de officiële introductie van de F1-bolide, morgen op het Circuit de Catalunya, schoot Mercedes op 16 februari deze beelden tijdens wat testrondjes op Silverstone. Zie het als een sneak preview voordat morgen de buitenkant aan de wereld getoond wordt. Bekijk het filmpje op autojunk.

Maar voordat je dat doet hebben we nog een grappig video’tje uit de oude doos. De teams zijn dit jaar heel panisch over het tonen van hun grote geheimen aan de concurrentie, maar 10 jaar geleden was dat niet anders. Via GPupdate zagen we dit filmpje, waarin een nieuwsgierige Ferrari-monteur met man en macht door McLaren-mensen wordt weggehouden van de bolide van David Coulthard. Een komisch gezicht:



23 reacties

Net zo lame als Veyron eigenaren die filmpjes uploaden met hun Nokia 7650.
@GOD:

* geschoten met
Moeten er nog knopjes zijn…
Je moet toch toegeven dat een normaal mens gek zou worden van al die metertjes en knopjes op een stuurwiel. Hoe ze er in slagen nooit per ongeluk een verkeerde knop aan te raken is me een raadsel…

Al gebeurt het af en toe wel eens natuurlijk… :)
@tborre: ..want ? wel eens aan professionele gaming gedaan ? Dan is dit nog easypeasy…
@Megakix: dus als je met 280 in de regen door de bocht gaat dan ga je ff aan die knoppen draaie ? Alles gaat tegenwoordig draadloos dus waarom niet de instellingen van die rot F1 bakken? Wanneer komt er nog is echte F1 dan, zoiets als voor jaar 2000 toen nog spannend was en geblazen motoren
@tborre: Valt wel mee hoor, ik heb me eens een kwartiertje voor een foto van zo een stuurwiel gezet en dan wist ik al welke knop welk deel van het differentieel stuurde en welke kleuren voor pit waren etc.
Dat is nu echt wel het minste, de kunst om met de wagen zelf te rijden is veel moeilijker denk ik.
Haha, schitterend filmpje :D
@xilver: haha, omdat ? :lol:
@Megakix: Omdat beide teams allebei aan het denken zijn ‘ga de fuck uit mijn weg’ en ‘bol maar snel terug naar je kloteteam’ en geen één van beide zegt iets maar drummen ze maar wat bijeen :D.
Deze spion vond ik beter hoor.
Een Mclaren-monteur bij Ferrari deze keer.
http://www.youtube.com/watch?v=LW2C_2vGfvI
@vale46: Haha heerlijk droog hoe die lui van Ferrari dat schermpje voor die kerel van Mclaren plaatst :mrgreen:
@vale46:

Net kleine kinderen, maar het is toch O zó belangrijk om dat beetje meer info te hebben.
Het filmpje van Rosberg is dan nog op de helm opgenomen. Dus Rosberg zelf ziet nog veel minder van wat er gaande is. Eeuwig respect hoe die jongens achter elkaar plakken terwijl ze niet eens een deftig zicht hebben.

Deze HD-cams zouden ze ook op de wagen moeten zetten, het zou de beleving veel groter maken voor de kijker. Aangezien F1 nu bijna overal (half)-betalend is kan dat er toch wel af..
Waarom zijn alle F1 wagens altijd cabrio, dicht dak is toch aerodynamischer en makkelijker torsiestijf te maken?
@alcantara: Omdat een F1 wagen verplicht een open 1-zitter moet zijn.
De voornaamste reden is de veiligheid, als er een plexiglas dak op zou staan en de wagen zou overkop gaan zit de rijder als een rat in de val.
Een ‘deur’ er in maken langs de zijkant is dan weer slecht voor de stijfheid en voor een zijwaartse aanrijding.

Trouwens, RBR is je al voor:
http://media.il.edmunds-media.com/non-make/fe/fe_1124102_717.jpg
@vale46: Echt spijtig, zonder al die regulaties kon de F1 vandaag op dit niveau zitten.. Stel je voor! Een rondje Nürburgring GP op 1 minuut!
@Yeelen: Ik vind dat ook wel een beetje spijtig, maar…
Kijk, mensen zijn al lang in staat om veel snellere auto’s te bouwen. Tot het turbo-tijdperk mocht bijna alles in de F1, maar de turbo’s zochten toen al de grensen van de mensheid op, de coureurs werden soms bewusteloos door de hoge G-krachten.

Technisch is het mogelijk om in 3min ofzo een rondje te doen op de groene hel, maar tenzij je er piloten met drukpak etc. in gaan zetten gaat geen mens dit overleven.

We zijn met de motorsport al een tijdje op het punt dat de mens de limiterende factor is, niet de techniek.
@alcantara:

Omdat F1’s helemaal geen cabrio’s zijn.
Er is een verschil tussen soorten koetswerk niet alles wat open is is een cabrio!

Een cabrio is een open wagen die ook een volledig en volwaardig dak heeft, een roadster heeft wel een dak maar niet zoals dat van een gesloten wagen en een speedster heeft geen dak waarmee gereden kan worden.

Een F1 is een open racer, dat is zo mede door traditie en voor de eenvoud. Een cockpit zou wel aërodynamischer zijn maar steviger niet per se.

Waarom een cabrio zo zwak is en slecht rijd is omdat z’on ding deuren heeft en er dus in het midden een U is zoals bij een scooter. Alle krachten moeten dus opgevangen worden door de bodemplaat (stel je plooit of verdraait een latje in de dunnen richting) bij een cabrio.

Een F1 heeft geen deuren, je zit daarin en dus nemen die wanden (hetzelfde latje plooien in de breedte richting, wat niet echt gaat) en het stuk waarin je zit allemaal die krachten op, is dus net zo sterk als wanneer je er een dak op zou zetten.
Beeld is gemaakt met een GoPro;-)
Gelukkig was er nog plek voor een ster op ’t stuur! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=whiYF9Gbtq4

Spyvideo van een paar jaar terug.
@Ra1kkoneN: Je ziet niet echt veel op jouw filmpje……
@jordy14: dat was ook een aantal dagen gemaakt voordat de Williams werd onthult. Werd stiekem opgenomen en als ze betrapt werden hadden ze een probleem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).