Video: Ferrari 458 (RSR Nürburg) doet 341 km/u

Auteur: , 28 Reacties

Waar? Op Nardo? Bonneville misschien? Nee hoor, gewoon op de Duitse Autobahn. Kwestie van een gunstig tijdstip kiezen.

Eigenlijk is RSRNurburg (Ron Simons Racing) een bedrijf dat zich specialiseert in verhuur van supercars voor op het circuit, met name de Nordschleife (maar ook met een bedrijfsonderdeel op Spa). In de vrije uurtjes is de verleiding echter groot met deze rappe wagens een uitstapje te maken naar de onbegrensde Autobahn.

De heren pakten een 570 pk sterke Ferrari 458 Italia mee, en maakten hier tijdens zonsopgang de autostrada mee onveilig. Het resultaat: een hele nette 341 km/u, oftewel bijna 95 meter per seconde. Even met je ogen knipperen en je hebt alweer een afstand ter grootte van een voetbalveld afgelegd.

We zagen iemand al eens 322 doen met een 458, maar zoals altijd zijn er bazen en bovenbazen. VIDEO!

Los geht's!28 reacties

Beat that, Wouter.
denk dat er bij de meesten van ons behalve rook en co2 ook een bruine substantie uit de uitlaat kwam bij deze snelheden.
Nou, nog 117 en dan doet hij zijn naam weer eer aan.
Matig filmpje.
Waarom zit er soms iemand naast m en soms niet?
Zwarte magie, denk ik.
@jweelden: De meerijder zal wel met een kleine “dienstverlening” bezig zijn…
En… tank weer leeg!
Supergaaf, maar ook wel lef om op een 2 baans autobahn zulke snelheden te gaan doen.
Even een onoplettende auto die met 120 een vrachtwagen inhaalt en je kan een enorme klapper maken.
@bofkont: Idd briljant, riskant is het ook. Btw locatie is de A1, vanaf de N410 bij Dreis-Brück. Super biljartlaken (vrijwel) zonder op- en afritten dus ideaal voor dit pedal-to-the-metal.
Die rechter zit tegelijkertijd angry birds te spelen.

Respect
boring! 341 rechtdoor. Trackdays of Touristenfahrten zijn veel uitdagender.
Ja idd erg saai, vast erg veel ervaring in het rijden van dat soort snelheden…… Ik vind 200 al snel (ookal haal ik dat nu niet meer zo snel)
341? bij mijn weten is de top 330, wat zouden ze hebben aangepast?
Kilometer teller afwijking!
Weet iemand de naam van soundtrack in het begin van de video?
@benvan:
Slow Magic – On Yr Side
Djeez….wat een bjoeetie sound !!! Me like ! ^^
Hoe kun je dit nou saai noemen, vraag me af hoe zij der bij zitten als ze 341km/h gaan.
man look at my fuel!:o aaaaaand it’s gone
Sjonge jonge hoe kun je met zoveel camera’s en middelen zo’n ontzettend saai, nietszeggend en ronduit waardeloos filmpje maken. Ik kijkt echt vele malen liever naar een russisch dashcam filmpje of een sjonnie die met zijn Iphone 0.niks filmt hoe hij 160 rijd in zijn opel corsa.
wil het feestje zeker niet verpesten maar er staat wel 6 jaar cel op indien een geel kenteken ineens besluit ook naar de linker rijstrook te gaan.
Als je de service naar een wereldwijd klantenbestand heel gemakkelijk maakt dan kan je per auto natuurlijk nog meer verdienen – of in het voordeel vd klant de huurprijs verlagen.

Als bedrijf zou je moeten kunnen kiezen of uw wagens altijd terug keren of ze mogen bewaard worden bij andere leden vh collectief. Op gereserveerde plaatsen in de parking aan de luchthaven bvb.

Ik zou zeggen 6 klassen.

A – stadsautootjes – elektrische voertuigen – … basic transportation – Twizzy/T25/500e

B – relatief praktische normale wagens Clio/Adam/Golf tot Passat/A4/… bvb

C – de hogere klasse: A6 tot A8 bvb

D – sportscars-luxewagens: M5, S8, Porsche 911 tot Gallardo, Continental tot een oude Maybach perhaps, trackday specials,…

E – supercars – 911 GT2 – Aventador – een nieuwe Phantom – …

F – super exclusieve wagens: zeldzame oldtimers (misschien enkel in de context van liefdadigheids veilingen) – Veyron – Zonda – …

Het voordeel voor de iMobility CoOp (working name) is dat hier reeds wagens zijn in handen van profesionele mensen. De CoOp kan zich concentreren op de innoverende aspecten vd service qua hardware en organisatie terwijl de wagens zelf – en de praktische kant vd distributie-dienstverlening – gebeuren door een collectie reeds bestaande organisaties met een reeds bestaand wagenpark.

De bedrijven specializeren zich in bepaalde klassen die op zich ook een andere vorm van dienstverlening vragen. Terwijl Klasse A op lokaties in de stad staan worden klasse F uiteraard aan de deur geleverd.

Leasing bedrijven (klasse B en C) kunnen – ipv hun stock op veilingen kwijt te moeten – die in het programma steken. Bestaande autobedrijven hebben al het materiaal en de kennis om de praktische kant vd service te verwezelijken.

Toch voor de initieele stap. Komen daar nog de hernieuwbare brandstoffen en de T25-Loremo-type iStream voertuigen bij voor ultra low credits.
@Pieter-Jan: het gras is groener aan de overkant, hè? Die jongen leeft tegenover een coffeeshop volgens mij.
Da’s nog relatief makkelijk, hoor. Als je maar de ruimte hebt… vorig weekend met eenzelfde (standaard) 458 333 km/h op de klok gehad. Als ik nu eens wist hoe ik een plaatje kon toevoegen kon ik het nog laten zien ook! ;-)
Pff.. ‘titel’ aankondiging spannender dan filmpje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).