Video: Ferrari F355 F1 GTS houdt het laag

Auteur: , 40 Reacties

Pas naast een torenhoge G55 AMG-windvanger zie je hoe dicht die pastaraketten bij de grond blijven.

Cadeautje van de jongens van Speedspot, vanuit een Parijse parkeergarage. Misschien wel de best klinkende V8-Ferrari (aaaaahhh!) van de afgelopen 20 jaar, alleen is de eigenaar even niet in de buurt om deze stelling kracht bij te zetten.

De GTS is een mooie tussenvorm voor wie geen Berlinetta, maar ook geen Spider wil hebben. Het targadakje hebben we na de F355 niet meer teruggezien overigens, maar het kan zomaar weer ergens de kop opsteken.

Het was een van de eerste auto’s met de F1-transmissie, die, de naam zegt het al, vanuit de racerij werd overgeheveld. In de tussentijd is er heel wat verbeterd aan de technologie, maar dat is altijd het leed dat early adopter zijn met zich meebrengt:

Misschien dat de fanboys onder jullie dit even kunnen ophelderen: de F430 heeft een ‘F’, tenzij het de Scuderia is, dan is het gewoon ‘430‘. Deze auto heeft ‘355’ op zijn kofferklep, maar heet overal op internet gewoon F355. Wanneer dropt Ferrari een F-bom, en wanneer niet?

Foto’s van deze unit(s) zijn ook te vinden op autojunk!40 reacties

Vroeger, toen Ferrari’s nog mooiwj waren! :’)
Dit is de meest begeerlijke ferrari van mij na de f40 en 288gto. Precies goed, alleen niet rood. Maar wat een auto zeg. In kijn opinie mooier dan zn opvolgers. (360,430,458)
@smotsholle: ik zie hem liever in dit blauw of in het geel.. die mogen ze zo thuis parkeren…
@smotsholle: Precies goed, juist omdat hij niet rood is.
Said it before and i’ll say it again, een van de mooiste Ferrari’s ever. Dit model klopt gewoon van elke kant. Meesterwerkje. Heb afgelopen zomer nog een droom van een spider gezien. Zwart met donkerbruin interieur. Echt schitterend!
Welke auto (rode) zie je achterin bij 0.33 seconde?
@xlnc: 308 GTB/GTS?
@xlnc: Ik denk een Maserati Ghibli, maar ben er niet helemaal zeker van doordat die kunstof hoge stootstrip op de neus niet helemaal klopt volgens mij….
@xlnc:
Ferrari 308 GT4 Dino
@StijnB:
De enige Ferrari die door Bertone werd ontworpen…
@StijnB: ik sluit mij aan… hoe kon ik toch MAserati Ghibli denken….
@Jansen:
Ach, slechte beelden, laat op de werkdag enz… It happens to the best of us :)
Die vrachtwagen staat wel lekker dicht tegen die muur aan zeg.
Een Ferrari zoals ik ze mooi vind. Die jieuwe meuk hoeft van mij niet. Als ik een beetje geld over had zou ik dan ook een Ferrari van voor de f430 kopen. Een 360gaat nog net ;). Maar het liefts over een paar jaar een mooie 550 kopen. Voor mij een van de mooiste Ferrari’s ooit
Echt prachtig. Met een handgeschakelde bak is ‘ie compleet!
Niet alleen de mooiste Ferrari ooit, maar overall de mooiste auto ooit. GTS in rood voor de deur graag. Met handbak, uiteraard. De F1 transmissie was niet zo’n succes naar wat ik heb gehoord. Vreet door koppelingen heen heb ik wel eens vernomen.
@fant:
De 355 heeft algemeen genomen zo zijn foutjes, matige remmen, snel slijtende kleppen enzovoort. Maar dat is allemaal op te lossen. Wat een schoonheid hé!
@StijnB: En het is jammer dat de hele motor eruit moet voor het meeste onderhoud, geloof ik :( Maar ja, echt een schoonheid. Staat bij mij helemaal bovenaan de wenslijst qua auto’s.
@fant:

Eens in de 3 jaar moeten de distributieriemen vervangen worden en dan moet inderdaad de motor eruit. Anders kom je er niet bij.
Een van de mooiste, samen met de 458 en de Dino. Mooie kleurencombi ook…
Samen met de 550/575 de laatste mooie Ferrari’s. Mijn favoriet tijdperk van wagens ook (die jaren ’90), Ferrari gaf ons dit, Porsche ons de 993, Honda de NSX,… Stuk voor stuk prachtige sportwagens wagens die voldoen snel en comfortabel zijn zonder teveel bemoeizuchtige elektronica en tempering door EU-regels (betreffende uitstoot, geluid enz) met zich mee te dragen…

Staat naast het rood ook nog erg goed in donkerblauw:
http://i490.photobucket.com/albums/rr261/Godspeed993/Spa%20Italia%202009/SpaItalia200938.jpg
@StijnB: Gast, dit is gewoon pure porno man…!!! (in het geel vind ik m ook lekker trouwens)
Wat een wagen… Ook mijn droom Ferrari nog steeds! Die nieuwe spullen doen me vrij weinig, het is mooi maar het heeft niks. Als geld geen rol speelde stond hier (oké, niet precies hier…) een F355 GTS, 360 CS en een 430 Scuderia :D
@E320cdi: mwah met een e320cdi hoor je mij ook niet klagen hoor xD
Ferrari gebruikt de letter F afhankelijk van hoe de espresso die ochtend smaakte, is gewoon Italiaanse chaos zonder enige logica, zoals het hoort.

De eerste F355 kwam met 6-bak, de F355 met F1-bak F355F1 noemen vonden ze toen te veel van het goede, en daarom werd het 355F1.
@bungabungastig: Dat klinkt alleszins aannemelijk :)
De 458 spider is ook meer targa dan cabrio….

Volgens mij doet Ferrari alleen de F als de naam verder geen toevoegingen heeft (Gts oid)
Een van de best klinkende ferrari V8?
Zeker weten!
http://www.youtube.com/watch?v=aR5PYeWuF3E

Die 9000 toeren 458 Italia vind ik naast deze eerlijk gezegd 3x niks…
De 355 schijnt ook een van de Stijgerende Paardjes met de beste handling te zijn…
Tis niet zo lang geleden, dat de autos nog vrij puur waren!
@ronin1130:
Ik ben het met je eens, maar pas op met zulke opmerkingen als “puur” hier.
Voor je het weet heb je een Boerin met al zijn ongeletterde puber vrinden in je nek….
@jrk68: het is een genuanceerde puur…
dus dan mag het wel van het clubke
Voorkeur qua uiterlijk heb ik niet tussen 355 en 360, maar die laatste heeft een véél moderner dashboard. Dus als ik mocht kiezen… de 360.
@mynameisjeroen: Dude, hoe kun je nou de 360 verkiezen boven de 355??? De 360 is echt een van de minste, qua ontwerp. Voor mij heb ik als volgorde; 355, 430, 458.
@camber24: Zoveel Ferrari’s, zoveel meningen. Ik ben weer niet echt dol op de 458. De buitenkant niet, en zéker de binnenkant niet. Kan gebeuren toch?

Daarnaast heb ik ooit zelf mogen sturen in een 360 Modena, en dat is echt wel bruut.
gewoonweg de mooiste ferrari ooit en zal dat denk ik ook altijd blijven! alles klopt er aan en in combinatie met een kreissieg uitlaat een uber geluid gewoon!

trouwens waar de 355 voor staat, de eerste 2 staan altijd voor de cilinder inhoud (3.5L) en de 2e stond voor in het geval van de F355 voor de aantal kleppen per cilinder (5 stuks dus)
Vette kleuren combo. Met 3D printing technologie kunnen misschien moelen gemaakt worden om een modernere transmissie eraan te hangen eventueel met onderdelen vd huidige tranmissies. De styling vd F355 zal nog lang meegaan dus misschien is daar wel een markt voor.

En als je wilt overdrijven dan kan je er meteen al een electric hybrid van maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).