Video: Fiat rijdt zes 500’s in het water. Omdat het kan.

Auteur: , 19 Reacties

En om een spectaculaire reclame te maken natuurlijk. Een deel van de beelden is getruukd, maar er doen toch daadwerkelijk en onherroepelijk zes hete Cinquecento's een Schettino'tje, om voor het oog van de reclame-camera wat verkoeling te zoeken.

Na een valse start lijkt Fiat de laatste tijd wat beter op dreef om de 500 aan de man te brengen in de Verenigde Staten. En daarbij hoort onlosmakelijk een reclame-offensief. J-Lo werd met haar Puerto Ricaanse badonkadonk aan de kant geschoven, en hiervoor kwam wat frissers en ‘meer Italiaans’ in de plaats.

Voor Abarth werd (de overigens Roemeense) Catrinel Menghia uit de trukendoos gehaald, we zagen al een commercial met de bekende ‘Italian Fingers‘, en ook in de nieuwste commercial wordt sterk de nadruk gelegd op zijn Italiaanse afkomst, ook al kost dat wat offers in de vorm van gesloopte auto’s.

In de commercial, die Immigrants heet, wordt duidelijk een parallel getrokken tussen de eerste Italianen die (per boot) naar de VS kwamen en de Fiat 500 heden ten dage: ze komen allebei over/uit water (gelukkig pluggen ze geen Mexicaanse auto, dat zou slecht vallen). In het laatste geval duiken ze er in Italië in, om er in de VS weer uit te komen. Aardig gevonden, maar zo’n reclame schiet je niet zonder slag of stoot. Bekijk hem op autojunk.

PLONS

Nou denkt u wellicht, in deze tijd van CGI en trucage: dikke vette fake hoax nep-fugazi! (of iets in die richting) Ja, deels. Die Giallo Sport gaat er inderdaad niet vanaf een bergwand in, maar op het water klappen doet hij zeker! Fiat liet hem van 20+ meter hoogte vanaf een kraan in zee duiken. Ook alle andere modellen kwamen er niet droog vanaf. Hoe dit in zijn werk ging? Check het op het blog van Fiat USA.

Fiat 500 na zijn zwempartijtje

En laat dat meteen een advies zijn om niet met je auto nose first het water in te rijden. Zoals je ziet levert dat behoorlijk wat schade (en tandafdrukken in het dashboard) op. Het wachten is op de eerste schadeclaims van Amerikanen die met hun Fiat 500 de zee in zijn gereden…

Met dank aan Maxim voor de tip!
19 reacties

Verkoeling voor een nog immer heet autootje!
Inplaats van don’t drink and drive staat er don’t dive and drown in het instructie boekje.
Gave reclame. Ik zit er overigens steeds meer aan te denken om een 500-tje als tweede auto aan te schaffen. Zo’n twee cilinder, klinken ook het leukst en hij hoeft niet hard. Daar ben ik te oud voor…
@swaffelaer: Als je profiel geboortedatum klopt dan, ben je zeker erg oud.
@swaffelaer: Sterker nog, dan ben je zo seniel dat je niet eens weet hoe je een computer aanzet. ;)
Blup blup.. Lekker duiken met m’n fiatje
Ligt het aan mij of ziet het duiken er toch nep (CGI) uit? Ondanks er ‘bewijs’ is dat het wél echt is.
@lastclick: Alleen die rode is duidelijk iets te hard ‘ges-hopt’; de gele + witte zagen er toch gewoon echt-echt uit ?
Doet me denken aan Jermy Clarkson die zo die nieuwe Twingo het water in reedt bij die ferrie ofzo.
leuk gedaan.. maar doet me wel een beetje denken aan die herbie film.. herbie goes bananas volgens mij, waar ze die kever de zee ingooien en hij er weer uit komt rijden ergens anders.. maar alsnog leuk gedaan.. (en ja ik hou van oude herbie films :P)
@kevinc3: Jaah,Herbie nostalgie! Hoe heet die film dat Herb verliefd word op een Lancia MonteCarlo?
@Pallas: raad eens :P herbie goes to monte carlo
@kevinc3: obvious..Thanx ga meteen downloaden!
ok moest eerst een reclame bekijken om een reclame te bekijken…
@larsyboy1997: Lol, dat zat ik ook te denken. :P
En dalijk denkt half Amerika dat ze hun autootje wel ff de plomp in kenne karren… Ze zijn er retarded genoeg voor.
Hahaha, erg leuk!!
ZONDE! Hadden ze geen goedkope China-mobieltjes kunnen plonzen? En deze waggeltjes aan de armlastige Grieken/Spanjaarden/Italianen kunnen doneren?
Haha leuke reclame.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).