Video: Fiat X1/9 schudt het als een Polaroid-foto

Auteur: , 27 Reacties

Glijden, hoeken, en vooral veel toeren maken, daar draait het om bij een Hillclimb. Deze Fiat X1/9 met motortransplantatie laat zijn staart lekker kwispelen.

Speel de video af en je hoort meteen dat er iets niet helemaal in de haak is onder de motorkap van de X1/9. Een viercilinder is het wel, maar dan wel eentje die met het grootste gemak van de wereld 10.000+ toeren per minuut draait. Juist, hij is afkomstig uit het frame van een Suzuki GSX-R 1000. Al jankend worden de kunstmatige chicanes met groot gemak bedwongen, waarbij het kontje aardig gecontroleerd uitbreekt. Dat zie ik de F12berlinetta nog niet doen.

Het zal je niet verbazen dat de X1/9 met klepperende motorkap als eerste uit de strijd kwam in deze Hillclimb ten zuiden van Napels. (via Jalopnik)

Fiat X1/9 Hillclimb27 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nondeju dat ding gaat als een speer! Mooi ook hoe die in een aantal bochten een subtiel paar zwarte strepen neer zet. Stuurmanskunst.
als ik daar naast had gezeten had je behalve 2 zwarte ook 1 bruine streep gezien
Heerlijk, goed geluid.
En rijden kan ie ook zeg.
Het is trouwens NIET de motorkap die kleppert…
Die doet die bochtjes wel heel rap, btw, als ie terugschakelt klinkt het als een blaffende hond xD.
Ik zie de motorkap niet klapperen hoor!
Geweldig mooi, ik ben altijd fan geweest van dit soort mooie kleine sportautootjes voor de gewone man. Een waardig opvolger van de X1/9 was de Toyota MR2, nu al een klassieker. Dit ding is niet helemaal standaard meer (:)), maar de prachtige Bertone lijnen zie je nog steeds.
Dt doetie aardig rap! Wat een geluid ook trouwens!
Wafwafwaf ,wauw wat een heerlijk geluidje in een klassiek bakkie .En een prachtig gecontroleerde run van deze man .
ALs het niet de motorkap is die kleppert, wat is het dan?
@roelster: uitlaat..
die kerel kan wel sturen zeg! Jammer dat je niet ziet hoe ver die pionnen uit elkaar staan. Ze hadden het ook soms vanuit een andere hoek mogen filmen
@roelster… de motor ligt bij een X1/9 midden/achterin ff wakker worden
mltb via Android app
@Soulmaster:

:P_!!

Filmpje even kijken als ik thuis ben!
gas op die lollie…smok is een feestdjruud fan
@autonieuwsvandestraatje: :shock: zie ik hier een authentieke willekeurige keurige ”De Huilende Rappers” Fan?!!
@Jokkebrok: yezzir! Versgeperst, vetgemest, netgepest,in bed getest, petgeflest en netgebeft.
A Baby Ferrari, schreef een Engels autoblad ooit over de (originele) Fiat X1/9 (de 1300-versie met de mooie kleine bumpertjes). Als jochie was ik weg van dat ding, prachtige lijnen, echt een heel mooi autootje. Helaas zijn ze allemaal weggeroest en uit elkaar gevallen. Maar de basis was heel goed opgezet, dat zie je maar weer aan deze snelle jongen (al is er niet veel origineels meer aan). Mooi filmpje.
@spiderman: gelukkig bestaat het blog dus niet alleen maar uit pubers met puisten. Ook nog mensen die de jaren 80 meegemaakt hebben;)
waarom zit er een suzuki stikker op? :P
@michelfreund: Dit is onderhuids een suzuki swift, maar met de body van een X1/9. Altijd al geweten dat dit Swifts pittege wagentjes waren.
Mooi filmpje! strak gereden ook.
Motorfietsblokken, spotgoedkope productie blokjes met F1 achtige RPM’s, het doet me afvragen waarom er niet meer motorfietsfabrikanten in de F1 proberen mee te spelen…
@tjorque: Honda is er net uit gestapt & Yamaha heeft vroeger ook nog meegewerkt in de F1, achter de schermen.
Agiel wagentje….dat weer wel.
Mooi om te zien. Dit soort projectjes kunnen altijd op mijn bravo rekenen als ze tegoei zijn uitgevoerd.
Het is echt wel een gooi en smijt bakje geworden.
Maar goed ook met al die chicanes die ze in dat parcour verwerkt hebben moet je er niet met een SL of soortgelijke bruut afkomen.
Een X1/9 heeft de motor achterin, dus dat klepperende ding vooraan is het deksel van de bagageruimte. Aan de gaten te zien hebben ze daar de radiator gelegd, die normaal onder de voorbumper zit. Dat weet ik, want ik heb zelf een X1/9.
@Spiderman: Ze zijn bij lange na niet allemaal weggeroest en er is een heel enthousiaste X1/9-club in Nederland!
@rdj23 Ik weet van die x1/9 club, actief clubje dat ieder jaar met een mooie stand op Auto Italia Houten staat (ons Alfa Spiderclubje staat in hetzelfde halletje). Maar het aanbod van knappe x1/9’s in originele staat is maar heel beperkt, de meeste exemplaren die te koop staan zijn redelijk gaar of iets te veel gepimpt. Een knappe originele 1300 is een zeldzaamheid, maar wellicht is dat in Italie beter. Hoe dan ook, het blijft een leuk autootje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).