Video: gaat dit goed aflopen? [deel 2]

Auteur: , 31 Reacties

Nog eentje dan, omdat het kan. Naast het oversteekmeisje en de onverwachte viaductspringer hadden we eerder deze week een op hol geslagen Russische truck in de sneeuw die een auto ternauwernood miste. Hebben deze heren hetzelfde geluk?

Deze video heeft een zelfde scenario als bij de geschaarde truck, en ook hier gaat het wonderwel goed. Het is even knijpen, maar gelukkig werkt de tegemoetkomende Lada mee. En wat zeg je dan als mazzelRus? ‘Hoppa!’ (via carscoop)

Klik31 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
zoooo ff keren op de autoweg…. ;-)
Saai filmpje!
@Pallas: Saai filmpje ? Jij hebt zeker nog nooit een noodstop in serieuze sneeuw/gladheid moeten maken ?
@Pallas: Ik ken ook iemand die saai is.
Minder spectaculair dan die andere, maar toch goed gehandeld. Denk niet dat het veel geholpen zou hebben als hij harder had geremd!
@jzaero: Inderdaad, het zal wel zweten geweest zijn voor de automobilist, wetend dat remmend in principe geen optie is..
Dit is gewoon een onzinfilmpje :? Die vrachtwagen keert gewoon en die lompe Rus heeft geen zin om te stoppen en drukt z’n auto gewoon door het gat achter de oplegger! Niks gevaarlijks aan met lucky afloop, alleen ongeduldig gedrag!
@VeniVidiVici: En aangezien hij z’n auto voor de vrachtwagen zet aan het eind zou het mij niks verbazen als het de politie is.
@VeniVidiVici: Ik weet niet of je ooit eens in de sneeuw of op ijs hebt gereden, maar dan heeft remmen niet echt veel nut. Je auto rijdt prima op een rechte weg, maar zodra je gaat remmen kan je de nodige problemen verwachten. Noodstop in de sneeuw/ijs is zelfs voor een auto met ABS erg lastig. Heb weleens flink geremd in op ijs/vast gereden sneeuw, dan doet ABS niks anders dan trillen, maar de auto wilt niet stilstaan. Bij remmen PLUS uitwijken ga je hoogstwaarschijnlijk ook nog dwars. Deze rus heeft wel degelijk geremd al voordat hij voorbij de vrachtwagen zat. Kijk maar eens naar dat water dat naar beneden dwarrelt nadat hij er voorbij was.

@kaasboerin: Dat dus!
@jzaero: Ja hoor heb zo vaak op sneeuw gereden en DE oplossing… Winterbanden! (maar daar doen ze niet zo erg aan in Rusland)
@VeniVidiVici: hmm ja winterbanden schelen wel, maar blijft toch tricky. Op sneeuw prima, maar ijs/vastgereden sneeuw is al erg lastig. Rubber op ijs heeft gewoon veel minder grip ;)
@VeniVidiVici: Zeker nooit in de winter achter het stuur gezeten.. en met winter bedoel ik niet een hagelbui. Aan zijn woorden te horen deed de man bijna in zijn broek, zijn passagier zegt ook tegen hem aan het einde ”je bent in een overhemd geboren”(letterlijk) een Russische gezegde wat betekent je bent f***ing lucky, (waarop hij dan nonchalant zegt dat ie gewoon veel ervaring heeft).
@SyriX: Heb zo vaak in de sneeuw gereden met wintersport en sorrie, maar je reactie/voorstelling is erg overdreven en dramatisch hoor
@SyriX: ook in afkomstig uit Rusland/ oostblok?
haha ” Hooppaa! ” Erg netjes gestuurd hoor!
dat ging net goed
volgens mij probeerde hij gewoon te draaien. het ging tenminste heel rustig en ‘veilig’
@timberleek: +1, daar leek het inderdaad erg op!
Hoezo is remmen geen optie? Beetje auto met ABS, ESP en Winterbanden remt hier gewoon voor zonder problemen.


Maar een Lada niet nee, dus wel netjes gestuurd!
@Benjamin1: Hij remt toch vol of wat denk jij dan? Je hoort het ABS ook gewoon werken. ABS ESP en winterbanden zijn alsnog geen garantie dat je even snel hiervoor remt…
@Peej: je ziet ook het ijs van zijn dak aflopen. Hij heeft wel degeljk hard geremd!!
@Benjamin1: Maar als de banden geen grip hebben helpen die systemen niet zoveel als op droog wegdek.
En in het filmpje lijkt het glad,dus als hij op zijn hardst remt glijdt de auto sowieso nog wat verder door.
Niet echt boeiend imo
@ThomasBol: Ik ken ook iemand die niet boeit.
Een ongeluk gebeurt ook niet zomaar hoor, 9 van de 10 keren dat je in een ‘noodsituatie’ komt kom je er weer ongeschonden uit, zoals ook dit filmpje bewijst en het voorgaande. Maar de meeste NL’ers raken al in paniek als er een onverwachte situatie ontstaat die ze even niet op de automatische piloot op kunnen lossen. Want snel reageren leer je inderdaad niet als je altijd netjes op de max snelheid rijdt, traag door bochten en voldoende afstand houdt.
@alcantara: Anders zouden we elke week wel in een wrak liggen ;) Gelukkig dus dat we er meestal ongeschonden vanaf komen. Schrikken is het altijd wel, maar inderdaad een onverwachte situatie vereist altijd wel snelle en goede volgorde van handelingen.
@jzaero: Gelukkig komen we er meestal ongeschonden vanaf ja.
En bedankt hè. Je zou toch denken dat ze uitgerekend op autoblog wel weten wat een spoiler is?
@rooster: Aerodynamica onderdelen op een auto?
@jzaero: Meen je dat? ik dacht dat een spoiler als sneeuwschuiver diende!
Heeft hij goed gedaan, om er nu een heel AB artikel aan te weiden gaat me nu wel ver.
Ik zou me ook even aan de kant zetten om te vloeken na een serieuze noodstop & ontwijkmanoeuvre als dit op ijs maar het filmpje aansich is niet zo spectaculair.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).