Video: Golf rijdt 4x tegen Ferrari F430

Auteur: , 116 Reacties

Zodra twee oude mannetjes zich in een Golfje lepelen, weet je wel hoe laat het is. Maar als ditzelfde Golfje op millimeters afstand van een Ferrari F430 staat geparkeerd, is de schade (en bijbehorend kostenplaatje) wel iets pijnlijker om aan te zien.

Toegegeven, het is een krap plekje. Als je autootje zo wordt gesandwiched tussen twee andere wagens kun je soms niet anders dan een zacht zetje geven. Als één van de twee obstakels niet op de handrem staat, kun je jezelf net dat beetje extra ruimte geven. Hadden ze maar niet zo dicht achter je moeten parkeren, toch?

Maar als het obstakel een Ferrari F430 is met Bianco Fuji lak ter waarde van een slordige 24.000 euro, zou ik eerst toch maar even goed nadenken voordat ik zo’n manoeuvre uit zou halen.

De bestuurder van de Volkswagen Golf Cabriolet heeft totaal geen respect voor andermans eigendom. Terwijl hij zich uit het parkeerplekje probeert te wurmen, botst hij niet één… niet twee… maar vier keer tegen de F430. Zelfs als het alarm afgaat blijven hij en zijn passagier stoïcijns voor zich uit staren.

Uiteindelijk lukt het om de bitch grandpa basket te bevrijden en weg te rijden. Het lullige is dat de politie helemaal niets aan dit hufterige gedrag kan doen. In plaats daarvan moet de eigenaar van de F430 het maar uitvechten met de verzekering.

Misschien moet opa voortaan maar op een groter plekje parkeren.116 reacties

Nee hoor stammen helemaal niet van apen af.
We doen alsof….
@anakiet: We stammen ook niet van apen af, dit is alleen iets wat domme en/of onwetende mensen zeggen.

We hebben de zelfde “voorouders”. Dat is COMPLEET anders dan daadwerkelijk van apen afstammen.

Stoor me er kapot aan wanneer mensen dit niet snappen.
@hotemetoot: …en die Ferrari ontstond ook out of the blue.
@hotemetoot: haha nee van vogels ofzo man je hebt gelijk
Seulement en France…
@C220AMG: Klopt! Op sommige plaatsen in Frankrijk wordt je geacht je voiture niet op de handrem te zetten zodat de beschikbare ruimte optimaal benut kan worden. Best mogelijk dus dat de Ferrari-bestuurder hier verkeerd bezig is – sowieso wel natuurlijk door zo’n afzichtelijke opgevoerde FIAT te kopen en dan de prijs van een middenklasser stuk te slaan op zo’n fantasieloze witte lak, maar dat ter zijde.
@benzinehoofd: Vuistregel is om in elke wat drukkere plaats de handrem er af te laten als je op een vlakke ondergrond geparkeerd staat. Zo voorkom je voor jezelf ook schade.
-edit: nutteloze bijdrage-
@benzinehoofd: Er hangt bij jou een penetrante lucht van jaloezie.
Dan ben je gvd stom ook!
Daar gaat zijn pensioen!
@bbroek: Geboortedatum September 17, 1998.
Jij hebt echt geen idee hoe verzekeringen en pensioenen in elkaar steken he :’)
@d15b2: Als de Golf-opa verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade, denk ik inderdaad dat er weinig van zijn pensioen overblijft. Wat mis ik hier aan info over pensioenen die jij wel hebt?
@driftje: Ik weet niet hoe het pensioen-stelsel in elkaar zit in Frankrijk, maar dit is “gewoon” een verzekerings kwestie. Hoe the F kan je je pensioen kwijtraken door een auto schade geval?
@d15b2: Oh ja.
@driftje: Leg eens uit dan, waarom niet?
Doorrijden na ongeval = strafbaar ….
Maru, waar kan ik die 430 kopen voor 24 mille?
Geeft niks hoor 1 nulletje te weinig, voordat je de kar weer over je uitgestort krijgt.
@jrk68: de kleur is 24000.
@bbroek:
Bedankt, ff overheen gelezen, my mistake.
@jrk68:

Mwhahahaha, lezen is blijkbaar moeilijk. En dan Maru een beetje af liggen zeiken. Denk dat ze die kar str*nt beter over jou kunnen uitstorten. Toch, jammer dat bbroek me net voor is ….
@pietjepuk: Ten eerste kan iedereen ergens overheen lezen en ten tweede zei ik het niet om hem af te zeiken, maar op hem gewoon te helpen, daar zijn vrienden voor!
@pietjepuk:
Ik zeik haar niet af en ik ben mans genoeg om mijn fout toe tegeven, daar kan jij nog heel wat van leren..
@pietjepuk: Meneer @jrk68 heeft te snel gehandeld bij het gebrekkig lezen van het artikel… het gebeurt de besten wel eens… beetje beschaafd reageren kan dan ook geen kwaad hoor…
@xilver:

Iedereen weet toch dat kleur ‘Bianco Fuji’ eigenlijk een Maserati kleur is, en sinds enkele jaren voor ruim € 20k ook bij Ferrari leverbaar. Of vertel ik nu iets nieuws !?

Dus een kwestie van (te) snel lezen, en (te) snel conclusies trekken, tsja. En dan maar blèren naar anderen …
@pietjepuk: Er zit maar een iemand te bléren en dat ben JIJ!
@bbroek: zo…jij bent 14 jaar…maar met deze opmerking mag je je scharen in de rij der ‘wijzen’ ! :)
@pietjepuk: Uhm ja nee tuurlijk weet iedereen dat… Ik had echt geen flauw idee. Interesse in Ferrari is dan ook laag dus zo’n detail zal aan mij altijd volledig voorbijgaan.
@pietjepuk: Misschien moet je ons wat meer vertellen over die mooie kleur ‘Bianco Fuji’? :) Zoals dat Bianco italiaans is voor Wit en Fuji een Japans circuit is? Want je weet er wel best veel van, precies. En dat is ook leuker voor ons om te lezen dan anderen, als een schoolmeester, op een leesfoutje te wijzen.
@buckdanny:

Komt ‘ie hoor, omdat jij het zo lief vraagt;
Bianco Fuji is een drielaags parelmoer witte kleur, welke gebruikt is voor de Maserati MC12. Later beschikbaar als ‘speciale’ lak voor alle Maserati modellen, en sinds enkele jaren ook beschikbaar binnen de ‘exclusieve’ Ferrari laksoorten.

http://www.ultimatecarpage.com/images/large/1952/Maserati-MC12-Stradale_4.jpg

En dat lakje kost dus bij Ferrari zo’n € 24.000,-, zoals Maru volkomen terecht citeerde in bovenstaand artikel.
@pietjepuk: bla bla bla witte lak op n italiaanse kijk-mij-nou-auto, whatever yo, laten we het over de Golf hebben… zie ik dat goed en heeft die Dusty Mauve op t plaatwerk?! :)
@pietjepuk: Je krijgt een +1tje van me voor die uitleg! Dankje pietje!
@pietjepuk: 34jaar en je dan zo gedragen. Niet zo fijne jeugd gehad dat je nu zo kinderachtig moet doen? Of ben je een internet hero en irl gewoon een sulletje? Fouten maken is mensenlijk. Je kan ook normaal reageren als je wat socialevaardigheden hebt.
@bbroek: dat zal wel 2400 zijn:) 24000 kan niemand vragen voor een kleur, en een fabriek al helemaal niet.
@dragspert:

En toch vraagt Ferrari zo’n € 24.000,- voor deze kleur, en géén € 2.400,- …..
@jrk68: Het gaat om alleen de prijs van de lak…
omfg!! De Ferrari had nu juist in brand moeten schieten en de Golf mee in zijn graf nemen..
Gewoon verzekering inderdaad, al zal die ouwe vent wel zn premie zien oplopen :) Kenteken staat er duidelijk op. Klare zaak lijkt me.

Gaat echt op zn frans dit, gewoon bumper tegen bumper in en uitparkeren… Raar dat die gast die staat te filmen niet even uit zn dak tegen die opa gaat, om te zeggen dat hij er al een keer of meer tegenaan gereden heeft…
@jrk68: Hij heeft het over de kleur, die is 24.000
@NiNja:
Zou zij dat echt bedoelen?
Mijn opmerking was overigens niet als afzeiken bedoeld, eerder ter voorkoming daarvan.
@jrk68: Zo klonk het niet echt, maar goed dat je het even zegt voor misverstanden. :)
@masterstig:
Dat is idd een van de problemen van een medium als dit, zonder gezichtuitdrukking of intonatie is het vaak lastig te beoordelen in welke context iemand iets bedoeld.
Ik ben er normaal niet op uit om iemand af te zeiken (een enkele uitzondering daar gelaten).
@jrk68: Ja, dat zal zij echt bedoelen, klopt helemaal …
@pietjepuk: Autoblog moderators in actie! Doet toch eens wat aan dit soort gelul als hierboven. Maakt Autoblog voor mij echt een stuk minder leuk al dat gezeik.
@billy911: wat hij zegt. Kleuterschool praktijken.
Kut fransoos, stel aso’s
@maxx1: Nederlanders zijn juist de aso’s. Gewoon eens leren om aan te sluiten in parkeervakken, in een beetje straat creëer je dan zo twee extra plekken. In Frankrijk snapt men dat tenminste.
Speelde die Ferrari nou voor Taxi?
Ja dat krijg je als je iemand op die manier klem zet.
Opa deed het voor een fransman nog best voorzichtig..
asociaal idd, maar schade betwijfel ik toch. Bumpers zijn nogal flexibel tegenwoordig.
@dbonline: Er is zeker weten lichte schade te zien, al zijn het maar oppervlakte krasjes.
@dbonline: Daarenboven, zelfs al is er geen schade… je doet zoiets niet, zeker dat ze met 2 zijn dan kan er toch iemand eventjes aanwijzingen geven…
@xilver: Oh jawel hoor, waarom zou je het niet doen? Liever met 5x steken en bumpertikken dan 20x zonder.
@xilver: Precies, zoiets hoort gewoon niet, en dan nog als een dove kip wegrijden alsof er niets is gebeurd terwijl het alarm van de auto achter je als een malle tekeer gaat…
Je had ook even kunnen helpen met handgebaren, beetje sociaal zijn tegenwoordig kan ook geen kwaad…
@masterstig: Precies, zo heb ik een tijdje geleden ook voorkomen dat iemand bij mij de bumper aan zou tikken. Even begeleiden tot net voor de bumper, wordt gewaardeerd.
masterstig via Android app
@RoT___: Daarom! Parkeren vinden veel mensen gewoon lastig. Helpen wordt dan ook niet gezien als bemoeien maar als helpen.
@RoT___: ga je daar wonen met je Ferrari, sta je iedere dag in de spuiterij. Beter niet kunnen parkeren als schade aan je auto
Dit gaat niet hard genoeg om er schade van te krijgen.
Waarom is er niemand die reageert en die onnozele vent eventjes duidelijk maakt dat hij een auto van om en rond de €250.000 aan het beschadigen is… ik word soms misselijk van de isn’t-my-problem-mentaliteit van veel mensen…
@xilver: Waarschijnlijk hoefde hij geen hulp. Bijrijder helpt ook niet even ( ik snap dat dat meer iets voor vrouwen is, maar een botsing is toch wat meer schande dan even hulp vragen bij het wegrijden)
@xilver: Omdat opa duidelijk van het asociale soort is en mogelijk een .357 onder de stoel heeft? Filmen vind ik al een hele knappe.
@heidekonijn: Filmpje opsturen naar de Ferrari-eigenaar…
@xilver: Bumpertikken is daar heel normaal, omdat men weet dat het GEEN schade toe brengt. Waar tegenaan getikt wordt hebben ze geen boodschap aan, je zal het vak toch uit moeten.
Dus de bestuurder van de witte Fiat parkeert te dicht op de Golf, maar de bestuurder van de Golf is de aso?
Laat je nakijken.
@rotarypowah:
Ik snap het probleem ook niet, in België ben je verplicht van minstens 1m ruimte over te laten bij het parkeren (zoniet kan dat beboet worden!). Doe je dit niet dan vind ik het erg logisch dat er af en toe iemand zich uit zijn parkeerplek zal moeten wringen. Iedereen maakt zich blijkbaar druk omdat het een ferarri is, maar dat doet er niets toe. Bovendien heb je niet eens snel krasjes op je bumper.
@Captain: Is dat serieus zo? Dan heb ik mij tot nu toe elke keer dat ik in België ben geweest schuldig gemaakt. Heb ik de goede gewoonte om aan te sluiten, mag het niet. Belgenmop ten top.
@RoT___: Ja dat is geen grap. Ergens is dat ook logisch, anders ben je meteen ingesloten zoals op dit filmpje (en die had dan toch nog een minimum aan ruimte)
@Captain: Dat is niet te doen, zelfs een B-segmenter raak je dan al amper kwijt. Maar goed, het lijkt me ook niet dat ze er op zullen bekeuren, bewijs eerst maar eens wie wie nou klem heeft gezet.
@Captain: Op zich is een halve meter (voor het voertuig) voldoende om er in 1x uit te kunnen… Dan nog een halve meter achter het voertuig om fatsoenlijk in de kofferbak te kunnen. Dus het minimum van een halve meter is echt genoeg.
@rotarypowah: Volgens mij mag die fiat daar niet eens staan als je verder kijkt in het filmpje. Gewoon de fout van de fiat eigenaar. Parijs is dit normaalste zaak van de wereld
In Parijs heeft ook elke auto een beschadigde bumper, is gewoon goed Frans gebruik hoor.
@sdk16420: Precies. Ik zie het probleem niet zo eigenlijk.

En anders moet je maar een ruimer plekje zoeken voor je Ferrari. Zet hem in Frankrijk langs een drukke boulevard en je weeg zeker dat je vroeg of laat lakbeschadigingen op je bumper hebt.
@potver7: Als je zo gehecht bent aan je Ferrari, zet hem dan idd maar op een ruimere plek en loop wat verder, of zoek gewoon een valet parking, toch genoeg geld.
@sdk16420: De enige reden ook waarom ik de auto daar in een parkeergarage zet. Net iets minder kans op schade.
Als de ferrari later was als de golf en je weet dat de mentaliteid zo is dan doe je het toch echt zelf. Dat zal hij vast ook van de verzekering te horen krijgen, die wil als het kan er ook onderuit
@nickelb: En bewijs maar eens aan de verzekering dat de Golf er pas later is komen te staan.
Bij mijn weten staat nergens in de wet dat wanneer iemand fout geparkeerd staat (of asociaal), dat je dan tegen de auto aan mag rijden.
Dit is de reden dat auto’s bumpers hebben. Dat die golf voorzichtiger moest zijn is een feit maar als men bumpers gebruikt voor het geen ze gemaakt zijn kan je ook niet heel boos zijn. Het is meer de schuld van de fabrikant dat ze bumpers maken in kunst stof dan het de schuld is van de bestuurder van die golf.
@six-trey: Precies. In de zuidelijke landen snapt men dit maar al te goed en deinzen ze er niet voor terug om een tikje uit te delen. Hier in Nederland schreeuwt men echter moord en brand zodra je ergens tegenaan zit. Zolang het een tikje is ontstaat er geen schade, dat komt pas zodra het harder gaat of er geschuurd wordt.
Jammer dat je niet ziet of hij ook zo tegen de x3 tekeer gaat, zo niet dan is het een gevalletje misgunnen.
En maar filmen en toekijken. De enige echte zak is de maker van de video!!!
@bruinbeer: Als je achteruit rijdt en het alarm van de auto achter je gaat af, dan moet er toch wel iets beginnen te dagen, ook al waarschuwt niemand je.
@sdk16420: hij had hem al 2x geraakt… Maar inderdaad, dan had er wel een lichtje kunnen gaan branden.
@sdk16420: Je merkt het prima als je tegen een ander aan zit hoor, het alarm is dan enkel de bevestiging.
Dit is de normaalste zaak in Parijs, ik zie het probleem niet zo, dan had de bestuurder van de Ferrari er meer ruimte tussen kunnen laten dan was dit ook niet gebeurd. Gevalletje eigen schuld.
@potjak: Mee eens en trouwens niet alleen in Parijs….
Opa deed het heel rustig dus er zal weinig tot geen schade zijn.Het is wereldwijd bekend dat dit gebeurd in Frankrijk.Snap alleen niet dat het erger is omdat het een Ferrari is.Als het een Renault of Peugeot was geweest was het minder erg?Misschien heeft die eigenaar(es) veel langer moeten sparen voor zijn/haar autootje.
@Alfarobert: Ik heb een bloedhekel aan Ferrarii. Veredelde wasmachines zijn het. Het probleem hier zijn de kosten om de krasjes te laten fixen.
Wie parkeerd er nou ook achter een Volkswagen?
@norge: of ernaast? Zal wel bij jou op de oprit niet veel anders zijn ;)
@smoked: Hij had beter dat lelijke ding aan de overkant van de weg in elkaar geduwd.
en dan gewoon wegrijden als het alarm afgaat
Wat is het probleem hier van? Als hij tegen een oude Peugeot 205 aan had staan tikken is het geen enkel probleem, maar tegen een Ferrari opeens wel. Hoe had hij anders het vak uit moeten komen? Ik zou het net zo gedaan hebben, bumpers zijn gemaakt om een zacht tikje te kunnen incasseren zonder schade, ze hebben die naam niet voor niets.
gedwongenleaser via iPhone app
Grappig dat hier zo hard geoordeeld wordt. Aan het filmpje zie je helemaal niet wie wie heeft klem gereden. Overigens stellen die eerste tikjes niets voor en daarnaast hoe wil je daar anders wegkomen?
Gelukkig heeft die Ferrari een bumper… Die gast van die Ferrari ‘doesn’t give a sh*t’…..
@brutaalaapje: zoals al eerder aangehaald moet hij hem dan ook niet zo uitdagend dicht parkeren…
Een oude man, in een Golf cabrio, met frans kenteken, rijd tegen een andere auto aan. Wat is er zo verwonderlijk?
Grappig dat iedereen hier inderdaad uit zijn dak gaat terwijl er helemaal geen bewijs is van schade…. als ze dat nou lieten zien dan konden jullie schelden en tieren maar de aanname dat er direct 24.000 euro schade zou zijn is een beetje overdreven lijkt mij. Misschien is er ook al wel steenslag te zien… dan valt het niet eens op
Nou niks aan de hand lijkt me, daarvoor zitten er bumpers aan zo’n auto. Doet die man keurig netjes, dat uitparkeren uit zo’n nauw plaatsje.
waar zijn bumpers anders voor
Ferdinand Piëch op vakantie?
Eerst en vooral, zoals correct wordt aangehaald hierboven; in Frankrijk is dit normaal gedrag, en dat het een Ferrari is, maakt het daarom ineens speciaal?

Zo snel krijg je heus geen schade, en bumpers zijn echt sterker dan de meeste vermoeden. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik meerdere malen al auto’s op bovenstaande wijze heb aangetikt ( wel zachter dan die laatste tik vooral ), en nooit bleek er schade te zijn.

Zolang je niet schampt, is er niets aan de hand! Schampen maakt namelijk dat de lak eraf komt, maar tikken doet dit niet, en de bumper zal heus nog wel heel zijn.

Moet wel toegeven dat ik onlangs met klamme handjes zat, toen ik mij moest zien te wurmen in een parkeerplaatsje, omdat de auto achter mij een Lotus Esprit V8 was!
@SimonMc: Je bent niet de enige die het doet, ook ik pas het nog wel eens toe. Het veroorzaakt echt geen schade als je een zacht tikje uit deelt. Toch doe ik het in Nederland niet graag, puur omdat je hier verketterd wordt als je al naar iemands auto kijkt. Al zal ik wel toegeven dat ik wel nog even kijk.
@SimonMc: Soms kun je niet anders, en zoals je zegt dit levert over het algemeen geen schade op. Wat ik bv in Frankrijk vele malen erger en irritanter vind, is deuren openslaan tegen andere autos. Zelfs bij voldoende ruimte doet men de deur met kracht open tegen andere auto met vrijwel altijd schade als gevolg.
Mooi dat iedereen de opa een aso vindt terwijl de ferrari mogelijk zelf zo dicht tegen de golf aan heeft geparkeerd gezien de rechterhelft van de ferrari vol op de weg staat ipv binnen het parkeervak onder het mom van: ik heb geld dus ik flikker em maar ergens neer
Frankrijk zo te zien…normaalste zaak van de wereld.
Zeker nog nooit een Franse auto van dichtbij bekeken? :P
maaarrrrr. hij rijd wel met dak open! :P
en zn linkerremlicht doet het ook niet ;)
Hij had ook gewoon 6 of 8 keer kunnen steken, dan had hij het wel gehaald zonder de auto te raken. En ietsjes minder hard ook, als je de andere auto dan raakt dan is er meestal geen schade.

Goeie kans dat er nu ook geen schade is trouwens, want zo hard ging het nou ook weer niet. En als er al wel schade is dan lijkt me dat je het bij de veroorzaker kunt verhalen? Politie heeft daar niet veel mee te maken aangezien het een civiele kwestie is lijkt me.
Alsof de manier van parkeren door de eigenaar van dat opgefokte paard getuig van sociaal verkeersgedrag… Dat is gewoon vragen om een flinke tik…
Ferrari rijder zijn eigen schuld!!! moet hij zijn auto er maar niet zo kort opzetten!!! Of gewoon met zijn dikke portemonnee een goede parkeer plaats nemen
Als hij bewust is ingesloten dan is dit een logische reactie. Actie – reactie hè.
Ik was er natuurlijk niet bij maar de ferrari staat niet erg handig.
Als de golf er eerst stond moet je niet je raspaardje op 20cm ruimte er achter parkeren, en al zeker niet 60cm van de stoep af, dat maakt het nog lastiger!
@RudyV: Als je goed kijkt zie je dat de Ferrari ook nog eens op een Taxistandplaats is geparkeerd.
Z’n ‘partner’ te lui om effe uit te stappen en te kijken voor de bestuurder??

Vooral in een cabrio gaat dat makkelijk lijkt me..
@kaasboerin: net zo makkelijk als in een auto met dak. je moet bij beide een deur openen :)
Daar is dat normaal had die hem maar niet zo dicht erop moeten zetten! Ik neem aan dat die golf zo ook niet heeft in geparkeerd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).