Video: Hennessey CTS-V doet easy 355 km/u

Auteur: , 44 Reacties

Vanaf morgen gaat de halfjaarlijkse Texas Mile weer van start, en als opwarmertje wordt er al even flink gejaagd met de pk-kanonnen die we daar gaan zien. Wat te denken van de 1.243 pk sterke Hennessey CTS-V?

Even ten zuiden van Austin, TX, (op de afgesloten tolweg SH130 om precies te zijn) mag de Cadillac CTS-V, met zijn zwaar gekietelde 7 liter grote LS7 V8 (bekend uit de Corvette Z06, maar dan met turbo’s), ongebreideld de pk’s op het asfalt los laten.

Automaten en veel verzetten zijn voor mietjes, en dus hangt er gewoon een handgeschakelde 5-bak aan dit powerhouse. Pas vanaf de derde versnelling wordt de boost enigszins hanteerbaar, en kan er zonder klamme handjes doorgezet worden.

Uiteindelijk blijft de naald op een respectabele 220,5 mph (355 km/u) steken. Maar ik denk dat meneer Cactus’ credo hier van toepassing is: dat kan harder.44 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
I want!
Is geen circuit materiaal maar zal toch fun zijn om mee te rijden
Blijft een bruut dit… Maar wat ik me afvraag is; waarom een vijfbak?!
@motherlover: Ik denk Hennessey hiervoor gekozen heeft omdat deze degelijke vijfbak waarschijnlijk zo goed als onverwoestbaar is en dat de zesbakken toch moeite hebben met het enorme koppel van deze beul.
@motherlover: denk dat de extra versnelling weinig uit zou halen, op een gegeven moment bereik je gewoon het maximale punt en heeft een extra versnelling geen zin. De versnellingen hier zullen al dusdanig groot zijn dat de 1e versnelling normaal een 2e zou zijn, in verhoudingen dus een 6 bak (of zelfs groter) omdat je niets aan die hele kleine versnellingen ehtb
@motherlover: het is een 6-bak, alleen had het geen zin om in z’n 6 te rijden omdat de baan maar 2 mijl was.
Een Amerikaan die kan schakelen,dat zien we niet vaak.
@Alfarobert: Pfffff.. Go to to bed you silly..
@kaasboerin: Ik ken een hoop amerikanen die niet kunnen schakelen.. Kan de grap waarderen ;p
@romenkorn:
En wat is de grap?
@Alfarobert: er worden procentueel meer handgeschakelde porsche’s verkocht in de states dan in Nederland. Your point?
@xiran: porsches staan inderdaad garant voor het gemiddelde van amerika :)
@xiran: Zijn point is dat ondanks dat er meer handgeschakelde porsches in de States worden verkocht (betrekkelijk klein marktaandeel), het aandeel van handbak rond de 6,5% ligt in de afgelopen 10 jaar. Dus de grap was dat de meeste amerikanen niet weten hoe ze moeten schakelen, wat precies klopt want dat is ook zo.
@xiran: In Amerika wordt een handbak als sportief of luxe gezien, en de automaat is daar voor de “normale” auto.. Beetje het tegenovergestelde van ons
@xiran: en er worden procentueel meer automaatjes gereden dan handbakken mister whiseguy… Of wil je vertellen dat in Amerika elke Jan Doedel een porsche heeft??
@rrgs01: blijft vreemd als je een echt snelle auto hebt wil een automaat maar als het een normale auto is wil je zelf schakelen.
@Alfarobert:
Let’s put things in perspective here…
Echter is de “take rate” voor handgeschakelde autos bijna verdubbeld dit jaar, naar 6.98% van alle auto verkopen in de VS.
Vorig jaar (2011) was dat 3.85%. Dat is nog steeds 490,000+ handgeschakelde autos (12.8 miljoen totale verkopen). Daarbij is alleen gekeken naar nieuw gekochte autos, niet naar wat er al rond rijdt, of wat er tweede hands is verkocht.
Volgens Autoweek.nl, zijn er in 2011 in Nederland totaal 560,045 autos verkocht.
Get it?
Beest! Alhoewel ik eerder een zwak heb voor een Italiaanse schone…
Ruim 2x zo veel vermogen dan mijn Camaro. Damnn that’s sick.
@E34M5Touring: een Camaro is een eerste opstapje toch ? (damn..ik ben jaloers.. ^^)
@Megakix: Sorry brother ik volg em ff niet. Please clarify :)
@E34M5Touring: kortom, je kunt nog een hoop pk’s erbij sleutelen in je Camaro (als het geld ervoor is)…en ik dus jaloers… ^^
@Megakix: Hahahah zoooo, neuuhh 600 is zat voor mij. 1243pk is wat te veel van het goede.
@E34M5Touring:
En dat in een hatchback….
Dit redefin├»eerd de term Hot Hatch….
@jrk68: Wel achterlijk veel vermogen. De Camaro SS doen ze bij Hennessey ‘maar’ tot 1000pk. +243pk is echt enorm. En toch denk ik dat dit nog niet eens de optimale setting is maar puur gedaan voor de topspeedrun.
Durf het bijna niet te zeggen, maar de hoge kofferbak deed me aan een prius denken.
Voor een 1243 pk auto is 355 km/u bescheiden.
Met 1001 schijn je 403 te halen.
@mout: Ahhhh, dus met 1000pk 402,60km/h??
En oto’s met 500pk 201,30km/h??
Altijd al willen weten! =’D
@kaasboerin: Mensch, wat een betuttelende reacties!
Ik weet ook wel dat topsnelheid meer een kwestie van bak-overbrenging en luchtweerstand is, dan van pk’s.
Ik vraag me wel af (en dat is in dit artikel niet erg zichtbaar) of er nu echt veel prestatiewinst is t.o.v. pakweg 600 pk. In het filmpje lijkt die turbo er pas ├ęcht in te komen als hij helemaal boven in zijn toeren zit.
@mout: Ik denk dat deze setting puur voor dit filmpje is ingezet. Hennessey maak best goed gebruik van de pk’s. Tenminste mijne, en ik denk ook die van @kaasboerin: zijn prima te rijden met 600pk. Met het dubbele vermogen heb ik geen ervaring. Maar ik denk niet dat Hennessey ze zo de straat op stuurt. Daar zal de boost er wel geleidelijker inkomen.
@kaasboerin: Hij doelde op de Veyron. ;)
@mout: Als je zo’n trekker met een russische straalmotor bij de trekkertrek ziet, dan denk je toch ook niet dat die 500 km/h gaat… Ook geen 200.
misschien met de uitlaat eraf dat het harder gaat, het zal eerder sneller gaan :)
Bedankt voor de veelvuldige uitleg. ;) hahahaha
Amerikanen kunnen niet schakelen? Maar ze doen het wel graag “stickshift”. in de meeste films schakelen ze zelfs tot 20 keer om van 0 tot 60 miles te komen. Er komt geen eind aan.
@burnout jij kijkt te veel fast & the furious ;)
heeft helemaal nix met de Cadillac te maken…helaas…een beetje Punto moet dat ook halen met een dergelijk ingebouwd blokkie…
Kaasje overigens (zonder helm, rolkooi en afgezette wegen…Germany ftw !):

http://www.youtube.com/watch?v=lGRtGZ6EEnE
@Megakix: dubai…*
Kan idd harder….. 233mph op de standing texas mile… met de AMS GT-R Alpha Omega.. en een leuke schuiver aan t eind door de rem-parachute en een kleine dip-in the road.

http://www.youtube.com/watch?v=7LbTJR6SGuo&hd=1
En, nog iets harder gaat ook: de Ford GT van Hennessey die 257.7 haalde!
http://www.youtube.com/watch?v=-DcO8jg9qUE&hd=1
Ander event en een laffe 237Mph… maar wel met een Mitsubishi Evo 2!!!

http://www.youtube.com/watch?v=1-jdEj5eMcM
Al moet ik toegeven dat ie er bruut uitziet. Vind alleen van opzij gezien de wielen en wielkasten ietwat klein uitvallen ten opzichte van alle body opsmuk die er opgezet is.
tja, handgeschakeld of automaat, als ik 300 per uur rij, dan heb ik graag mijn beide handen aan het stuur hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).