Video: Hennessey’s 0-300 km/u-record [Venom GT]

Auteur: , 33 Reacties

Dat Hennessey met de Venom GT het 0-300 km/u-record van Koenigsegg had afgesnoept, dat wisten we al. Jullie hadden alleen nog de beelden tegoed.

Op 10 januari jl verdiende een Hennessey-testpiloot op een start-/landingsbaan van Ellington Airport (Houston, Texas) een notering in het Guiness Book of Records door in iets meer dan 13 seconden van stilstand naar 300 km/u te acceleren. Dat is serieus snel mensen, dus we hopen dat Steven Tyler zijn pruik goed vastzet als hij zijn exemplaar voor een ritje meeneemt.

Stilstaand ziet de Venom er ook niet onaardig uit, vooral niet als je er Baltisch babevoer naast zet. Video op autojunk!33 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wel netjes dat ze het zowel met voor- als tegenwind hebben gemeten.
@daandaan: Is niet netjes, dat is een criteria.
@fernie: criterium…
@eltee: of ‘dat zijn criteria’
Ding heeft gewoon alles, lekker design, veel pk en snelheid
@bmwe46csl: Precies! Dat hij iets minder betaalbaar, totaal onpraktisch en dat hij de laatste nagel aan de doodskist van je rug en nieren is, zijn natuurlijk rudimentaire zaken… voor de rest heeft hij alles!
@motoragent: rudimentair…..wauw….sommige woorden zijn zo in de vergetelheid geraakt, dat ik er stil van wordt als iemenad het gebruikt….mjam ! :)
@motoragent: Ja want praktisch en de prijs zijn natuurlijk criteria waar je naar kijkt als je shopt voor hypercars met 1000+ pk.
@motoragent: wat een gezeik, nee heel de dag op een motor zitten is goed voor je rug..
Miep Miep shooeefffffff weg is ie
Ding accelereert (gezien de tijd in de video) sneller van 100-200 dan van 0-100 :)

De max G-krachten vallen wel weer tegen, deze komen praktisch niet boven de 1 uit, en zijn deze vanaf 250 nog steeds boven de 0.7 :)
@Joerek: G krachten op een recht stuk vallen ook wel mee omdat je vanuit stilstand naar voren word gebracht, in een bocht word je voorwaartse beweging omgezet in zijwaarts waarbij veel meer krachten komen kijken.
@darkpluisje: Ik heb het ook over voorwaartse (lateral) G. Die zijn niet hoger dan lichte en krachtige awd bak die vanaf 0 worden gekatapulteerd.
Ik zou het direct komen voor de looks. Begrijp alleen het nut van dit filmpje niet, ik gooi liever mijn wagen door de bochten dan rechtdoor rijden op een start/landingsbaan. Kan je trouwens amper gebruiken hier in de stille kempen.
@toroloco: Als je ‘m koopt om lekker mee door de bochten te jagen denk ik dat je met een originele Lotus beter af bent. Ik vermoed dat het gigantische blok achterin niet veel goeds betekend voor de balans en wegligging van dit apparaat.

Wat betreft look heb je trouwens helemaal gelijk, ziet er helemaal niet verkeerd uit!
@motoragent: Een originele Lotus Exige RGB is te traag voor mij. In de bochten is mijn Mini R55 JCW sneller, op de autosbahn zijn ze gelijk. Mijn JCW is zelfs sneller dan een Ford Focus RS in het echte bochten werk. Ik wil niet stoefen, maar dit is de realiteit.
@toroloco: Ik wil ook niet stoefen, maar als het op écht bochtenwerk aankomt, duwt mijn auto de jouwe op, en hij kost zoveel niet, en is betrouwbaarder.

En een Lotus Exige te traag? Voel je je wel lekker?
edit: Ik zou het direct kopen voor de looks.
Nice! een lotus zoals het hoort..
gedwongenleaser
@solmatje: helemaal waar; een Lotus hoort hard rechtuit te gaan.
@gedwongenleaser: Aha ik wist niet dat ze er al een rondje ‘ring’ mee hadden gedaan, of dat hij uberhaubt al getest is op een circuit..? Maar jij verwacht dat hij niet stuurt dus.. hmm k.. helderziend
gedwongenleaser
@solmatje: mijn opmerking was puur sarcastisch bedoeld op jou reactie “een lotus zoals het hoort..”; wellicht moet je eens googlen wat de filosofie van Lotus is want die heb je geloof ik niet helemaal begrepen.

Overigens wist ik niet dat een beetje boerenverstand tegenwoordig al gezien wordt als ‘helderziend’. Want nee, ik weet niet of die hard door de bocht gaat maar de kans dat die beter door de bocht gaat dan een normale Lotus lijkt mij niet zo groot aangezien het ding -nota bene te zien op het filmpje- al de nodige moeite heeft in een ‘rechte lijn’ rechtdoor te knallen.
Volgens mij kan het nog veel sneller. Je hoort dat hij er best lang over doet om te schakelen..? Of komt dat omdat hij als die snel doorklapt wheelspin krijgt?
Ben toch benieuwd hoe lang de motor heel blijft aangezien het een flink opgevoerde motor is.Bugatti heeft zichzelf al bewezen met een betrouwbare motor.

En misschien ligt het aan mij maar zag het al op de Sema vorig dat ik het op een uitgerekte Lotus Elise vind lijken
gedwongenleaser
@dahlback: ik hoop echt dat je die laatste zin grappig bedoelt…
@dahlback: een motor van een Bugatti is gelukkig niet flink opgevoerd!
Een seconde sneller van de Veyron SS…toch knap ! En met een beetje toerendraaien kan het in 12s (beetje het gevoel dat niet het maximale uit het blok is gehaald, vermoedelijk vanwege betrouwbaarheidseisen etc.).
Ik denk niet dat ze zich inhouden bij een recordpoging, neem aan dat ze eruit halen wat er in zit, beter zal het dan niet worden…
En de carrosserie is toch ook gewoon gebaseerd op n Elise? Geen toeval daar. Gelukkig wel een supersporter die goed oogt ipv Bugatti of Koningsei. Maar da’s mijn mening!!
@davelepeef: Een elise op steroïde mooier dan een Koenigsegg? Laat me niet lachen.
Iemand met lang haar achter het stuur van een sportwagen!
En nu, in de naam der wetenschap, met een aanhanger er achter.
Wel een netje gebruiken.
@GOD:

welkom terug .. en weet .. we geloven in je ..
@lincoln:

loof het geloof in mij!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).