Video: Het nachtleven van de Maserati Quattroporte

Auteur: , 40 Reacties

Pure carpr0n! De nieuwe Quattroporte gaat voor ons uit de kleren.

Neem een exclusieve kijk achter de schermen van de lange, veeleisende testen die een auto moet ondergaan voordat hij aan het publiek kan worden getoond. Dit belangrijke onderdeel van de technische ontwikkeling is al niet misselijk voor een familie-sedan, maar ik kan me zo voorstellen dat een super-sedan van een premiummerk – dat ook nog eens het vlaggenschip is – extra goed aangepakt wordt.

De 2013 Quattroporte wordt ’s nachts getest op het Balocco testcircuit en directe omgeving. Zonder noemenswaardige camouflage, want het is donker en al die lastige fotografen liggen waarschijnlijk op één oor. Op deze manier kunnen we in alle rust genieten van de nieuwe styling aan buiten- en binnenkant. Zet je nachtkijker maar op en bekijk de VIDEO op Autojunk.40 reacties

Mooie bak
Kan haast niet anders dan dat dit filmpje is geregisseerd door een Duitser
Ik had eigenlijk wel wat motor/uitlaat geluid verwacht, jammer maar helaas.
Heb al een uiiiiiitgebreide review gelezen hoor!
Geen motor geluid? Matig.
zie m’ shinen
Huh hoezo gecamoufleerd eigenlijk, was de nieuwe QP een tijdje terug niet officieel onthuld?
Hij is allang uitgekleed en ‘bereden’ door verschillende autobladen. Helaas nog niet kapotgenaaid door Autoblog..
Ziet er al beter uit als op de persfoto’s… maar ik blijf het een Chrysler-hok vinden… doe mij de vorige versie maar.
@xilver: dat Fiat-hok bedoel je?
Waanzinnig mooie auto!
De uiteindelijke quattroporte krijgt geen doorframes om de ramen? :O correct me if im wrong maar dat heb ik nog nooit op sedans gezien, wel op veel cabrio’s en de CL maar die heeft ook geen b-stijl.
@aallex: de huidige qp heeft ook geen frame langs het raam.
@bartjuh: Volgens mij wel, kijk plaatje maar hier paar reactie’s onder
@bartjuh: Huidige QP heeft 100% zeker frames om de ramen.
@aallex: hmm.. ff denken..
auto’s, die een een coupe met viagra zijn, welke geen frame hebben om de ramen zijn de
bmw 6 serie Grand Coupe, mercedes cls, volkswagen passat cc, audi a5, audi a7, (meer niet?!)

en als sedan de aston martin rapide

maar de de nieuwe QP is dus niet de enige sedan (want aston) :)
http://www.topgear.nl/image/wallpapers/12/formaat/1280x1024/afbeelding/aston-martin-rapide.jpg
@bigcar: Ja ik zei ook, verbeter me als ik het fout heb :P dus danku
heeft de sport gts niet 430Pk ? (zie autowiki.nl frame)
Doe maar lekker met die nieuwe. Ik ga wel voor een mooie 2010 GTS. Vind hem tegenvallen. De vorige was knapper en had meer uitstraling. Dat 15j oude interieur neem ik graag voor lief.
@E34M5Touring: helemaal mee eens, vorige had in mijn ogen geen alternatief terwijl de huidige geen kans maakt tegenover een jaguar xj
@E34M5Touring: De oude was beeldschoon en onderscheidde zich daar goed mee, echte koppendraaier. De imperfectie nam ik bij dat ding ook voor lief, met uitzondering van de waardeloze Cambiocorsa bak.
Ook toevallig.. ik heb zojuist de film “The untouchables” zitten kijken. Daarin heeft die miljonair ook een Quattroporte.. dat geluid.. waanzinnig.. als engelen motoren waren zouden ze zo klinken.. Kippenvel!
@Freewarefreak: Een van de weinige films waar gelukkig niet geknutseld is met het geluid.
@RoT___: Wou net zeggen, dat klopte wel aardig idd.
@Freewarefreak: Je bedoelt zeker The Intouchables, want de The Untouchables uit 1987 met Robert de Niro is een meesterwerk daar kan the intouchables 2012 niet aan tippen.
@agera: ohaha ja natuurlijk. Hè da snapte gij toch wel.. Zit daar ook een Quattroporte in dan? ;)
@Freewarefreak: Er zit juist geen QP in The Untouchables en aangezien Untouchables een van mijn favo films is mede dankzij De Niro kon ik het niet laten ;)
@agera: Er zit juist geen QP in The Untouchables en aangezien Untouchables een van mijn favo films is mede dankzij De Niro kon ik het niet laten ;)
Camouflage?ding staat al bij de dealers…
Vind ‘m ook minder dan de vorige, maar volgend jaar komt alles goed, want dan komt de Ghibli. Deze nieuwe QP moet je met die 5,21m eigenlijk als een soort 7Li of S Lang zien en die zien er ook niet uit (van de zijkant). De Ghibli wordt dan de ‘spirituele’ opvolger van de gevierde vorige QP schat ik zo in…
@jaapiyo: De ghibli wordt een 5-serie/ a6 concurrent als het goed is. Persoonlijk vind ik de nieuwe QP mooier als zijn voorganger en beter dat de auto is gegroeid om de concurrentie aan te gaan.
Wat een prachtige auto!
Hopelijk hebben ze bij deze de versnellingen beter ingedeeld. Leuk voor omstanders dat er wat geluid af komt, maar op een lange rit begon op een normale snelheid (140-150) het motorgeluid te irriteren, continu het idee dat er nog eens doorgeflipperd moest worden.
Ben ik toch blij dat VAG Bentley heeft overgenomen, de Continental Flying Spur is zowel van binnen als buiten prachtig. Ik zou er niet aan willen denken dat Fiat Bentley had overgekocht en dat Bentleys Lancia en Chrysler invloeden zou hebben.
Enige kritiek die ik heb op de nieuwe QP zijn de gelijkenissen met concerngenoot Lancia in het interieur jammer. Normaal neem je dat voor lief, maar van een auto die zoveel kost verwacht je iets beters. Dat mag de pret niet bederven natuurlijk.

http://momoyak.deviantart.com/art/Maserati-Quattroporte-2013-by-MOMOYAK-336437732
Echter in de juiste kleur is de nieuwe QP beeldschoon qua design. Ik verwacht ook dat een hoop mensen hier van mening zullen veranderen in de loop van de tijd. Het is een kwestie van tijd denk ik. Des te meer kijk ik uit naar de rijtest met deze bolide.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).