Video: Honda NSX Turbo vs Porsche 997 Turbo S

Auteur: , 51 Reacties

Spannend! Porsche's snelst accellererende straatauto versus een 700pk Honda NSX.

Een Honda NSX kiezen was vroeger makkelijk. Wel of geen stuurbekrachtiging was eigenlijk het enige wat je hoefde te kiezen. Overzichtelijk maar daarmee hadden ze bijvoorbeeld geen concurrent voor Porsche’s turbo’s. Geen ramp op het circuit maar in een rechte lijn moet de turbo-loze Honda het op een gegeven moment echt afleggen.

Anno 2012 monteer je die turbo natuurlijk zelf op je Honda. Uit de heerlijk flowende V6 haal je dan opeens 700pk! Dat zijn waarden waarmee je het een Porsche 997 Turbo S moeilijk kan maken.

Natuurlijk moet de Honda bestuurder wel vechten voor grip. Hij is ook niet te beroerd dat in het eerste deel van de video te laten zien. Gelukkig racen ze twee keer. De tweede run is het potentieel van de
auto’s beter te vergelijken.

De Porsche bijt zich vast en rijdt weg. De Honda spuit en stuitert er vandoor, wat te denken geeft over de kwaliteit van banden en schokdempers. Uiteindelijk kan er maar één de hoogste snelheid noteren.51 reacties

Haha porsche owned!!
@therealcalover:
Porsche owned niet.. Hij komt weliswaar 2x als eerste over de finish, maar wint maar 1x dankzij de brakke start en overdreven power van de NSX! Bij DragTimes wordt de klok pas gestart bij het optrekken van de auto (dus niet bij groen licht).
De 2de run komt de Porsche duidelijk als eerst over de finish, maar wint de NSX. Bekijk de gegevens maar eens goed die je krijgt na de race :)
@Brutus: Ja zo kan ik het ook. Ze meten beide. Dus jij kiest de winnaar op basis van de statistiek die jou op dat moment het beste uitkomt. Dan neem ik het startnummer. Dan ‘ownt’ de NSX 2x!! Meer is immers altijd beter…
NSX = verprutst
Van supersturende rijmachine naar een apparaat wat met moeite nog net rechtuit kan rijden.. In originele staat sneller en met meer plezier over het gemiddelde circuit te jagen dan na beunhaas er met zijn vingers aan heeft gezeten…
@baasbas: Ben ik met je eens. Een vtec moet je eigenlijk niet verpesten met een turbo.
@baasbas:

yep .. te fragiel en te uitgebalanceerd om er GT-R / Ford GT geintjes mee te flikken ..
Loser!
james125 via iPad app
Hoe prop me nou in hemelsnaam 700 pk in een Honds NSX??? Ongelofelijk gewoon. Ben benieuwd wat ze met mijn auto kunnen!
Die Porsche is ook zo 13 in een dozijn…
Toch de NSX!
@BmwMPower: Ja inderdaad, een Turbo S zie je dagelijks ;)
@godspeed: Ik hoop dat het sarcasme was, anders zou je toch je avatar moeten veranderen. ;)
Die honda rijd voor geen meter!
die kever is niets tegen de nsx
ook al was de nsx stock dan krijgt hij toch nog de voorkeur
Vanaf 600Pk is 4WD toch wel aan te bevelen :lol:
@Megakix: Vanaf 6 pk bedoel je? :)
@norge: Zo veel nog ? Dacht dat het gewoon een vereiste was bij alles met 4 wielen ? ;)
@norge: inderdaad Quattro is een must bij het kiezen van een auto !
@luuktb: Tja als je flinke hoeveelheden overstuur prettig vind wel ;) RWD blijft beter in de autosport.
Heb je het over veiligheid in het dagelijkse verkeer met nat/glad wegdek dan is 4wd weer beter.
@bofkont: Maar de voorkeur voor RWD in de autosport heeft ook te maken met het vermogens verlies van Quattro.
Maar wat rijd het geweldig dat Quattro, en ik moet zeggen als ik met de BMW de rotonde pak 2de afslag (rechtdoor) heb ik meer last van overstuur dan in de Audi.
@luuktb: Wat dacht je van de regeltjes van o.a. de FIA en dergelijke organisaties? Het verlies van de aandrijflijn word gemakkelijk gecompenseert door een hogere bochtensnelheid. Maar de autosport federaties verbieden het simpelweg voor races op asfalt.
@luuktb: Ik heb zelf een S3 quattro gehad, geweldige wagen en een fenomenale handling inderdaad.
Ook heb ik diverse bmw’s gehad waarvan de laatste een E46 328ci, deze gaf mij inderdaad minder vertrouwen maar dat komt ook meer omdat ik niet een geweldige RWD rijder ben :)
Maar overal lees ik dat de RWD als het op handling aamkomt de RWD het beste eraf komt ook de eeuwige nutteloze strijd tussen audi RS modellen en M van bmw lees je het.
@bofkont: Ik hoop dat je onderstuur bedoelt?
@pexiges: Eh inderdaad ;)
Sla me even :)
lijkt wel zo,n heftruck met achterwiel besturing ..
Die Nsx bestuurder kan maar beter een Nissan GT-R nemen.. Het zal best moeilijk zijn dat ding recht te houden, maar dit lijkt nergens op.
Vraag me af hoe vaak hij geoefend heeft op een dragstrip, dit lijkt nergens op. Doet een beetje denken aan de UGR Gallardo, ook totaal niet te benutten dat vermogen alleen die gasten kunnen er nog enigsinds mee omgaan door gewoon weinig gas te geven.
Toch heeft de Porsche mijn voorkeur! De Honda heeft een wegligging van niks. Orgineel is de NSX mooier dan zo’n getuned geval.
Waarom ?… Een icoon verkloten ? Uiterlijk ziet er niet meer uit. Te dikke achterwielen, rare spoiler set. Het lijkt wel of de eigenaar de budget-rekken bij Halfords/Autostyle leeggekocht heeft. Onder de kap best een leuk idee, zo’n turbo op de V-Tec V6. Blijkbaar komt dit niet tot z’n recht in de prestaties. Jammer, het origineel is zó mooi.
(Als je dit zo ziet gebeuren in een top-Honda met 700Pk hoe moet dat dan wel niet gaan in die Civic met 600Pk van een paar dagen geleden… :D )
Honda! Die NSXen zijn veel zeldamer als een porsche, jammer dat ze deze een beetje verprutst hebben. Want JDM style FTW!
Faalende gast
onehp via Android app
Sluit me aan, zonde van de NSX.

Ben je de baas als je maar net kunt vertrekken en met 170pk meer en 300kg minder nét sneller bent. NOT
Dit lijkt inderdaad nergens op. De standaard 280PK is naar huidige maatstaven wat weinig, maar 700PK gaat ‘m blijkbaar ook niet worden. Misschien dat met 450PK je een zeer uitgebalanceerde auto krijgt. Zonde van die mooie toerenmotor.
NSX heeft duidelijk ook traction control nodig, zoals die Porsche dat heeft. Dan een setje goede bandjes en je krijgt een veel duidelijker beeld van het verschil in vermogen.
ik heb toch liever een stock turbo s dan die verneukte nsx, of hij nou sneller is of niet
Blijkbaar is wegrijden het grootste euvel bij deze NSX. Erg jammer ben altijd wel gecharmeerd van dit model.
Je kunt wel grote spierballen hebben maar als je ‘m niet omhoog krijgt heeft een vrouw ook niks aan je…. :)
Zo, dat gaat rap met die Volkswagen, 4WD tsja, dikke voordeel als je optrekt, doe mij toch maar die NSX.
Slechte vergelijking zeg… 4WD met launch control is toch niet te vergelijken met een 2wd’ertje. Porsche is echt cool. Honda is echt duf
@maxx1: http://i.imgur.com/I6NsR.png
@d15b2: Ervaring met Need For Speed hé :)
@d15b2: dus? Geboortedatum January 15, 1986
wat wil je hiermee zeggen? Dat je ontzettend cool bent omdat je 26 jaar oud bent?
De NSX die gebruikt werd in de JTCC races had ook een 500 pk, echter was die auto door pro’s gebouwd en niet door beunhazen zoals in dit filmpje. 700 pk boosten uit een NSX motor stelt niet heel veel voor, als je het al uit een Civic blokje kan persen. Het fatsoenlijk rijdbaar houden is een ander verhaal.
@panzerknacker:

Een JTCC NSX heeft dan ook net zoveel te maken met de straatauto als een A4 dat met een A4 DTM heeft. Bijna niks dus.
En weer een Jap vernedert door Duitse degelijkheid ….
@rechercheur: Volgens mij verloor de Porsche ,het helpt om naar de filmpjes te kijken ….
@norge:

Hey zeerover’t, …. NSX gewonnen, je bedoelt dat zwabberend ding wat bijna van de baan afglijdt en bij een tweede poging weer een paar seconde later over de finish komt. Yeah right, topsnelheid zonder tractie, stoer. Oorbelletje erbij, flesje Heineken en je bent helemaal het mannetje bij de lokale hangjeugd in Vestbygd …..
groot fan van de nsx, maar wel orgineel. ik kies hier toch voor de orginele auto, tuning is voor mac-petjes.

ot:
doet me denken aan zulke lui

http://www.youtube.com/watch?v=4R6a2ZmKe1k&feature=g-logo&context=G2183b26FOAAAAAAABAA
Zonde…
NSX? Ik las NSR.
[schakelbrommer,meer een motor trouwens]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).