Video: Jeremy Clarkson ♥ Toyota GT86

Auteur: , 59 Reacties

"This is one off the best cars I have driven... in ages!" Zo Toyota, of u die even in de zak wilt steken.

In tijden van relatieve Top Gear-rust heeft het presentatiegedeelte van de show altijd wel een paar schnabbels lopen. Richard Hammond ging in Amerika met tanks spelen, en Clarkson verzon weer een DVD-ideetje dat traditiegetrouw rond feestmaand december in de schappen ligt. En May? Die mocht Jezza nu eens assisteren in zijn zoektocht naar The Worst Car In the History Of The World. En hoe meer May, des te beter, als het om knullige auto’s gaat.

In een fragment uit de special zien we Jeremy een bloody red GT86 rond het Top Gear-circuit in Dunsfold Park Aerodrome gooien. Van het uiterlijk is hij niet onder de indruk, maar die Subaru-boxermotor, de gewichtsverdeling, achterwielaandrijving en banden die je qua breedte eerder op een skelter zou verwachten maken van de Toyotasciobaru een gerecht dat zelfs Jezza niet afslaat. De mogelijkheid om continue te driften op lage snelheden is ook gewoon subliem.

En dat waren nog maar drie minuten uit de meer dan een uur durende show. Hieronder de volledige special, te bekijken totdat de Beeb hem van de YouTubes schopt. Maar gelukkig ligt hij al bij uw plaatselijke torrentverdeler.59 reacties

Al rijdt ie 7:00 op de ‘ring, het is en blijft een lelijk ding.
@mercedesclk350: Nee, ‘Al rijdt ie 7:00 op de ring,IK blijf het een lelijk ding vinden’…

Lekker voor jezelf blijven spreken,goed?

Die GT86 blijft een supergeeteetje. Mooie verhoudingen in z’n lijnen, topweggedrag en eindelijk weer ‘ns een lekker driftertje.(up yours VAG)
@lemans96: nee, het IS een lelijk ding. Staat zelfs op Wikipedia dat het een lelijk ding IS, kan je nagaan..
@flippert:

En toen werd je wakker…jammer dat t toch geen natte droom was he?
@flippert: jij hebt het zeker op Wikipedia gezet..
@flippert: Ah ja, als het op Wiki staat, dan moet het wel waar zijn…
@bitch fighters hierboven:
Ik heb net op Wikipedia zitten zoeken, staat nergens iets over natte dromen…
@lemans96: jamaar dat rijmt niet…
@mercedesclk350 @ flippers: dit is zeker geen lelijk ding, dit is de mooiste auto die (in deze prijsklasse) verkocht wordt.
voor de veelal ruim aanwezig pk-en brede banden fetisjisten , kijken en luisteren….
GT68?
O, je bedoelt de GT86!
Tsja… Deze man wordt ook al een dagje ouder.. Logisch dat je je dan wat meer aangetrokken voelt tot grijze muizen auto als een Toyota. Auto’s voor bejaarden. Toyota schijnt in het japans ook ‘AOW’ te betekenen..
@flippert: Heb je vannacht goed geaudiet?
@flippert: Moet toch ook ambetand zijn als er weer eens een bejaarde u voorbij drift.
Jeetje wat eerlijk van Jezza. Hij laat zich gewoon niet leiden door alle vooroordelen die over Toyota zijn ontstaan! Bewonderenswaardig. Unlike vele reaguurders op dit blog.
@Original_Arnoud: hoezo vooroordelen? Wat? Waar??
@flippert:
Onder andere dat Toyota een stoffig merk zou zijn. Als er één (volume) merk de afgelopen 10 jaar vooruitstrevend is geweest dan is het Toyota wel. Daarnaast is Toyota het meest succesvolle merk ooit in het wrc. Dus wat nou merk voor bejaarden?
@Original_Arnoud: Euhhh Lancia is het meest succesvolle WRC team ooit. 10 WK’s tegen 3 van Toyota….
@Original_Arnoud: Flippert is een beetje geflipt.
@spellingscontrole: dat ook, maar blijft vervelend voor Toyota dat hun auto’s vooral door bejaarden worden gekocht..
@flippert: Hoezo vervelend voor Toyota??? Ze hebben meer geld, zijn met meer (vergrijzing), rijden nog eens een deukje (omzet), beknibbelen niet op onderhoud (omzet) en zijn trouwer dan de gemiddelde leaserijder! Ideale klanten dus.
@Original_Arnoud: Ze hebben een hybride-systeem gemaakt; dat is het dan ook wel. En zo zuinig is dat systeem ook weer niet. En dat Toyota’s door bejaarden worden gekocht is omdat die bejaarden niet meer kunnen zien hoe lelijk Toyota’s tegenwoordig zijn!
@gregorius:
Knie airbags? Vvtl-i systeem? D4-D motoren? D-Cat motoren? Lexus (LFA)? Eerste passief besturende achteras die niet levensgevaarlijk was (Avensis van 2 generaties geleden)
@Original_Arnoud: D-Cat zou ik niet te veel mee te koop lopen ;-)
@Original_Arnoud: en wat is er zo bijzonder aan de d4d motoren dan? En vvti is toch gewoon een variant van variabele kleptiming wat bijna alle fabrikanten wel hebben, alleen onder een andere naam?
@RRenault:

Variabele kleptiming MET lifthoogte van de kleppen…dat is wat vvtLi is.
Amerika, Of, Continu. Maar over continu twijfel ik, continue is volgens mij (heel) oude spelling.
@phaeton:
En de enig juiste….
Lijkt me heerlijk zo’n GT86!
Ik zou wel mooiere velgen er onder doen.
Ha ha dat huis van Hammond. Dat kan toch niet waar zijn? Die leeuwtjes met zijn kop erop. Zelfs Frans Bauer heeft dat niet (denk ik).
@flippert: het schijnt dat flippert in het nederlands betekent dat iemand is doorgedraaid en dat niemand het geraaskal serieus hoeft te nemen.

De GT-86 is misschien niet moeders mooiste maar wel een soort Porsche Cayman die op 12 gezet is qua driving focus voor ongeveer half geld. Wint niet voor niets een Best drivers car titel en universele lof van iedereen die verstand heeft van echte rijdersauto’s. Op en top smile-machine….voor wie snapt wat een coupe eigenlijk zou moeten zijn. En ja 30pk meer zou de auto wellicht nog geweldiger maken, maar geloof me, dit is een zeer gewilde liefhebbersauto en zal dat over 30jaar nog zijn. A legend of the future.
@w0o0dy: ach.. Je zegt het zelf al: een soort Porsche Cayman. Mensen die een sportwagen kopen laten zich vooral door de merkwaarde en het imago van het merk leiden. Daarom wordt het niks met die gt86: een ‘soort Cayman’ met een Aldi logo erop.. Succes toojootaa.
@flippert:
Nee, zoals gewoonlijk heb je het weer helemaal vout.

Mensen die dit kopen kijken niet naar een badge
Zijn niet onder de indruk van een gladde premium showroom, ambiance en verkooperts.
Of een chef werkplaats in zo’n dokters jas.

Mensen die dit kopen willen een rijdersmachine hebben
En lachen de gemiddelde Cayman rijder uit die twee keer zo diep in de buidel heeft moeten tasten voor een auto die zeer zeker niet twee keer zo goed is als deze.

.
@desjonnies: dat is dus het probleem: daar zijn er te weinig van en die paar die m wel kopen zijn ook nog geeks/nerds die anderen niet infecteren met de wens eenzelfde auto te kopen..
Helemaal afgekeken!
@flippert: mensen zoals jij kopen een auto vaak voor de status/vanwege het merkje, daarom had ik het ook over liefhebbers van echte drivers-cars. Volgens mij krijgt Toyota/Subaru die dingen nauwelijks aangesleept, alleen in een suf land al NL (vooral qua smaak in auto’s en mogelijkheden om van een leuke auto te genieten) loopt het geen storm. Kijk maar eens naar de aantallen in landen met een autocultuur en waar weinig te merken is van economische malaise…
@w0o0dy: Dit zijn auto’s die goed vergelijkbaar zijn met een Mazda MX5, S2000 of Lotus Elise qua funfactor. Puur alleen voor driving fun en niks anders. Daarom wil ik ook zo graag een van die genoemde auto’s bezitten. Liefst de S2000. Persoonlijk heb ik nu een 3 serie ook voor de driving fun, maar ik heb ook het comfort nodig in dagelijks gebruik. Zo hardcore ben ik dus (nog) niet ;)
@jzaero:
Dan is de GT86 jouw op het lijf geschreven….
Veel fun maar veel praktischer en dagelijks bruikbaar dan de andere 3 alternatieven die je noemde.
Ga er eens mee rijden en je bent verkocht.
@jrk68: Probleem is dat ik dat soort auto’s pas koop als tweede auto en dan zijn die alternatieven opeens wel geschikt aangezien ze dan niet meer zo praktisch hoeven te zijn. Maar zoals je hier al ziet, zo logo-geil ben ik echt niet ;)
Stukje Hollandse trots in de special, ze gebruiken een foto van een auto welke van THE gallery komt.
@Donstil: viel mij ook op :)
Nu duren “ages” bij Jeremy meestal niet langer dan een week…………
@mevistox5: Klopt, want zei hij dat ook al niet over de BMW 1-serie M? Het zou ‘Perfectly balanced’ zijn, ‘Best experience since the golf 1 GTI’ en ‘BMW M is better than Merc(edes), better than Audi… better than anything’. Dat was vorig jaar, geen ‘ages’. :D
Toyota mag dan hier in Europa niet zo’n sportief imago hebben(ligt grotendeels aan de saaie kopers alhier), in Japan is dat wel anders. Het japanse Super GT kampioenschap werkt daar natuurlijk goed aan mee(dat gaat vanaf 2014 samen met het DTM,goed nieuws !) maar ook legendarische modellen als de legendarische Corolla AE86, de vele verschillende WRC homologatie Celica’s, de Supra’s en natuurlijk niet te vergeten,de groep C auto’s en de GT-One en de huidige Hybrid TS030 LMP1 !

Go Toyota !
Dat is geen Dunsfold, lijkt meer op Donington.
@pjotr: Volgens mij is het Croft.
Wat is een LFA toch een prachtige machine, en de GT86 lijkt me ook geweldig om in te rijden :)
Ik dacht: zou die flippert nou echt last krijgen van een dissociative fugue????? Met zijn Wikipedia, waarin zou STAAN dat de GT86 lelijk is???

Ik kijken: en jawel, het staat er!!!!
Kijk ik kog eens: staat het er niet meer. Dus JA: Flippert is hardstikke gek en als je niet uitkijkt wordt je erdoor besmet. Vermijden die gast dus.
@glashelder: ach, Einstein werd ook verguisd om sommige van zijn ideeën. Feit blijft dat je toch op zijn minst al incontinent moet zijn vooraleer je een Toyota wilt rijden. En gruwelijk lange tenen hebben, wat een hoop huilie huilie hierboven, zeg.. Dan toch liever de Vag fanboys..
@flippert: Loser… ;-)
@flippert:
Dus jij bent lid van de club van stoffige impotente bejaarden met een klein pikkie….
Dat verklaart in elk geval de onzin die je hier uitkraamt…
@flippert: Einstein?! Of bedoel je Darwin?
De gewone man had geen idee waar Einstein het over had. Slechts collega’s als Niels Bohr betwistten de bevindingen van Einstein.

En wat boeit het jou nou, dat iemand een GT86 begeert? Heb je er last van? Oogjes sluiten en doorfietsen…
Dit word volgens mij net zo’n icoon als de integra type r.. Mensen die dit afkraken hebben geen verstand van sportwagens. Time will tell ;-)
Haha, 0.20.41 in het stukje van ‘Worst Car in the History of the World’ zie je een foto van een van een AMC. Deze foto is afkomstig van ‘The Gallery’ in Brummen… Zullen ze goed verkopen nu…
Dacht even dat het de oude stig ging worden op het einde.
Ik heb er eergisteren mee gereden; een vriend van mij heeft er een aangeschaft. Het uiterlijk straalt uit waarvoor hij bedoeld is: automobiele lol. Niet geheel mijn smaak, maar kan er wel om glimlachen. Van binnen zit alles op de juiste plek, maar van de gebruikte materialen kan ik niet echt enthousiast worden. Het wordt pas leuk bij het rijden. Messcherp en prima neutraal te rijden, maar ook kinderlijk eenvoudig in overstuur te forceren. Heel leuk, dat ietwat natte en lege parkeerterrein. :) Al met al deed het rijden mij denken aan de MGB GT, zelfde concept, nieuwe Japanse jas.
@pieterveer: jij snapt hem! Ik zou er zelf ook graag eentje hebben.

Over het imago van Toyota; kom eens naar Azië! Ben nu een maand op Bali en 90% is hier Toyota, modellen die wij in NL niet hebben, maar lekker sportief.

Ben zelf blij dat Toyota niet aan die eindeloze PK-race mee doet.

Ik ben en blijf fan! Heb Audi gehad (nieuw) en kwam er snel achter dat je voor alles bij ze veel te veel betaald…
JC: ‘but, James, if I may’ +1
Die man zegt dat wel vaker…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).