Video: klassiek brullend Porsche 911 rally spektakel

Auteur: , 49 Reacties

Turbo-loos, luchtgekoeld, zo veel mogelijk demper-loos, zo hard mogelijk over Italiaanse bergwegen blazen. Er zijn nog steeds mensen die weten hoe je een Porsche echt hoort te rijden.

Traditioneel is de Porsche 911 een sportwagen of supercar die het ook op verminderd glad wegdek erg goed doet. Niet in de laatste plaats bewezen door Porsche haar Dakar-avontuur maar ook in de jaren ’60 en ’70 reden de Elfjes al offroad.

Een tweetal Porsches 911 uit het tijdperk dat overstuur nog heel erg dodelijk was. Vierwielaandrijving was uit den boze, van waterkoeling had Ferdinand nog niet gehoord en turbo’s waren uit den boze. Het is een wonder dat het ook zo vaak gelukt is deze auto’s op de weg te houden. Chassisstijfheid was van ondergeschikt belang, draagarmen bewogen maar wat op en neer

Hoeveel stoeptegels deze Italianen voorin hebben liggen om de 911 classic op de grond te houden laat de video niet zien. Vergeven en vergeten dankzij het fantastische geluid dat deze oer-boxers produceren. Porsche as it should be.49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zonde van die lichtbalk, verpest de orginele porsche voorkant!
@bbroek: Eens, maar zo is rally jeweets.
Ikweets ja..
Toen auto’s nog onverwoestbaar waren en bestuurders nog echte kennis/vaardigheden nodig hadden om de auto’s in bedwang te houden tijdens een race.
@bsxc2: ja zoals Senna die had ook een onverwoestbare auto;)
@mightymike: Zoals in de docu Senna gezegd wordt: hij had verder geen gebroken bot in zijn lichaam: hij had gewoon de pech dat hij de ophanging van z’n auto tegen z’n helm getorpedeerd kreeg.
Leipe shit ouwe
Toen Porsche nog een sportwagen fabrikant was.
@norge: een 911 GT3 RS is geen echte sportwagen dan? Wat een onzin kraam jij toch uit man.
@brasi:

aircootje .. automaatje ..

“sport” the gay-olympics way ..
@lincoln:
GT3 RS met automaat? En die airco kan je weglaten al zie ik niet in waarom je dat zou doen.
@brasi:

Maak je niet druk joh. Norge wil graag stangen. Zit een blokkering in een hersenkwab. Bij alles wat VAG is gaat norge sputteren en krijgt hij rode vlekken in z’n nek.
@brasi:

Je bent geen sportwagenfabrikant omdat je ook een sportwagen in het assortiment hebt. Dan is Nissan ook een sportwagenfabrikant. De meeste auto’s die Porsche maakt zijn absoluut geen sportwagens.
@topless: jij begrijpt tenminste dingen.
@norge:
Gelukkig hebben wij deze tijd nog meegemaakt….
De tijd dat Porsche’s nog auto’s waren voor echte mannen met ballen i.p.v. dameskappers en pennenlikkers….
@jrk68:

En een Lotus Elise is ook een echte mannenauto? Ik vind het namelijk meer een geinig damesautootje …
@jrk68: Precies :)
@jrk68:
Vout !
De tijd dat iedere Porker je boven de 4000RPM serieus probeerde om te brengen.
Dat boven de 4000RPM Brünhilde los kwam die de meest gruwelijke area’s zong en je gelijk wist dat het menes was.
Dat, als je hem verkeerd “zette” voor een bocht, dit genadeloos kon worden afgestraft.
Dat, als je haar met geknepen billen fout in een bocht had gezet niet kon liften met je gas omdat dat een zekere dood met zich mee kon brengen.
Dat je in de regen maar achter een vrachtwagen bleef hangen omdat het kreng schier onbestuurbaar kon worden.

De auto waarmee ik de meeste keren rond ben gegaan.
@desjonnies: De tijd dat je als Porsche rijder nog aanzien had…
@jrk68: Hoezo, toen reden er ook al makelaars etc. mee. Auto voor mensen met meer olie in de haren dan in de motor. Dat levensgevaarlijke handing een pluspunt is heb ik nooit begrepen.
@E34M5Touring:
De kick van een oude 911 ligt op oude wegen.
Oude tweebaasn wegen.
Inhalen is geweldig met zo’n ding.
Ik had een naakte smalle 2.7 liter met injectie.
Het geluid en brute geweld dat loskomt boven de 4000RPM is gewoon niet van deze wereld.
En de beloning die de Porker je geeft als je hem WEL goed had ingestuurd is niet te beschrijven.
Zoals ik al eerder zei; ze proberen je idd te vermoorden
je rijdt zo’n ding dan louter en alleen om beloond te worden, als het wel goed ging.
En de balans in een oude 911 is nog belangrijker dan benzine en olie.
Nieuwe banden?
Laat hem gelijk maar kompleet uitlijnen, want hij rijdt en reageert gelijk anders.
Eigenlijk is het puur de mechanische engineering die het interessant maakt.
En was bv een E-type Jaguar een veel fijnere all-rounder, met een veel fijnere motor.
Reed een (tweedehands) goedkopere Maserati Merak 10x beter.
Maar op de grens is een 911 dan weer veel spannender.
En eigenlijk moet iedere autogek ooit zo’n ding gehad hebben.
Net als een Engelse shake rattle and roll roadster.
Omdat dit zeer specifieke voertuigen zijn.
@desjonnies: Ok! Ik snap de appeal van het ‘winnen’ van je auto wel. Maar ik kan me meer vinden in je zin over de engelse auto’s. Ik heb met een 4.0l E type coupe gereden en dat mechanische gevoel is inderdaad wel speciaal. De eigenaar van de E-Type had ook een Aston Martin Vantage staan uit de 70ties. Dat was erg gaaf maar wel heel hard werken. Vooral het remmen was erg wennen. Je moest echt bovenop het pedaal gaan staan om maar wat te vertragen. Toch reden die allemaal beter dan een 82er 911 Carrera. Ik heb zelf ook in een 928 gereden (eerste serie, in beautiful bruin) en die vond ik vele malen beter. Die was bruikbaarder, zeker als je het vermogen aansprak. Misschien had ik het dan toch mis. Misschien is een oude 911 dan wel een echte mannenauto. Alleen weggelegd voor mannen die alles eruit durven halen. Maakt hem voor mij niet echt begeerlijker. Dan maar geen ‘echte’ man :)
@E34M5Touring:
’t heeft niets met mannelijkheid te maken.
Eerlijk gezegd hoef ik geen Porsche meer.
Ik heb het gehad, het was leuk en ik ben verder gegaan in het leven.
Nu ben ik verslingerd aan de 2-deurs Impreza WRXén uit de jaren negentig van de vorige eeuw.
Waarom?
Ondergewaardeerd voertuig.
Supercar in wolfskleren
Zeer betaalbaar
En een prettig gestoorde freak-scene.
Wat een monster geluid!
Aan de Hellendoorn Rally (21 & 22 september) doet een 964 RSR mee, dat zal vast ook feest (voor de oren) worden.
Niks zo lekker als het geluidje van die luchtgekoelde boxers. Overigens respect voor het fatsoenlijk op de weg houden van deze kamikaze machines!
Heerlijke Porsches! Er klinkt weinig beter dan een 6-cilinder boxermotor van Porsche.
Amen, niets aan toe te voegen. Wat een geweldig racemonster.
Een van de weinige Porsches die mijn JDM hartje sneller doen kloppen!
@Osca: :) Helemaal mee eens.
@Osca: JDM als in “Japanese Domestic Market”? Indien dat zo is: fellow JDM-er! Al heb ik naast JDM ook een hart voor Porsche. Maar JDM staat stipt op nummer 1!
@ej20g: Je Dikke … :p just kidding inderdaad Japanese Domestic Market, R34 & FD & Sky2K <3
@Osca: wilde het toch even zeker weten. Maar “alle” Japanners eigenlijk. Skyline’s, Supra’s, Evolution’s, Impreza’s, 3000GT’s, Celica’s, Legacy’s, Silvia’s, Sunny’s (GTI-R) en jaja, zelfs Starlet’s! Geen idee waar die passie vandaan komt, want niemand in mijn familie heeft die passie voor Japanners…
@ej20g: Je vergeet de Glanza’s ! en de Ricers (Vtecjes) :p
@Osca: alleen aan het woord “Ricer” heb ik een hekel. Komt door al die Amerikanen die altijd maar roepen dat hun grote, 7+ liter V8 blokken beter zijn. Heb er niks tegen, het zijn goede blokken maar niet te vergelijken, en dat snappen zij niet. Maar inderdaad, niet de Honda’s en Glanza’s vergeten. Ow, en natuurlijk ook niet de Stagea’s met hun RB25DET en RB26DETT! Moet eerlijk bekennen dat ik niet kan wachten tot ik mijn opleiding af heb… Grootse toekomstplannen betreffende de opkomende JDM scene in Nederland:).
@ej20g: Ik weet niet wat je plannen zijn maar als het de straat beeld een beetje opleukt en niet alleen maar sjonnietuning ziet dan wens ik jou succes!

Amerikanen hebben gewoon meer compensatie nodig hehe maarja Stagea’s met ee R34 voorkant!
@Osca: danku, kan alle geluk gebruiken. Even in het kort: mijn plannen zijn om, hopelijk, een bedrijf op te zetten dat zich specialiseerd in Japanse sportauto’s. En dan inderdaad absoluut géén sjonnybakken, maar auto’s die volledig aangepast worden naar wens van de klant. En ik wil graag alleen met topproducten gaan werken. Eventueel wil ik ook aan import gaan denken. Maar dat zijn toekomstplannen, ben nog behoorlijk jong (16 jaar) maar je moet kunnen dromen. En niks is mooier dan van je hobby je beroep te maken. Het werkt ook mee dat de Japanse scene in Nederland aan het groeien is en er in dit deel van Nederland niet veel bedrijven zijn die zich daarin specialiseren. Dus als het lukt vul ik dat gat hopelijk (deels) op. Ik ben nu al bezig met rondkijken en, voor zover mogelijk, voorbereidingen. Sorry voor het halve boek aan informatie haha.

Inderdaad, dat is denk ik wat veel Amerikanen dwars zit. En wat betreft Stagea’s met R34 voorkant, ik vind ze erg mooi, maar ik vind zowel de orginele als de R34 voorkant schitterend staan.
@ej20g: We delen een droom dus haha helaas ben ik al wat ouder en ga ik bedrijfs economie studeren ipv iets automotives :(
@osca: haha toevallig. Ik neem aan dat je een duidelijke reden hebt om daarvoor te kiezen? En misschien daarna, het hoeft natuurlijk niet te laat te zijn! In ieder geval veel succes met de opleiding, zoveel mogelijk ervan maken. Dan heb je daarna zoveel mogelijk mogelijkheden!
@ej20g: hier idem :)
Jammer dat die 6 cylinder boxers zo vreselijk klinken, je hebt echt een dikke sport uitlaat nodig om er iets van te maken. Elke v8/v10/v12/5-lijn klinkt beter.
@papa: die mening mag je uiteraard hebben, maar je bent wel de enige…
Geen woorden voor.

Wat een geluid!!!!!!!!
leuk kleurtje
Wauw!
De tijd dat het stuur voor de bocht diende om een hint te geven welke richting de auto uitmoest en na de bocht diende om het overstuur op te vangen. Deze kan er ook wat van:
http://www.youtube.com/watch?v=CgUQh3AHqs0
@fortuna: jammie!
Die is wel wreed.
@alwood: dat jij vroeger in je kever wat stoeptegels hebt gedumpt, wil nog niet zeggen dat deze Porsches dat ook hebben.
Je hebt ook zoiets als rijkunst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).