Video: Lekker scheuren met de nieuwe BMW X5M

Auteur: , 21 Reacties

Dat er serieus gereden geragd kan worden met de nieuwe BMW X5M, bewijst deze spyvideo op de Nürburgring. Met gillende banden, grommende motor, fluitende turbo en ploffende uitlaat valt de SUV het circuit aan.

Hoewel hij het in de echte wereld aflegt, waren we toch onder de indruk toen de vorige generatie X5M het won van een M3 op Laguna Seca. Of de nieuwe versie van de X5M hier verandering in gaat brengen is te betwijfelen, maar voor een SUV lijkt hij het erg goed te doen op de ‘Ring.

We verwachten een lichtere auto met dezelfde motor als in de F10 M5 en M6. Deze motor is gebaseerd op het 4,4-liter blok dat in de huidige X5M ligt. Goed voor 560 pk en 680 Nm koppel bestuurd via een M-Dubbelekoppelingversnellingsbak (vier keer woordwaarde) met zeven verzetten en het Active M differentieel. Maar BMW zou BMW niet zijn als er weer een lekkere power upgrade komt. Wat denken jullie dat ze uit het blok gaan persen, mocht het inderdaad om dezelfde gaan? Meer of minder dan 580 pk?21 reacties

vrachtwagenblog !!

had @flippert toch gelijk ..
@lincoln: Nee joh, terreinauto blog…oh nee…
@norge: ghgh.. Neen, kleinepiemelblog.. Wel heerlijk geluid..
@flippert: De mijne zou, samen met vele andere, plots erg klein worden als er één zouden worden verloot op AutoBlog.nl. Als ik tenminste jou interessante inbreng moet geloven.
@lincoln: Gingen alle vrachtwagens maar zo snel door de bocht, dan had ik er tenminste geen last van.
Op die parking stond nog wel meer ingepakt spul :)
Dat ziet er behoorlijk snel uit!
Ik vermoed dat er niet zo heel veel meer pk bij komt. Ik gok op 560-570 PK. De motor zal wel gefinetuned zijn.
Deze gisteren aan het werk gezien en gehoord op de Ring (net als nog een hele serie aan andere ingepakte auto’s, zoals o.a. een BMW GT 5 serie, een C klasse AMG, E klasse station, een Bentley en een Landrover). Was inderdaad lekker aan het ‘boenderen’ :)
Wat een nutteloos ding is het toch. Het gaat met dat soort high end SUV’s met topmotorisering écht alleen maar om het feit dat je kunt laten zien dat je veel geld aan een auto kunt spenderen. Verder hebben ze écht helemaal geen nut, nergens. Niet op de weg, niet in het terrein.

Prima dat ze bestaan hoor, maar ik moet er altijd een beetje om lachen.
@swaffelaer: blijf jij maar lekker lachen
@swaffelaer: het lijkt me geweldig om erin te rijden! Nuttige dingen verkopen ze bij de gamma en de blokker. En dat van dat geld… Ik vind het best leuk als mensen hun geld besteden waaraan ze dat willen. Ik heb het niet dus bemoei me er ook niet mee (met de nadruk op moe)
@swaffelaer: Ik begrijp je frustratie, maar ik was mijn vader dankbaar dat hij een x5 had aangeschaft. Wat een heerlijke vakantie auto is dat zeg, als ik aan wintersport denk, dan denk ik aan een x5. Ik heb nooit een zwaardere gemotoriseerde versie dan de 3.0 gereden maar ik kan me voorstellen dat het als de brandweer gaat!
@leftlane: tamelijk geen frustratie van @swaffelaer ??? Voor een goed lezer is zijn mening duidelijk. En een vakantiegedachte die teruggevoerd wordt naar een auto…jemig, dat is wel het meest triest van een vakantie :)
@leftlane: het leuke is alleen dat als hij een 535d touring had gekocht je een: ruimere, stillere, goedkopere, mooiere en snellere auto had gehad. Dat mooiere is natuurlijk subjectief, maar de andere redenen zijn voor mij al meer dan genoeg.
@lambo4all: en dan proberen om met je 535d een besneeuwde parkeerplaats af te rijden, kan je alsnog tobben met kettingen e.d.
@jevon92: dan neem je een x drive slimpie.
Klinkt de eerste paar seconden alsof er een supercharger aanwezig is.
@eddyrocket: of er staat een differentieel droog ;)
Overigens… Die Mini op het eind klinkt alsof er een klein drie cilindertje in staat.
Bij het binnenrijden zie je op de achtergrond de 6 GranCoupe in M uitvoering staan in de camo.
het gaat eigenlijk nergens meer over 560pk in een suv
ben wel eens een keer met het eerste model x5 door Duitsland aan het jakeren geweest het geeft gewoon een machtig gevoel als je met z’n groot ding 200+kmh over de autobahn dendert en de zitpositie is ook super

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).