Video: McLaren MP4-12C Spider laat zich horen!

Auteur: , 32 Reacties

Foto's hebben we inmiddels wel genoeg gezien van de open McLaren MP4-12C Spider, we willen die V8 met twee turbo's horen brullen! Gelukkig voor ons (en jullie) heeft McLaren zojuist een gelikte video vrijgegeven.

Deze 625 pk sterke Spider knalt in slechts 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u en dat is nagenoeg identiek aan de tijd van zijn dichte broertje. Dat komt ongetwijfeld omdat de open versie van de MP4-12C slechts 40 kilo zwaarder is dan de coupé.

De topsnelheid van deze Ferrari 458 Spider-concurrent ligt op 329 km/u en dat is iets lager dan die van de dichte versie. De video kan je hier bekijken.

McLaren MP4-12C Spider promovideo32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat open dakje doe hem wel goed
Deze mag dan sneller zijn, maar de ferrari heeft een veel mooier geluid, en ziet er beter uit naar mijn mening.
heerlijke wagen! super sound!
Echt een geweldige auto, maar hij blijft te steriel..
Doe mij dan maar een originele lamborghini gallardo spyder!
@lamdi: Die heeft elke neger op de hoek van de straat al
@lamdi: niet teveel topgear lezen jij…
Dit is ook gewoon een hardcore auto, maar is ook te berijden door dames uit ’t gooi:) En ze vliegen niet in de fik. Dit is een auto precies zoals ie moet zijn. Strak, glad, snel, luxe, normale onderhoudsprijzen en voor iedereen te rijden. Geen spoilers, klereherrie(dat is niet zo, maar dat vinden je buren wel), hard carbon en kut afwerking.
Ik weet nog niet of ik zou gaan voor de 458 spider of deze…
@ruudbluys: Maak niet uit. Je kan het toch niet betalen. ;)
Doe mij maar een 458… Die velgen zijn ook echt walgelijk als je het mij vraagt.
Neem is een kijkje op deze website voor veel informatie over nieuwe auto’s!

http://www.exclusivecarss.com/
@cathrozar: neem is?
@rotarypowah:

Wel even kijken op die site, kEn je lachen.
Hij mag dan op papier op elk front beter zijn dan de Ferrari, kiezen tussen deze twee is voor mij geen keuze, dat wordt de Ferrari every day of the week. Hij doet me echt niks die McLaren.
Is een V12 Vantage Roadster ook een concurrent of niet? Dan zou ik voor die gaan namelijk. Als ik moest kiezen tussen de 2 verkies ik deze boven de 458 Spider in ieder geval.
@rubenpriest: Qua prijs absoluut. Qua prestaties wat minder, maar mij is verteld dat het daar niet om gaat bij de V12 Vantage want die ‘voelt’ krachtiger.
@E34M5Touring: Prima toch. Kies ik de V12 wel. Hard rijden over een circuit ben ik toch niet van. Lekker cruisen en af en toe ff t gas opentrekken is leuk zat.
@rubenpriest: als dat beter bij je past inderdaad. Zou persoonlijk voor een mooie 458italia gaan. Hij zal waarschijnlijk geen circuit zien in zijn leven enkel de binnenkant van tunnels.
@E34M5Touring: het geluid van een 458 kan me niet bekoren. Ik weet niet wat het is, heb t vaak genoeg gehoord in reallife, en ook de recente 458 spider maar nee, vind de 430 en de 599 GTO/FF wel zeer machtig.
@rubenpriest: Meer een V12 guy dus. Niks om je voor te schamen lijkt mij :)
@E34M5Touring: zeker niet. Maar een XKR-S of de AMG motoren zijn zeker indrukwekkend
@rubenpriest: Ok dus de voorkeur ligt bij wat meer bass uit de V8. Kan ik me wel in vinden al vind ik een jankende V8 wel erg fraai. Mijn ouwe heeft een Cayenne GTS met zo’n uitlaatkleptrucje, vind de auto echt heel erg lelijk maar het geluid wat eruit komt is wel erg fraai. Ook heel zwaar en diep. Jammer dat het een trucje is want als de sportknop uitstaat komt er echt een knakengeluid uit.
@E34M5Touring: ja precies. ik verbaasde me laatst erover hoe hard zo’n XKR-S klinkt. Op de filmpjes valt het allemaal wel mee. Ik ben gewoon gek op mooie herrie. Een F430 of een Gallardo (de oude) met tubi is gewoon enorm gaaf. Wel leuk zo’n Cayenne hoor. Mijn ouwe rijd een Lexus IS250 Sport met V6je. Maar rijd er ontzettend zuunig mee.
@rubenpriest: mijn vader werkt bij mcDonalds :) haha. Sorry kon het even niet laten!
Natuurlijk is het een gave bak en ik zou het geen straf vinden om er in rond te mogen rijden. Toch ben ik van mening dat auto’s die niet zijn ontworpen zijn als cabrio niet zo mooi zijn. Alsof er iets niet klopt. Ook deze MP4-12C is geen uitzondering…
Authentic formula 1 feel hm?
Dus 60 graden in de cockpit, strakker aangesnoerd dan het zeil over de dakdrager van Achmed en Fahtima op weg naar Marokko en je stoel tot voorbij je ballen volgepist.
Lekker…
Origineel zeg, dat dak zo wegklappen. Dat zie je niet vaak!
En toch klinkt zo’n platte 8 cilinder veel minder lekker dan een USA achtcilinder. Hoor eens een Corvette op Le Mans. Veel beter dan dit dubbel 4 cilinder lawaai.
@gearhead: Hoewel het geluid van de Aston Martin op Le Mans ook heel lekker klonk, is het geluid van de Corvette net iets dieper en’smeriger’ Hoe ze het doen géén idee.
@gearhead: bij de 6 uur van Spa vond ik de corvette’s het minst mooi klinken, het leek wel op een bromvlieg.
Heel erg mooie bak maar ik zou toch voor de 458 italia spider gaan.
Nu pas valt me eindelijk op wat ik niet mooi vind aan zowel deze als de 458 spider; de bulten op de achterklep zouden met elkaar verbonden moeten zijn, zoals bij de vroegere GTS modellen van Ferrari. Eventueel met inschuivend ruitje, zodat je toch echt cabrio rijdt. Dat is echt een stuk mooier dan dit, met die twee uitstulpingen die eigenlijk nergens over gaan.

Verder boeit het me geen moer, ik zal dat ding toch nooit in het echt tegenkomen.

Maar ik wilde ook eens wat met jullie delen.

Xxx
Doe mij toch maar zo’n 458!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).