Video: Mercedes A-Klasse goes anime

Auteur: , 21 Reacties

Voor de promotie van een automerk wordt vaak genoeg een dure regisseur ingehuurd voor een gelikte productie, en McLaren doet iets leuks met tekenfilms, maar anime, dat hadden we nog niet gezien. Mercedes Japan breekt de ban.

Van anime moet je houden, hoewel de bekendere producties (Ghost in the shell, Spirited Away) vrij toegankelijk zijn. Voor de autoliefhebber is er onder andere Initial D en Speed Racer (correct me if I’m wrong), maar ik weet niet in hoeverre jullie petrolheads ook van de Japanse tekenkunsten zijn..

Mercedes-Benz Japan greep de introductie van de nieuwe A-Klasse op het eiland aan door helemaal los te gaan in anime-stijl. Er werd een website en een Facebook-pagina opgezet, en daarnaast ook een zes minuten durende videoproductie uitgegeven. Als gezegd, je moet er van houden, maar dit werkje is zeker de moeite waard. Bekijk hem op autojunk!

Klik!

Meer anime? Bekijk deze apart beschilderde Ferrari 360 Spider, of de Auris Modellista met Anime-invloeden. Misschien kan MB Japan een tafereeltje uit hun eigen productie op een demo airbrushen?21 reacties

Ik heb de hele tijd al gedacht dat de A-klasse iets Aziatisch had.
Wat slecht!
Origineel! Ik kan het wel waarderen
tja.. moet kunnen, zolang het maar geen hentai is
@laucoop: want? (Ik ben meer into hentai dan into anime ;) En ik schaam me er niet voor ;))

OT: Zeer leuk gedaan! (ondanks het voorgenoemde bij de reply)
@toyotafortuner: triest man, gecondoleerd.
@heyaudi: hoe dat dan? Ik geef het gewoon eerlijk toe, ik kijk en geniet van hentai. Ik vind het niet iets om me ervoor te schamen en ik kan hier wel heel lang erover praten met mensen die het ook kijken. Maar als je het raar vindt dat ik dat kijk, kan ik er meeleven.
@toyotafortuner: Ik vind het niet raar, ik vind het triest. Voornamelijk omdat er de meest ranzige dingen vrij veel voorkomen; incest, seks met kinderen, seks met dieren, seks met demonen, tentakeltjes of andere rare wezens, verkrachtingen, groepsverkrachtingen… en dan vinden de dames het aan het eind nog “helemaal geweldig” ook… Dus jij wil zeggen dat je de zieke geesten die dat soort dingen bedenken vrijwillig steunt? Dat vind ik triest.
@heyaudi: ah dat, dat heeft meer te maken met de rare fantasie van de japanners. Wat demonen betreft: je komt het niet alleen tegen in Hentai, ook in de gewone anime en in de japanse horrorfilms. Wat de incest betreft: ehm het enige wat ik er van heb meegekregen is dat de personages doorgaans stieffamilie is.
De tentakels: Euh.. Lang verhaal dat ong. 30 jaar geleden begon in de hentaiwereld. Heeft te maken met de rare censuurwetten in Japan en hoe ze omzeilen.
Voor de rest zoals ik al zei: de rare fantasie van japanners. Die ver, heel ver reikt. Regelmatig kijk ik het met een uberwtf in gedachten.
@toyotafortuner: respect voor het uitkomen van je gedachtengoed maar eerlijk gezegd vind ik dit te ranzig om te lezen op een rustige dinsdagochtend..
@bigcar: hentai, dat is gewoon anime voor volwassenen. Jij en ik kijken liever een normale pornofilm, hij heeft liever hentai. Ieder zijn/haar ding…
@bigcar: Bovendien betekent Hentai abnormaliteit en pervers(eling). Dus de naam zegt het al…
Subaru heeft ook ooit in samenwerking een anime gemaakt, maar dat bleef bij een één of ander magical girl dingetje…
Haha de gekste dingen gebeuren in Japan!
Had niet verwacht dat Mercedes zoiets zou doen.
Ok, maar wat is nu het moraal van het verhaal?
Dat je met een opgefokte A-klasse sneller bent dan een rijdend noodle-kraam?
Over Tooned van McLaren gesproken: Nyck de Vries komt er steeds vaker in voor, nu al de 2e.
Hopelijk een goed teken.
Goeie stunt van MB. Hij heeft trouwens wel erg veel camber. Staat m wel goed.
-edit: nutteloze bijdrage-
@dotternetta: ja, sorry
Yoshiyuki Sadamoto. Ik dacht de tekenstijl al te herkennen! Deze man is verantwoordelijk voor o.a. Neon Genesis Evangalion, FLCL en .HACK//Sign en dus een minor God in de anime- en mangawereld. ^^

Voor een coole auto-anime, check out X-Driver. Lijkt zelfs wel een beetje op deze reclame.
@maru: Wait whut?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).