Video: Mercedes SL65 AMG Black Series schraapt de keel

Auteur: , 40 Reacties

Niet alleen veel gelimiteerde Porsches gaven acte de presence tijdens de Droomrit afgelopen zaterdag, ook de enige AMG Black Series met een V12 in het vooronder was aanwezig. Een zeldzaamheidje op gele platen!

De Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series moet wel een van de radicaalste projectjes van de AMG-divisie zijn. Men neme een ‘standaard’ SL65, realisere een gewichtsbesparing van 250 kilogram, en schroeve het vermogen ook nog even op van 612 naar 670 pk. Waanzin natuurlijk, maar dat maakt de auto zo leuk.

Plaatjesdraaier Tiësto is fan, maar op Nederlands kenteken kom je deze auto niet erg veel tegen. Wellicht heeft het prijskaartje van 485.218 euro (*slik*) daar iets mee te maken, want hoewel er 7 stuks voor Nederland bestemd waren, kan het natuurlijk zo zijn dat het gros daarvan BPM-ontwijkende buitenlandse ketekens opgeschroefd heeft gekregen.

Op autojunk vinden we dit zwarte exemplaar, en dan de grijze unit uit de video, die doorgaans zijn leven slijt in een Mercedes-showroom in Veenendaal. Als gezegd mocht hij zaterdag even naar buiten bij IVA Driebergen, een mooie gelegenheid om de supercar van een half miljoen (en de auto van keuze voor blinde Zuid-Afrikanen) eens met asfalt onder de sloffen te spotten:40 reacties

Doe maar een “standaard”sl 65!
De BS vind ik zo lelijk, helemaal in deze kleur..
@lamborgfan: Het probleem van een ‘standaard’ SL65 is dat je op een mooie dag in je wagen bij aan een stoplicht stopt en naast je komt een SL65 AMG BS aangereden…en daar zit je dan in je lullige SL65, met een minderwaardigheiscomplex.
@xilver: kzou niet klagen, waarom zou ik een sl65 willen met een paar gaten erin?
@astonfreak: facepalm…
@xilver: mwah.. Laatst stond ik naast een m5 e39 met een fiat-je. Ik zat er toen ook niet mee in. Maar puur om even op hem te bitchen (hij moest gaan ritsen en dacht dat ik stil zou blijven staan) ging ik volgas met wielspin weg. Ghehe
@lamborgfan: Zooo dan ben jij wel een stoere kerel zeg. Wedden dat die e39 M5 rijder zich niet druk gemaakt heeft en zich kapot gelachte om jou gedrag.
@VeniVidiVici: Whaha
En is er bij jou nog niet opgekomen dat het mn reet kan roesten wat een ander van mij denkt.. Die eigenaar was een redelijk jong petje die ik het van harte gun om een m5 te bezitten. Maar ik vond het wel een grappig idee om vervolgens te doen alsof je zon bakbeest er uit zou kunnen trekken. Wie verwacht nou zoiets? Kom op.. Beetje lol in t leven moet kunnen éh.. Vervolgens haalde hij mij in en stak zn middelvinger naar me op. Dus ik heb wel degelijk indruk op hem gemaakt. Maar ik was niet op zoek naar zijn reactie. Ik vond het leuk, dus ik deed dat en ik had dat weekend daarna de bandjes toch moeten vervangen omdat ze uitgedroogd waren.
Maar ik waardeer je reactie wel, want zo heb ik toch nog mn nutteloze wachttijd van de ns kunnen vervullen. Dank je wel..
@lamborgfan: Ik zie het al geboren 8 maart 1994… Binnenkort \”Mam, de voorbandjes van je Fiat zijn kaal\”
@lamborgfan:

En het was nog niet in je op gekomen dat hij zijn best niet deed?
@xilver: de letters BS erachter zeggen het al BOEL SHIT auto. je hebt er geen ene reet aan. Ja als niersteenvergruizer is hij perfect
@Soulmaster: niet alles geloven wat J.Clarkson zegt!
@Soulmaster: U spreekt hier over een auto van om en rond de €300.000 (als het niet meer is)… en in wat mag mijnheer dan dagelijks rijden, ook een Black Series of AMG?
@xilver: een heerlijj rijdende diesel van audi. De a8 4.2tdi onderhanden genomen door abt eb mtn. En met 412 pk en meer koppel dan merc aan pk\’s heeft
@Soulmaster: inderdaad, en de M staat voor Meuk en RS voor Rukkende Sukkel. good thinking buddy.
@xilver:

Minderwaardigheidscomplex in een SL? Zelfs in een SL350 komt dat nietmeer in je woordenboek voor.
@xilver: Ja daar sta je dan met dat lekkere weer.. Dan druk jij op een knopje en gaat het dak van je sl65 open en geniet je nog meer van het geluid en het weer.. ondertussen zweet hij zicht kapot..
@xilver: de kans dat je ooit ergens met een Mercedes SL65 AMG voor een stoplicht staat, en er dan ook nog een Black Series naast je stopt, lijkt mij wel heel erg klein.
Keijzer in Apeldoorn heeft er ook een staan. Blijft een brute bak. Een van de mooiste SL’s ook, dit model (niet zozeer de Black maar algemeen).
@E34M5Touring: alleen krijgt hij dat ding van z’n levensdagen niet verkocht. :P
@the-budel-guy: Hij heeft em inderdaad al een hele tijd staan.
Oneindig veel respect voor degene die dit eventueel gaat kopen..
Zo ontiegelijk veel belasting.
Ik blijf me nog altijd verbazen over de tuning onderdelen die ze bij AMG gebruiken t.a.v. de uiterlijke veranderingen. De naden zijn te groot en daardoor is het verre van een eenheid met de auto. Woordje suptiel kennen ze niet. Los hiervan is de vormgeving ook zeer matig. De auto wordt hoekiger waardoor de eenheid met de onderdelen opnieuw verloren gaan. Wanneer je zoveel geld uitgeeft aan een auto wil je toch dat ieder onderdel naadloos inelkaar overgaat. Persoonlijk vind ik dit onacceptabel!
@Bo1972: Doe nu eens ctrl+c en ctrl+v in Word, dan spellingscontrole en probeer het dan nog eens ;)
@Jesper: Mijn Word heeft maar 2 fouten gevonden. Valt dus nog mee :-) Heb hier al erger gezien…
@Bo1972: suptiel zullen ze inderdaad niet kennen nee.
Bij mij voor thuis (de overbuurman) heeft meerdere AMG’s in zijn Garage… voor dagelijks verkeer heeft hij een 2012 Cklasse Amg BS parelmoer wit… zijn vrouw rijd een M klasse AMG ook parelmoer wit. en zo heeft hij ook een nieuwe SL AMG Blackseries. en meerdere amg’s staan in zijn garage… naar horen zeggen zelfs de Sterling Moss…

dus een fanatieke verzamelaar denk het wel!!!
@Patrick Riemeijer: keep on dreaming.
Als je het lang genoeg zegt, geloof je het misschien zelf nog eens ;)
Ik typ snel en kijk nooit mijn teksten na. Wanneer er dan fouten inzitten vind ik dat prima. Het gaat erom dat mensen begrijpen wat je schrijft…..
@Bo1972: Mongool ben je. Gelukkig denk niet iedereen zo
@MLTB: Dat soort woorden ga ik niet gebuiken. Dat jij gekleurd je mening geeft t.a.v. Mercedes moet jij weten. Ga eens kijken bij Aston Martin hoe zij omgaan met sideskirts. Het is gwoon een feit dat de onderdelen grof zijn kwa uiterlijk. Boeren met petjes hebben sideskirts op hun auto’s waarbij geen enkele samenhang is tussen auto en tuningonderdelen. Ik zou je willen adviseren: koop een bril en volg een cursus visueel inzicht. Komt het misschien toch nog goed….blinde!
@Bo1972: En exact die ignorantie is de reden waarom ik vaak loop te zeuren over spelling en grammatica fouten. ‘Als je het maar begrijpt’. Probeer dat ook eens in een sollicitatiebrief of een scriptie. Mijn grammatica is ook niet 100% dus als iemand mij een keer wijst op een fout dan heb ik daar geen problemen mee.
Even gekentekent checkt. rare facts:
0-100: 32 seconden
Topsnelheid: 38 km/h

Dit is dus wel een supersnelle black series, zelfs een aixam trekt deze er dus nog uit volgens de kenteken feiten.
Bij ASV in Veghel staat ook een sl65 Black Series. In het zwart :O
Dan is het echt de bruutste auto die bestaat gewoon. Echt een hele mooie auto, en is ook zeker een van mn lievelings auto’s
Waarom zijn jullie van speedspot bij die start acceleratie gaan kijken? Dat commentaar van die gasten gaat altijd nergens over en sommige auto’s geven ook geen volgas omdat de auto alweer afgekoeld was van 2 uur geparkeerd te hebben gestaan. Gewoon ergens op een hoekje van een weg gaan staan. Staan al betere filmpjes op joetjoep van acceleraties. zoals deze http://www.youtube.com/watch?v=P79pOxK5L8s&feature=g-u-u
@rubenpriest: Dat komt omdat wij in de auto achter de testarossa rijden de beelden wilde maken. daarbij hebben wij ook unieke beelden.
@KD-Producties: oke mooizo. Hopelijk reden jullie niet zo aso als de gele PT Cruiser.
@rubenpriest:

Vind het filmpje eerlijk gezegd niet zo spectaculair, maar oh wat klinkt die bokkende CGT toch heerlijk.
Bert heeft m nog niet verkocht
@rsvbf1: betaald sesamstraat zo goed dan?
Iemand interesse in deze SL65 AMG? Hij staat al bijna een half jaar op Marktplaats… zeker een koopje! :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).